Hlavní obsah

Lužická jezerní krajina – Vodní svět našich sousedů

Novinky, Německá turistická centrála

Nedaleko hranic mezi Prahou, Berlínem a Drážďany mohou návštěvnici spatřit nádhernou Lužickou jezerní krajinu, která nabízí velkou škálu sportovního vyžití i relaxace. Zakončete léto objevováním místní specifické krajiny a užijte si poslední paprsky slunce na vlnách!

Foto: Kathrin Winkler

Plachtění na Lužické jezerní krajině.

Článek

Dvacet jezer

Specifická jezerní krajina okolo Lužice je uměle vytvořeným přírodním prostorem s více než dvaceti jezery, která vznikla zaplavením dřívějších dolů. Člověk si tak může dosyta užít posledních letních radovánek a odpočinout si na zasluněných plážích s výhledem na rozmanitou krajinu.

Různorodé sportovní vyžití

Upřednostňujete aktivní dovolenou? Tak jsou pro vás lužická jezera tím pravým místem, kde strávit dovolenou či volný víkend. Návštěvníci se mohou na hladinách jezer vydovádět například na surfech, vodním skútru či vodních lyžích. Můžete si tu též užívat plachtění, kochat se přírodou a nechat nést na vlnách.

Máte chuť na něco nového a neobvyklého? Tak rozhodně neváhejte vyzkoušet jeden z nových moderních sportů jako například wakeboarding či stand up padling. Nemusíte se bát. Tamější instruktoři vám vysvětlí, jak na to, a vy třeba objevíte svůj skrytý talent.

Foto: Tourismusverband Lausitzer Seenland, Nada Quenzel

Vodní lyže

Libo výlet po okolí?

Již deset jezer je navzájem propojeno splavnými vodními kanály, což vám umožní prozkoumat i místa mimo vaše ubytování. Objevte například nádherné jezero Patzwitzer See, které je od podzimu 2016 vápněno a má nádhernou azurově modrou hladinu.

Foto: Harry Müller

Objevujte místní jezerní krajinu na vodních trasách.

Na výlet se ale nemusíte vydat jen na člunu, sportovci jistě ocení i velkou síť kvalitních cyklostezek.  K výběru má člověk ze sedmi tematických tras, které vám umožní lépe poznat místní přírodu. Každoročně se tu též pořádá řada závodů, kde vášniví cyklisté, bruslaři a běžci mohou poměřit své síly. Navíc je tento region hojně využíván sportovními oddíly a školami pro sportovní soustředění a tréninky.

Foto: Harry Müller

Vydejte se na kole objevovat místní přístavy. Síť cyklotrastezek k tomu přímo láká!

Zasloužilý odpočinek

Většina z nás si určitě po sportování ráda odpočine. Jezerní království v okolí Lužice je přímo stvořené pro tu správnou relaxaci na konci léta. Například plážový hotel u jezera Senftenberger See je jedním z míst, kde můžete zase nabrat síly. Romantické ambiente tříhvězdičkového hotelu je oblíbené především u párů.

Vychutnejte si tu i vy krásné večery pozdního léta například na vyjížďce lodí nebo na kolech, které si můžete zapůjčit přímo v hotelu.

Velkolepá snídaně vás dostatečně posílí na nové objevování regionu plného vyhlídek či městských přístavů. Po dlouhém výletu se můžete těšit na relaxaci v sauně a pro zájemce na romantickou večeři při svíčkách, která krásně uzavře nádherný den plný zážitků.

Foto: Harry Müller

vychutnejte si poslední letní večery u vody!

Je jedno, zda vás v pozdních letních dnech láká sport či relaxace. Lužická jezerní krajina dokonale spojuje obojí a zpříjemní vám tak obtížné loučení s létem.

Více informací

Možnosti ubytování: www.senftenberger-see.de

Další inspirace pro aktivní dovolenou a relaxaci: www.germany.travel

Výběr článků

Načítám