Hlavní obsah

Hotel Refugium Lindenwirt – rodinný poklad v srdci Bavorského lesa

Novinky, Německá turistická cenrála

Komerční článek - Kouzelná krajina Bavorského lesa přímo láká k objevování zdejších pokladů. Návštěvníci si tento region užívají po celý rok – teď v zimě jsou to především lyžařská střediska, běžkařské stopy a vánoční trhy. V zimním období přijde vhod i wellness – to si mohou návštěvníci dopřát v rodinném hotelu „Refugium Lindenwirt“.

Foto: Refugium Lindenwirt

Hotel Lindewirt nabízí krásné zážitky po celý rok.

Článek

Jeden z nejkrásnějších hotelů Evropy

Po mnoha přestavbách se teď hotel pyšní vybavením odpovídajícím luxusnímu čtyřhvězdičkovému wellness hotelu. Hotel Lindenwirt se navíc nachází nedaleko Bodenmaisu, v obci Drachselried, v srdci Bavorského lesa. Díky tomu, že hotel vedou jeho vlastníci, si nadále uchovává velice příjemnou a přátelskou atmosféru.

Foto: Refugium Lindenwirt

Pokoje jsou zařízené vskusně, moderně a prakticky

Při přestavbě bylo vybudováno 26 nových pokojů a apartmánů, rozšířena byla také wellness zóna a renovace se dočkala i zdejší restaurace, ve které se hosté mohou těšit na regionální speciality. O tom, že se renovace a investice vyplatily, svědčí i to, že byl hotel podle hodnocení renomovaného časopisu Geo Saison zařazen mezi 100 nejkrásnějších hotelů Evropy.

Aktuálně hotel nabízí:

  • 60 pokojů
  • 3 apartmány
  • 125 lůžek

Tip: Národní park Bavorský les je jednou z největších zalesněných ploch ve střední Evropě. Nachází se zde mnoho turistických cílů.

Kulinářské zážitky ve znamení tradic

Bavorská kuchyně se někomu může zdát příliš sytá, těžká a nezdravá – opak je ale pravdou. A zde vás o tom také přesvědčí. Hotel se totiž rozhodl zaměřit na zdravou gurmánskou kuchyni. Nejedná se o žádné speciality, které se odváží ochutnat jen odvážní jedinci. Koncept je založen na používání čerstvých, regionálních a především pak sezónních surovin.

Foto: Refugium Lindenwirt

V restauraci si můžete dopřát regionální kuchyni

Tradiční recepty jsou zde s láskou a péčí přetvářeny do moderní podoby. Hosté se tak mohou těšit na vydatnou, ale zároveň i lehce stravitelnou a zdravou kuchyni. Nebyli bychom v Bavorsku, kdyby zde chybělo bavorské pivo a výběr německých a mezinárodních vín, která potěší i opravdové znalce.

Hotel jako útočiště pro aktivní turisty

Refugium Lindenwirt je ideálním místem pro aktivní turisty, a to jak v létě, tak i v zimě. Bavorský les totiž nabízí po celý rok řadu možností, jak zde trávit volný čas.

Léto plné pěší turistiky

Pěší turistiku aktivní turisté milují, a není se čemu divit, představuje totiž perfektní spojení pohybu na čerstvém vzduchu a objevování. Z hotelu se mohou hosté vydat na mnoho značených turistických tras, vybrat si přitom mohou přesně podle svých přání a schopností. V okolí je i nespopčet značených cyklistických tras.

Foto: Bayern Tourismus Marketing GmbH, Landratsamt Cham

Hotel se nachází v překrásné přírodě Bavorského lesa

Hotel samotný nabízí tři průvodcované výpravy týdně, dvě z nich doprovázejí osobně členové rodiny majitelů hotelu. Kromě toho nabízí hotel k zapůjčení i základní vybavení (ruksaky, hůlky, ochranu proti dešti, láhve na vodu). Turisté tak mají vše hezky při ruce a na jednom místě.

K dispozici mají hosté také knihovnu obsahující turistické mapy, plánky a průvodce. Součástí nabídky jsou také multimediální prezentace, diapozitivy a další obrazové materiály, které návštěvníkům pomohou naplánovat si trasu svého výletu, nebo je přinejmenším inspirují.

Zimní dovolená v Bavorském lese

Bavorský les je pro zimní dovolenou jako stvořený, nachází se zde totiž několik velmi kvalitních lyžařských areálů a nespočet značených a udržovaných stop pro běžkaře. Návštěvníci si mohou vybrat z tras různých obtížností a užijí si jak začátečníci, tak profesionálové.

Kousek od hotelu narazí hosté na běžkařské centrum Bretterschachten ležící ve výšce mezi 1100–1265 m.n.m., které patří k nejvýše položeným centrům v Bavorsku, a díky své poloze má také největší jistotu sněhu.

Tip: V oblasti Bavorského lesu se rozprostírá přes 100 km značených běžeckých tras.

Foto: Bayern Tourismus Marketing GmbH, Grosser Arber

V zimě mohou hosté vyrazit na Velký Javor a skvěle si zalyžovat

Kromě toho si mohou hosté užít i spoustu zábavy na lyžích a snowboardu, nedaleko hotelu leží největší středisko zimních sportů – Velký Javor (Grosser Arber) a také Silberberg (Stříbrná hora). Klidné povahy i nadšení sportovci si mohou vyzkoušet i sněžnice – v oblasti je hned několik tras, které jsou pro tyto aktivity vhodné, navštívit mohou také sáňkařské dráhy (Silberberg, Hochzell). Odpočinek a pohodu si užijí při projížďkách na saních tažených koňmi.

Tip: Výpravy na sněžnicích nabízí i samotný hotel, nejoblíbenější trasa je ta vedoucí k Velkému Javoru. V Bodenmaisu se od 15. do 18. 1. 2015 koná velký sněžnicový festival.

Wellness zážitky

V Bavorském lese je toho spousta k vidění a k objevování, po dni stráveném na čerstvém vzduchu si tělo zaslouží pořádný odpočinek. A ten si ve zdejším hotelu můžete dopřát. Z celého spektra wellness procedur (masáže, manikúru, pedikúru, kosmetiku ad.) si můžete vybrat v nově zrekonstruované wellness zóně „TILIA“ (slovo tilia latinsky označuje lipové květy). V hotelu se nachází nejen toto wellness centrum, ale také bazén a sauna.

Foto: Refugium Lindenwirt

Wellness zážitky si mohou hosté dopřávat každý den

Otevírací doba:

Otevírací doba: Wellness zóna: 9.00–18.00 hod.

Otevírací doba: Wellness zóna: 9.00–18.00 hod. Bazén: 7.00–22.00 hod. (vodopád, protiproud, masážní proud, vnitřní i venkovní bazén)

Sauna: 12.00–22.00 hod.

Tipy na výlety

V okolí hotelu si můžete užít svůj volný čas i jinak než jen při sportu. V pět kilometrů vzdáleném Bodenmaisu (Boží Mysl) se nacházejí zajímavé sklárny. Celou oblastí se totiž vine Skleněná prázdninová stezka, kde si mohou návštěvníci prohlédnout výrobky ze skla a v manufaktuře nahlédnout při exkurzích i do procesu výroby.

V Bodenmaisu se nachází také prohlídkové doly „Besucherbergwerk Bodenmais“, kromě klasických prohlídek se zde pořádají i terapie zaměřené na léčbu dýchacích obtíží. Hora samotná je pak střediskem zimních sportů, jedna ze sáňkařských drah leží právě zde.

V okolí se nacházejí také dvě stezky v korunách stromů – jednu najdou hosté v Sankt Engelmaru (každý adventní víkend se tady konají vánoční trhy), druhou pak v Neuschönau (i zvířecí park).

Tipy na cestu

Refugium Lindenwirt

Refugium Lindenwirt Tel. +49 (0) 99459510

Refugium Lindenwirt Tel. +49 (0) 99459510 info@hotel-lindenwirt.de

Refugium Lindenwirt Tel. +49 (0) 99459510 info@hotel-lindenwirt.dewww.hotel-lindenwirt.de

O Bavorsku hezky česky: www.bavorsko.eu

Výběr článků

Načítám