Hlavní obsah

Sex ve městě 3 bych chtěla točit na ostrově Mykonos, plánuje hlavní hrdinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé písečné pláže, větrné mlýny a tyrkysové moře učarovaly nejednomu turistovi, který strávil pár dní na řeckém ostrově Mykonos. Do zástupu obdivovatelů tohoto malého, ale nespoutaným nočním životem proslaveného ostrova se zařadila i Sarah Jessica Parker. Ta dokonce plánuje, pokud dojde na třetí díl filmové série, natáčet právě tady.

Článek

„Pokud se bude natáčet třetí díl, tak bych si přála, aby se točil v Řecku a nejlépe na ostrově Mykonos,“ řekla štábu řecké televize Alfa na festivalu v Cannes filmová Carrie Bradshaw a vzápětí dodala, že by si ráda o této možnosti promluvila i s řeckou stranou.

Třetí část Sexu ve městě by se tak zařadila mezi několik dalších filmů, které se točily v řeckých destinacích. Z poslední doby je to například muzikál Mamma Mia!, který filmaři umístili na ostrovy Skiathos a Skopelos.

Ostrov celebrit a luxusu

Americká herečka ale není jediná celebrita, která na Mykonos nedá dopustit. „Dovolenou tu tráví i návrhář Giorgio Armani, zpěvačka Madonna, nebo Tom Hanks,“ doplňuje výčet VIP osobností delegát, který na Mykonu působí. Spousta celebrit kotví se svými jachtami v průzračných vodách Egejského moře na dohled hlavního města, své letní rezidence si tu vystavěli nejbohatší Řekové a v hlavním městě najdete i butiky a klenotnictví, kde ceny za zboží šplhají k sumám se šesti nulami.

„Přitom je kykladský ostrov Mykonos poměrně malý – jeho rozloha je zhruba jen 88 kilometrů čtverečních,“ říká delegát. I přesto se na něj ale vejde bezpočet nočních podniků, barů, taveren a restaurací, které zavírají až s ránem. „Právě díky bohatému nočnímu životu je Mykonos tak proslavený, mezi mladými patří k nejoblíbenějším středomořským destinacím,“ dodává k tomu.

Nečekejte davy!

Ostatní pak lákají nekonečné písečné pláže a moře modré, až se tají dech. Klima je tu také příjemnější než v jiných částech Řecka, a tak je dovolená na ostrově Mykonos v posledních deseti letech stále žádanější. K tomu ještě delegát poznamenává: „Na Mykonu ale neprobíhá nic, co by připomínalo masovou turistiku. Ubytovací kapacita je značně omezená a tomu ostatně odpovídají i ceny ubytování a služeb – patří k těm vyšším v Řecku.“

Malý ostrůvek dnes výrazně zastiňuje ostatní ostrovy Kykladského souostroví, kterého je součástí, a na rozdíl od jiných řeckých destinací neláká na historické památky, ale spíš na přátelskou kosmopolitní atmosféru. „Jedinou významnou pamětihodností jsou zbytky benátské pevnosti Kastro,“ doplňují místní.

Kosmopolitní Chora

Metropolí ostrova je stejnojmenné město. „Pozor, někdy mu ale místní říkají Chora,“ dodává k tomu delegát. Křivolakými uličkami tu volně procházejí pelikáni, kteří jsou maskoty ostrova, v romantických uličkách jsou desítky krámků, kde se dají nakoupit suvenýry. V noci se potom město mění v jeden velký zábavní podnik. „Sjíždějí se sem i lidé z okolních letovisek,“ říká k tomu číšník v bistru. Ne nadarmo se tady občas říká, že Mykonos nikdy nespí.

Místní se snaží za každou cenu udržet typickou atmosféru ostrova. „Bílé domky, barevné okenice – to jsou symboly Mykonu,“ vědí tady všichni. S tím je spojeno i několik omezení – okenice musí být výhradně dřevěné, plast je striktně zakázaný a jen těžko byste tu našli výškovou budovu – všechny jsou přízemní, maximálně jednopatrové. Typické je i to, že tu na každém kroku narazíte na kostelík nebo kapličku. „Jen v hlavním městě jich je asi 80, celkem by jich na Mykonu mělo být asi 600,“ doplňuje k tomu na závěr průvodce.

Dovolené Mykonos – co si nenechat ujít:
Výlet na ostrov DélosMalý ostrůvek není jen rodištěm Apollóna a Artemis, ale i posvátným místem starověkého Řecka. Jediná šance, jak se na něj dostat je právě z ostrova Mykonos, z kterého je pravidelné lodní spojení. Na ostrůvku je muzeum a prodejna suvenýrů.
Malé BenátkyPřístavní čtvrť hlavního města Chora se občas objevuje i pod označením Malé Benátky. Těsně u mořského pobřeží je nepočítaně stylových barů a taveren, kde si můžete dát ledovou kávu a nasávat jedinečnou atmosféru.
Větrné mlýnyDalším ze symbolů ostrova Mykonos jsou větrné mlýny. Na ostrově jich je rozmístěno několik a některé z nich jsou až 400 let staré. Ne všechny jsou přístupné turistům, ale v některých jsou zřízena malá muzea přímo pro výletníky.

Další články o Řecku:

V naší rubrice jsme v poslední době psali i o Bulharsku, Tunisku nebo Madeiře. Výčet všech článků z rubriky najdete na její hlavní stránce.

Inzertní sdělení: Tipy na zájezd do Řecka

Cestovní kancelář Greece Tours, specialista na letní dovolenou v Řecku a na Kypru vybírá z nabídky zájezdů pro dovolená Řecko - dovolená Mykonos:

Nádherný hotel přímo u pláže Psaru je zařízený v romantickém stylu inspirovaný tyrkysovou barvou moře a využívaný pro svatební cesty.

Luxusní hotel v zálivu pláže Elia nabízí bohatou nabídku welness pobytů. Vyhlášené spa centrum nabízí širokou škálu procedur.

Hotel u malebné pláže v Agios Nikolais má ideální podmínky pro klidnou relaxaci, do hlavního města Mykonos je pravidelné autobusové spojení.

Autor: Lucie Štěrbová & CK GREECE TOURS

Anketa

Která z řeckých lokalit vás láká nejvíce?
Pevninské Řecko - Olympská riviéra, okolí Athén...
4,4 %
Chalkidiki
5,1 %
Kréta
11,7 %
Mykonos
19 %
Skopelos a Skiathos
41,2 %
jiná
18,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 274 čtenářů.

Dovolená Mykonos – kam na pláž?

Pláží je na ostrově Mykonos několik desítek a drtivá většina z nich je bez problémů dostupná autobusem z hlavního města. Kterou vybrat, abyste si na ní dovolenou opravdu užili?

Agios Ioannis

Název pláži s bílým pískem a zákoutími, kde vás nikdo nebude rušit, dal stejnojmenný kostelík Agios Ioannis. Do širšího povědomí se dostala po uvedení oscarového filmu Shirley Valentine. Ten se totiž natáčel právě tady.

Platis Yialos

Platis Yialos je nejnavštěvovanější pláží celého ostrova a zároveň místem, které poskytlo zázemí prvním turistům na ostrově. Dnes je tu celý den živo – hotely přímo na pláži střídají restaurace a stylové bary. Součástí je i centrum vodních sportů, kde vám zapůjčí veškeré vybavení.

Psarou

Pokud si chcete užít potápění, vydejte se na pláž Psarou, kde funguje potápěčská škola. Ti, co dávají přednost lenošení, určitě využijí stín slunečníků z bambusu, popřípadě některou z místních taveren. Pláž je písečná a má výhodnou polohu v malém zálivu, takže je chráněná před větrem.

Elia

Elia je naopak pláž, kterou vyhledávají nudisté. Je na ní totiž několik pásem, kde se mohou beztrestně opalovat. Pláž je písčito-oblázková a vstup do moře pozvolný, což ocení i méně zdatní plavci. Opět je tu několik restaurací a centrum vodních sportů. Navíc, pokud vás běžná pláž omrzí, můžete vyrazit do nedaleké proslavené Watermanie – vodního světa s množstvím atrakcí.

Paradise

Noční párty a diskotéky si turisté zase můžou užít na pláži Paradise – jedné z nejznámějších pláží na ostrově. Taverny, centrum vodních sportů, beach bary, ale i výborně vybavený kemp, do kterého jezdí hlavně mladí – to je stručný nástin pláže Paradise.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám