Hlavní obsah

Běžkování v Ruhpoldingu – aktivní způsob, jak uniknout všednímu dni

Novinky, Německá turistická cenrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří pohlížejí na Ruhpolding jako na vesničkou udržující tradice v bavorských Alpách. Jiní ho vidí jako divoce romantické místo, ve kterém se dá strávit krásná dovolená. Pro ostatní představuje zase centrum zimních sportů, které je možné objevovat mnoha různými způsoby.

Foto: Ruhpolding Tourismus GmbH

Panorama Ruhpoldingu v zimním kabátě

Článek

To poslední jmenované je neodmyslitelně spojeno s během na lyžích. Celých 155 km upravených tras se vine zimní krajinou schovanou pod bílou peřinou – třpytící se sníh, zasněžené lesy a dechberoucí horská panoramata tvoří dokonalou kulisu pro sportovní zážitky ve zdejší krajině. Mezi sportovními výkony zvou k návštěvě tradiční hospůdky – na něco vydatného před dalšími aktivitami nebo na něco teplého na zahřátí.

Foto: Ruhpolding Tourismus GmbH

Při běžkování si hezky protáhnete celé tělo

Klasický běh na lyžích i trochu náročnější skating (bruslení) jsou v Ruhpoldingu jako doma. Ze zdejších tras si vybere opravdu každý, podle svých potřeb, dovedností, nálady i kondice. Nepočítá se jen to, kolik sportovec najede kilometrů a překoná výškových metrů, jde především o to, užít si dosyta rozmanitost nabízených tras.

Foto: Ruhpolding Tourismus GmbH

Běžkařské stopy jsou zde pravidelně upravovány

Všechny stopy – od trasy 3-Seen Loipe až po tu Madshus Loipe – se mezi sebou dají kombinovat.  A kdo by si přál změnit stopu, může se přes trasu Chiemgau Loipe dostat přes hranici vesničky do samotného Inzellu a Reitu. Možnosti, jak si zde užít běh na lyžích, jsou neomezené.

Nebezpečí závislosti!

Běh na lyžích se za několik posledních let značně proměnil a už dávno neplatí, že by se mu věnovaly pouze starší ročníky. V oblasti běžkování se vytvářejí a vyvíjejí stále nové trendy – a ne nadarmo.

Foto: Ruhpolding Tourismus GmbH

Střídat můžete různé techniky

Kombinace pohybu, při kterém se zapojují, jak paže, tak nohy, je totiž prospěšná pro celkovou kondici a zvyšuje také vytrvalost – sotva byste našli jiný zimní sport, při kterém je zapojeno tolik svalových skupin jako při běžkování. Běžkování není jen zábava, ale je to i sport.

Kdo by se chtěl na biatlon podívat hezky z blízka, ten si může vyzkoušet biatlonový kemp Fritze Fischera. Kemp olympijského vítěze Franka Fischera umožňuje, vyzkoušet si jeden z nejoblíbenějších zimních sportů, bitalon, pěkně na vlastní kůži.

Foto: Ruhpolding Tourismus GmbH

Zdejší krajina má jedinečný půvab

Aréna v Chiemgau, ve které se konal světový pohár v roce 2012 a jež je zároveň tréninkovou základnou německé biatlonové elity, k tomu nabízí exkluzivní kulisy. Každý velice rychle pozná, že strefit se zadýchaný do malých černých cílů není zase tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Tip pro pasivní sportovce

Od 13. do 18. ledna 2015 se Ruhpolding promění v bouřlivou diváckou základnu, protože se ve zdejší Chiemgauské aréně utkají světová biatlonová esa. Atmosféra bude vřít a vy můžete přijet fandit třeba některému z českých účastníků a poškádlit tak trochu německé sebevědomí. Nenechte si to ujít!

Foto: Ruhpolding Tourismus GmbH

I mistrovství v biatlonu je velmi populární

Ruhpolding  – lyžování v malebné krajině

Ruhpolding ale není jen běžkování. Moderní lanovky vás zavezou z Seegatterlu až přímo do lyžařského střediska Winklmoos-Alm! Stejně tak vám výstup usnadní i zbrusu nová sedačková lanovka z Winklmoosu na Steinplatte.

Foto: Ruhpolding Tourismus GmbH

Skvělé jsou i zdejší sjezdovky

Lyžařské středisko Winklmoos – Steinplatte se nachází jen několik minut jízdy autem od Ruhpoldingu. Od prosince až do Velikonoc si zde můžete užít až 20 km upravených sjezdovek, na nichž je v sezóně sníh téměř stoprocentně zaručen. Trasy jsou zde převážně v kategorii lehkých a středně těžkých, hodí se proto báječně pro rodiny s menšími dětmi nebo třeba začátečníky.

Rozšířený skipas Winklmoos & Steinplatte umožňuje využívat 44 km upravených stop, 28 km zasněžených sjezdovek, fun/snow park a všech 12 lanovek v oblasti.

Další volnočasové aktivity

Kromě lyžování si zde mohou hosté užít zimní krajinu i při dalších aktivitách na sněhu: bruslení, sáňkování, jízdě na koni, projížďce na saních…

Foto: Ruhpolding Tourismus GmbH

Pěšky se dostanete i na místa, kam lyžaři nemohou

Přírodní sáňkařská dráha v celkové délce 1450 metrů se nachází každoročně na Unterbergu, trasa se jmenuje lesní cesta. Dráha je to už poněkud náročnější, vhodná je proto především pro ty, kteří už mají nějakou jízdu na přírodních sáňkařských trasách úspěšně za sebou. Zpátky nahoru se však dostanete naprosto bez námahy, stačí nasednout na lanovku a nechat se vyvézt nahoru.

Foto: Ruhpolding Tourismus GmbH

Pohodová a nenáročná je i jízda na saních

Jestli vám něco říká snowtubing a máte ho rádi nebo byste si ho rádi vyzkoušeli, pak se vydejte na Westernberg. Při tomto zimním „sportu“ nasednete na gumové kruhy, o poznání větší než ty, které se používají ve vodě, a kloužete dolů po upravené trase. Nahoru vás opět pohodlně vyveze některá z lanovek.

Foto: Ruhpolding Tourismus GmbH

Během adventu je Ruhpolding slavnostně nasvícen

Tip: Pokud byste si chtěli odpočinout, načerpat nové síly a osvěžit unavené svaly, doporučujeme navštívit lázně Bad Reichenhall, které se nacházejí jen nějakou půlhodinku cesty autem od Ruhpoldingu.

Tipy na cestu: Ruhpolding

O Bavorsku hezky česky na www.bavorsko.eu

Více informací o Ruhpoldingu: www.ruhpolding.de

Zimní sporty v Ruhpoldingu zde

Světové mistrovství v biatlonu 2015

Výběr článků

Načítám