Hlavní obsah

Řecko je připraveno na letní turistickou sezónu

Novinky, Lucie Štěrbová

V řeckých Athénách proběhly na začátku května stávky a protesty, o kterých referovala média z celého světa. Velká část turistů se proto začala logicky ptát, jestli je bezpečné letos strávit v Řecku dovolenou. Katerina Ansti, mluvčí řeckého ministerstva kultury a cestovního ruchu ale ujišťuje: „Řecko je na letošní sezónu připraveno.“ Odliv turistů prý v Řecku nepociťují.

Článek

O tom, že turistům v letoviscích nic nehrozí, ubezpečuje nejen ministerstvo kultury a cestovního ruchu, ale i Asociace podniků řeckého cestovního ruchu (SETE), která je zástupcem hotelů, cestovních kanceláří a dopravců. „Všechny stávky a protesty, které se konaly na začátku května v Aténách, se udály jen na malém a omezeném prostoru města,“ říká k tomu Georgie Drakopoulos, generální ředitel SETE.

„V tradičních turistických destinacích Řecka k žádným demonstracím nedošlo,“ dodává. Stejně jako v loňských sezónách tak i v té letošní na turisty proto čeká klidná atmosféra a prosluněné řecké počasí.

„Rezervace i nadále přicházejí ve stejném objemu jako je pro tuto sezónu obvyklé a potvrzujeme, že vše funguje bez jakýchkoliv změn,“ doplňuje jeho slova mluvčí ministerstva kultury a cestovního ruchu Katerina Ansti.

Navíc podle jejích slov řecký cestovní ruch investoval mnoho prostředků do modernizace, aby mohl v letošní sezóně nabídnout turistům ještě lepší služby než v těch předchozích.

„Řecko je destinací, ve které se komfort, styl a kultura spojují se sluncem a krásným mořem, tak aby nabídly dovolenou plnou nezapomenutelných zážitků a letos nás čeká více než úspěšná turistická sezóna,“ dodává na závěr Georgie Drakopoulos.

Související témata:

Výběr článků

Načítám