Hlavní obsah

Podzimní sezóna dýní a strašidel v Braniborsku

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že v roce 2017 přichází do Braniborska podzim o něco dříve. Podzimní chlad jsme poprvé pocítili již v srpnu. Nyní v září nastává čas svítících dýní. Na dvoře Klaistow už sklidili chřest a semleli kukuřičný labyrint, začíná období vystavování dýní. Barevná doba. V roce 2017 nese výstava název „Cirkus dýní“ – zde i v blízkém okolí lze najednou spatřit více než 100 000 dýní různých tvarů a barev.

Foto: Spargelhof Klaistow

Výstava dýní v Klaistowě

Článek

Akrobacie s dýněmi

V zážitkovém dvoře Klaistow v Braniborsku se nyní vše točí kolem čtrnácté výstavy dýní. V roce 2017 je hlavním tématem výstavy cirkus. Budou k vidění nadrozměrné figuríny, naaranžované a ozdobené šikovnýma rukama zdejších farmářů. Hlavními postavami jsou např. tygr královský ve skoku skrz ohnivé kolo, XXL králík z kouzelného klobouku, barevný slon v životní velikosti či artisté na cválajících koních. Pestré motivy návštěvníky očarují, ponoří se zcela do světa kouzel a iluze. Na celém dvoře je tolik dýní, kam jen oko dohlédne. V průběhu výstavy dýní zde vystupují také různí umělci, třeba akrobatický klaun na 3,5 metru vysokém kole, který publikum fascinuje svými triky.

Foto: Spargelhof Klaistow

Obří dýně

Více o dýních

Zážitkový park Klaistow vám představí 500 druhů dýní různých barev a tvarů z celého světa. Patří k nim například japonská Futsu Kurokawa, modrý banán z Guatemaly, skutečně připomínající svým tvarem banán, avšak větší a šedomodré barvy. Ne nadarmo, stejně jako tato dýně, dostala své jméno podle připomínajícího tvaru i biskupská čapka. Dýně Halloween se hodí především k vyřezávání, nejen o tomto svátku.

Foto: Budweth

Hororové noci v Babelsbergu - slavnostní zahájení

Hororové noci v Babelsbergu

Bludiště bez východu, temné uličky, zatuchlé domy hrůzy, chvění a sténání, chodící duchové, příšery, zombie a mutanti nahánějí strach a hrůzu, ale útěk – nepomůže. Tak by se daly shrnout hororové noci ve filmových studiích Babelsberg. Již na začátku září se každoročně koná casting strašidel. Ta nejlepší dostanou šanci ostatní postrašit v říjnu: hororové noci se konají 13., 14., 20., 28., 29. a 30. října 2017 vždy od 18:00 do 23:00 hodin.

Foto: Budweth

Hororové noci v Babelsbergu

Upozornění pro rodiče

Vstup do Filmového parku Babelsberg je od 18:30 hodin pro osoby mladší 16 let možný pouze v doprovodu dospělého. Některé hororové sety jsou přístupné pouze po předložení platného dokladu totožnosti s fotografií, osobám do 16 let věku nejsou přístupné ani s doprovodem. S ohledem na zvláštní šokové efekty nejsou některé hororové atrakce vhodné pro: těhotné, osoby s kardiostimulátorem nebo chorobami krevního tlaku a epileptiky. Vstup v převlečení, maskách, halloweenském líčení, s batohy, většími taškami, nápoji a psy není dovolen. Při vstupu počítejte s bezpečnostní kontrolou.

Foto: Budweth

Hororové noci v Babelsbergu

Halloween pro děti

I děti si však přijdou na své, a to konkrétně na konci října. Malí i velcí fanoušci halloweenu jsou 31. října od 10 do 17 hodin zváni k veselému strašení pro celou rodinu. Program Filmového parku bude rozšířen o doprovodné akce. Děti, které přijdou v době od 10 do 12 hod v kompletním kostýmu a doprovodu platícího dospělého, budou mít vstupné zdarma.

Podzimní akce v Braniborsku

Výstava dýní

do 5.listopadu 2017 denně od 9:00 do 18:00 hodin

Vstupné do výstavních prostor: dospělí 2 €, děti do 12 let zdarma, permanentka 5 €

Hororové noci filmového parku Babelsberg

13., 14., 20., 28., 29. a 30. října 2017 vždy od 18:00 do 23:00 hodin

Vzhledem k omezenému množství vstupenek, doporučujeme zajistit si s předstihem v předprodeji!

Více o Braniborsku najdete na www.brandenburg-tourism.com

Další tipy na akce v Německu hledejte na www.germany.travel v kalendáři akcí.

Výběr článků

Načítám