Hlavní obsah

Německo je zemí zámků a zahrad. To dokazuje i na zemských výstavách

Novinky, Německá turistická centrála

Velké květinové a zahradní výstavy nejsou zdaleka jen výsadou Holanďanů. O tom se přesvědčíte v sousedním Německu, tradičně považovaném za zemi zámků, parků a zahrad. Každý rok se zde koná několik zemských zahradních výstav, na letošní rok připadají hned tři v různých koutech Německa.

Foto: LGS Eutin 2016

Vizualizace prostoru zahradní výstavy v centru severoněmeckého městečka Eutin

Článek

Bayreuth – květinová výstava na bavorský způsob

„Hudba pro oči“, tak zní motto zemské výstavy v Bayreuthu, jejíž areál v parku Wilhelminenaue bude návštěvníkům otevřen od 22. dubna až do 9. října letošního roku. Během této doby proběhne na dva tisíce různých událostí. Kromě těchto akcí však bude skýtat rovněž jedinečný prostor pro odpočinek, kde si kdokoliv bude moci užívat všudypřítomné zeleně.

Foto: DZT/Foto-Design Ernst Wrba

Bayreuth a pohled na zámek Ermitage

Foto: Bayreuth Marketing & Tourismus GmbH

Zahrady zámku Ermitage v Bayreuthu

Eutin – splynout s přírodou

Daleko na severu, nedaleko pobřeží Baltu, láká na zahradní výstavu také historické městečko jménem Eutin. I zde na návštěvníky čeká mezi 28. dubnem a 3. říjnem celkem na dva tisíce doprovodných akcí věnovaných přírodě, krajině, životnímu prostředí, kultuře, ale také sportu či hrám. Co však činí tuto zemskou výstavu jedinečnou, je to, že ji návštěvníci mohou zažít i na vodě. Jak je to možné?

Foto: DZT/Stiftung Schloss Eutin/Michael Pasdzior

Zámek v Eutinu

Odpověď zní: díky elektřinou poháněným trajektům. Eutin je město obklopené hned několika jezery a lesy přírodního parku Holštýnské Švýcarsko. Tato krajina, posázená jezery a protkaná řekami, je vyhledávanou oblastí pro kanoistiku. Příznivci kultury pak jistě ocení zdejší festival vážné hudby. Ten se koná každé léto na pódiu pod širým nebem, umístěném v zámecké zahradě. Ta je mimochodem součástí expozice zemské zahradní výstavy.

Foto: DZT/Stiftung Schloss Eutin/Michael Pasdzior

Tajemné zámecké zahrady v Eutinu budou rovněž součástí výstavy

Öhringen – floristika na hranici Římské říše

Také Öhringen na jihu Německa, nedaleko Heilbronnu, láká od 22. dubna do 9. října na výstavu v prostorách zámecké rezidence s kouzelnými zahradami a bohatý program, jenž neopomíná slavnosti vzpomínající na období, kdy zde žili Římané, ani na noblesní festivaly barokní hudby. Zdejší výstava však propojí historii také se současností, a to v moderním krajinném parku na břehu řeky Neckar.

Foto: Landesgartenschau Öhringen 2016

Zámek v Öhringenu

Vraťme se ale k historii. Ta zde bude pod heslem „Limes rozkvétá“ znázorněna rovněž v podobě 450 metrů dlouhého živého plotu symbolizujícího podzemní úsek římského hraničního valu, památky světového dědictví UNESCO.

Foto: Landesgartenschau Öhringen 2016

Živý plot znázorňující bývalou hranici Římské říše

Celoněmecká zahradní výstava se koná vždy jednou za dva roky, další ročník je naplánován na rok 2017 a konat se bude v hlavním městě Berlíně, navíc ve spojení s mezinárodní výstavou zahradní architektury, která se koná pouze jednou za desetiletí.

Discover your favourite spot

Už víte, kam vyrazit? Ideální cíl pro Vaši příští dovolenou ve fascinující německé přírodě přesně podle Vašeho gusta naleznete prostřednictvím interaktivního vyhledávače Discover your favourite spot na www.germany.travel/enjoy.

Chystáte se na dovolenou pod stan nebo s karavanem? Využijte vyhledávač kempů na www.germany.travel!

Související témata:

Výběr článků

Načítám