Hlavní obsah

Kam v dubnu? Za super ceny do destinací, kde sezóna končí, nebo naopak začíná

Zima předala žezlo jaru, alespoň tedy podle kalendáře, a sezóna v zimních exotických destinacích pomalu končí. V nabídkách cestovních kanceláří zbývá několik volných míst v posledních termínech. A pořídit je můžete za celkem příjemnou cenu. Další variantou je vyrazit za poznáním – třeba ve Spojených státech turistická sezóna právě začíná.

Foto: ESO travel

Jedna z nejkrásnějších pláží Dominikány a rozhodně i jedna z nejkrásnějších pláží světa. Seznamte se, Cayo Levantado.

Článek

Co byste řekli dovolené na exotickém Zanzibaru za méně než dvacet tisíc korun? Cestovní kanceláře se se sezónou zimních pobytových zájezdů v exotických destinacích loučí způsobem, který musí milovníky cestování potěšit.

Pojďte se s námi podívat na místa, kde si ještě stihnete v plážovém baru dát poslední drink, než jeho majitel na dveře vyvěsí pomyslnou cedulku: „Po sezóně. Zavřeno!“ a přečtěte si, co zajímavého na vás v těchto exotických destinacích čeká.

Foto: ESO travel

Pláž Bavaro na některých místech vypadá jako fotokýč protažený programem na úpravu fotek.

Dominikána – poslední letadlo ještě stíháte

Polovina dubna je u většiny velkých českých cestovek nejzazším termínem, kdy ještě můžete vyrazit na pobytovou dovolenou v Dominikánské republice. A poslední volná místa jsou v last minute nabídkách za méně než 30 tisíc korun – a to v luxusním hotelu s all-inclusive a na 11 nocí. Jde o jednu z nejlepších cen v sezóně.

V největším, nejznámějším a logicky tedy i nejnavštěvovanějším letovisku Punta Cana se turisté navíc dočkají většího klidu než ve vrcholné sezóně. Pláž Bavaro – mimochodem, jedna z nejkrásnějších pláží nejen Dominikány, ale i světa – nebude v takovém obležení turistů a klidněji bude i na ostrůvku Cayo Levantado, kterému dnes většina cestovatelů neřekne jinak než Bacardi Island. Proč? Protože se právě na zdejší ikonické pláži točily reklamy na slavnou značku rumu. A mimochodem, prý je tu v písku zahrabaný i obrovský pirátský poklad…

Foto: archiv autora

Natáhněte se pod slunečník a užijte si počasí, kterého se v Česku ještě pár týdnů nedočkáme.

Spojené státy jsou na startu sezony
Vrchol turistické sezóny v USA přichází v polovině července a trvá až do začátku září. V té době jsou ale ceny služeb až o 50 % vyšší a všechna místa jsou přeplněna turisty. Zvažte tedy, zda není lepší do Států vyrazit dříve. První organizované poznávací zájezdy do USA mají české cestovky naplánované na přelom dubna a května a část zájezdů je k mání se slevou.

V samotné Punta Caně mohou turisté vyrazit do Manati Parku, delfinária a zoo v jednom, nebo zabrousit na některé z golfových hřišť v okolí. Odborníci v tomto směru Punta Canu dokonce pasovali na srdce golfu v Karibiku, takže by byla škoda alespoň jeden den hře gentlemanů nevěnovat. I když poležení na prachových píscích pláže Bavaro má také něco do sebe…

Foto: archiv autora

I na Zanzibaru je krásně. Místní pláže si oblíbil i Bill Gates.

Na Zanzibar za méně než dvacet tisíc korun

Dovolenou na Zanzibaru, ostrově při východním pobřeží Afriky, jenž je součástí Tanzanie, si můžete užít v průběhu celého roku. V dubnu ale za cenu, která se objeví jen jednou za sezónu. Deset nocí v menším turistickém hotýlku jen kousek od pláže pořídíte v last minute nabídce za méně než dvacet tisíc korun.

Raději byste větší luxus? Pak si připravte třikrát vyšší částku a vydejte se do některého z pětihvězdičkových resortů, které jsou rozeseté na nejkrásnější pláži ostrova, na pláži Kendwa. Dočkáte se velikých bazénů s vířivkami, lázeňských center a úslužného personálu, který splní každé vaše přání.

Foto: archiv autora

Keňa – to není jen safari, ale i resorty na plážích na pobřeží.

Mimochodem, věděli jste, že se právě na Zanzibaru narodil Freddie Mercury (vlastním jménem Farrokh Bulsara) a že si tenhle exotický ráj, kde se ve velkém pěstuje voňavé koření, oblíbil i Bill Gates?

Keňa – netradiční, exotická a krásná

Máte Keňu spojenou s výlety na safari, divokou přírodou, stády slonů, lenivými lvy a nekonečnými pláněmi? Pak ji máte spojenou správně, ale… v Keni jsou i nádherné pláže a luxusní resorty, které si kvalitou svých služeb nezadají s těmi nejlepšími kdekoli jinde na světě.

Na severním pobřeží můžete vyrazit do letovisek Bamburi, Kikambala nebo Malindi, na jihu pak leží klidné centrum rodinných dovolených, pláž Diani. Právě na ní leží luxusní, často nově postavené hotely, které jsou vhodné i pro ty nejnáročnější klienty.

Inzertní sdělení: Vybíráme z nabídky last minute zájezdů!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky last minute zájezdů:

Projděte si naši nabídku last minute zájezdů a vyberte si exotickou dovolenou za luxusní ceny!

Nic z nabídnutého vás neláká? Podívejte se na další desítky last minute nabídek a odleťte na dovolenou svých snů.

Vydejte se na unikátní poznávací zájezd, na kterém vám bude společníkem cestovatel Jiří Kolbaba. Podíváte se do Tokia, k posvátné hoře Fudži, do měst Hirošima, Kjóto a dalších… Prožijte téměř dva týdny na cestě a nechte si od Jiřího Kolbaby vyprávět zážitky a poradit s fotografováním. Lepšího průvodce mít nemůžete. Zároveň jsme pro vás vybrali opravdu kvalitní hotely.

Čtěte dále:

Přečtěte si také o jezeře, které je růžové, o Uluru nebo o nápise Hollywood. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & ESO travel

Anketa

Kolikrát do roka vyrážíte na dovolenou k moři?
Jednou, v létě.
27,2 %
Jednou, v zimě.
3,4 %
Dvakrát.
17,7 %
Třikrát a vícekrát.
10,9 %
Ani jednou.
40,8 %
Celkem hlasovalo 147 čtenářů.

Více i méně exotické toulky Asií

Jarní měsíce přejí poznávání Asie – a i tady jde v některých destinacích sezona pomalu ale jistě do finále a jinde teprve začíná.

Mezi méně tradiční země patří bezesporu Japonsko, které na začátku května můžete i netradičním způsobem poznávat – poté co si už v dubnu vyřídíte všechny nutné a důležité formality. Vaším průvodcem se pak může stát Jiří Kolbaba, známý český cestovatel a fotograf, který právě do Japonska vyrazí se skupinou cestovatelů v rámci organizovaného zájezdu. Láká vás poznat Japonsko právě po jeho boku nebo odkoukat něco z jeho fotografického umění? Mrkněte do tabulky pod článkem a zjistěte víc.

V dubnu se také ještě stále létá do Thajska. Láká vás ruch velkoměsta a poznávání památek? Vsaďte na Bangkok a jeho okolí. Luxusu se dočkáte v Phuketu i na souostroví Phi Phi a klid najdete na menších ostrůvcích – populární je v poslední době například „želví“ ostrov Ko Tao.

Většího klidu, ale neméně krásných pláží se dočkáte ve Vietnamu, konkrétně v letoviscích Phan Thiet, Nha Trang nebo Phu Quoc. A na plážovou dovolenou můžete překvapivě vyrazit i do Indie – riviéra Goa je občas označovaná za „Indii pro začátečníky“ a dočkáte se tu velmi vysokého standardu služeb.

Související články

Výběr článků

Načítám