Hlavní obsah

Jak vypadá šestihvězdičkový luxus: Podívejte se na nejluxusnější hotely v Thajsku

Chiang Mai leží na severu země poblíž horských štítů, přesto se tam průměrná denní teplota pohybuje mezi dvaceti a třiceti stupni. Inu, Thajsko. A co potom podmínky v přímořských resortech, tam právě po období monzunů začíná nejkrásnější doba roku. Restaurace a hotely s uznávanými kuchaři poblíž pláží vhodných k procházkám při měsíčku dodávají atmosféru.

Foto: Panviman Chiang Mai

Cvičení a masážím se nemusíte vždy věnovat jen v tělocvičně nebo v masérně.

Článek

Dnes jsme pro vás vybrali pětici top hotelů a resortů v Thajsku. Vévodí mezi nimi šestihvězdičkový gigant v Bangkoku, ale nezapomínáme ani na jejich okolí – plovoucí trhy, jeskyně mořských cikánů a spoustu dalších zajímavostí.

Do Chiang Mai si lidé jezdí vyprat mozek

Do Bangkoku je to vzdušnou čarou skoro 600 kilometrů, ruch osmimiliónové megalopole bují daleko, tady je blíž do pralesů národního parku Pui, který ukrývá nespočet vodopádů a vodopádových kaskád.

Foto: Lester Mathias Andersson (Wikimedia Commons)

Doi Inthanon je nejvyšší horou Thajska a měří 2656 metrů. V jejím bezprostředním okolí najdeme i takováto místa.

Nejvíce se ale Chiang Mai proslavilo ohromným počtem chrámů a pagod – napočítat jich tu můžeme okolo tří set. Divoká příroda a mystické stavby, to je spojení, které nutí k rozjímání. Dovolená tady dokáže úžasně vyčistit hlavu a nastartovat pohodové časy. Tedy než se odsud vrátíte zpátky do pracovního zápřahu.

Z treků po okolí se turisté rádi vracejí do luxusu zdejšího luxusního resortu, například do lázeňského hotelu Parviman Chiang Mai. Desítky druhů masáží, aromaterapií a dalších lázeňských aktivit včetně cachtání se v teplém bahýnku je připraví na další den plný poznávání severu Thajska.

Foto: frenchy54 (Pixabay.com, licence Public Domain)

Ke krajině v oblasti Chiang Mai není moc co dodávat.

Bangkok: Luxus sousedí s vodním trhem

Kdo se ovšem chce nechat opečovávat ještě víc a v luxusu se přímo koupat, ten by měl vyrazit do hlavního města Thajska. Tomu plynou z turistického ruchu obrovské příjmy, a tak se o cestovatele náležitě stará.

Důkazem toho je třeba hotel Mandarin Oriental. Nebeské souhvězdí Honících psů má jen dvě hvězdy, ale on jich dostal hned šest. A není divu, vždyť v jeho útrobách lze najít několik vyhlášených restaurací, tu francouzskou vede vyhlášený pařížský šéfkuchař Arnaud Dunand Sauthier. Vedle toho tu hosté mohou podstoupit růžovou obličejovou kúru (ne, nezmalují vám tvář růžovou barvou, nechají na ni působit výtažky z růží) nebo masáž zaměřenou na redukci následků pásmové nemoci (jet lag syndrom). Pak hurá na pokoj s vířivkou a obří LCD televizí na stěně.

Šestihvězdičkový Mandarin Oriental
Najdeme ho v centru města poblíž zastávky metra, hlavního bangkokského muzea nebo několika dalších luxusních hotelů. Letiště stojí ve vzdálenosti asi třiceti kilometrů, což je vzhledem k velikosti Bangkoku celkem blízko.
Foto: Mandarin Oriental Bangkok

Restaurace Lorda Jima, jedna z nejpopulárnějších částí hotelu Mandarin Oriental v Bangkoku.

Ve městě si potom může návštěvník užít výlet do chrámu Wat Arun nebo na stadióny, kde probíhají ty nejkvalitnější zápasy thajského boxu. Anebo zajet na vzdušnou čarou třiašedesát kilometrů vzdálenou raritu – plovoucí trh Damnoen Saduak. Na skenovací pokladny tu můžete zapomenout. Obchod se koná pěkně z ruky do ruky, z loďky do loďky.

Desítky plavidel s ovocem, zeleninou nebo kořením se kolem sebe proplétají a víří vlny drobného obchodu. Chrámy a zlatí Buddhové sice působí monumentálně, ale tohle má naprosto ojedinělou atmosféru a jde možná o vůbec nejzajímavější atrakci pevninské části Thajska.

Foto: cegoh (Pixabay.com, licence Public Domain)

Plovoucí supermarket, oddělení banánů.

Zavřete oči, Koh Yao Yai přichází

Ale nejen thajská pevnina má špičkové zázemí pro turisty. O tom svědčí luxusní resort Shantiya na Koh Yao Yai. Že nevíte, co si pod tímto thajským jménem představit? Tak zavřete oči a… ne, to byste vlastně nemohli číst text, zkrátka si na chvilku představte jeskyně takzvaných mořských cikánů, romantické laguny a uklidňující pohled na pláně pokryté mangrovovými porosty. Že si to nedovedete představit? Nejvyšší čas se na to podívat na vlastní oči.

Kolik bazénů máš, tolikrát jsi hotelem

Také jste už někdy prožili ten okamžik, kdy vám koupání prostě není souzeno? Na pláži moc praží slunce, a tak se jdete ponořit do bazénu, který je ovšem, jak zjistíte, beznadějně přecpaný. Něco takového se v hotelu Royal Cliff v letovisku Pattaya stane jen těžko.

Má totiž šest bazénů, takže ten nejklidnější si vždy najdete. A když ne, tak to zkusíte jinde. Kostru tamního plážového resortu totiž tvoří čtyři pětihvězdičkové hotely rozestavené kousek od sebe. Představují základní tábor pro výpravy do města, které žije noční zábavou. Pattaya totiž nikdy nespí, o tom jsme ostatně psali již v článku Pattaya je město zábavy pro dospělé. Najdeme v ní slavné noční kluby i čtyřokého muže.

Foto: frenchy54 (Pixabay.com, licence Public Domain)

Thajská klasika.

Pattaya patří k nejnavštěvovanějším místům jihovýchodní Asie, tak jako ostrov Phuket. Ten patří k oblíbeným lokalitám od osmdesátých let dvacátého století. Láká mimo jiné i zamilované. Ti se procházejí po „mostě milenců“, sledují západ slunce nad ikonickými skalními dračími zuby nad zátokou Phang Nga a pak zajdou třeba do vodního zvířecího cirkusu v zábavním parku Fantasea. A chvíle v soukromí prožijí například v luxusně vybavených plážových vilkách hotelového řetězce Centara Grand.

Inzertní sdělení: Vydejte se za sluncem do Asie!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky pobytových zájezdů do Thajska:

Centara Grand v letovisku Pattaya, to je pětihvězdičková legenda. Jeho impozantní budovy se tyčí přímo nad pláží. Nechte se tam hýčkat!

Na Phuketu si vedle příjemně zahřátého písku můžete dopřát třeba projížďku na slonech nebo navštívit muzeum mušlí, akvárium nebo osobité hospůdky.

Rozlehlý ostrov Ko Chang u jihovýchodního pobřeží Thajska disponuje spoustou pláží se zázemím v podobě špičkových hotelů.

Čtěte dále:

Přečtěte si také o tom, jak to vypadá v exkluzivních resortech, kam míří slavní a bohatí, dále o tom, která města jsou největší na světě, a také o kuriózních rodištích celebrit. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Autor: Jan Švestka & Tomáš Cikán

Anketa

Kde nejraději trávíte zimu?
U moře.
17,5 %
Na horách.
19,5 %
Hezky doma v teple.
63 %
Celkem hlasovalo 622 čtenářů.

Co o Thajsku možná nevíte

Největší krokodýl na světě žil v Thajsku, měl na délku šest metrů a vážil 1114 kilogramů. Tedy aby bylo jasno, jde o největšího krokodýla žijícího v zajetí. Ve volné přírodě málokdo zkusí přijít k takovému obrovi, natáhnout mu měřící pásmo od čumáku k ocasu a pak ho poplácat, aby popošel na váhu.

Pchúmipchon Adunjadét přijal v roce 1946 jméno Ráma IX. A stal se thajským králem. V červnu 2014 to bylo už 68 let, co sedí na trůně. Nutno podotknout, že oproti prezidentům v parlamentních demokraciích našeho typu se nemusí strachovat z voleb. Zkrátka se narodil ve správné rodině, a tak se vyučil panovníkem. Déle vládnoucího monarchu v současnosti na celém světě nenajdeme.

To je panečku lokál! Máme na mysli restauraci s názvem překládaným do angličtiny jako The Royal Dragon. V roce 1991 tam dosáhli kapacity 5000 hostů. O čtyři roky později vydali prohlášení, že za jeden den se v podniku uvaří mořské plody o váze necelých 10 tun.

Thajsko má dobrou pověst mezi homosexuály a transsexuály, kteří do něj rádi jezdí na dovolenou. Obyvatelé země jsou k nim velmi tolerantní a otevření.

Siam je starý název pro Thajsko, termín „siamská dvojčata“ tedy pochází odsud. Narodili se roku 1811 a jmenovali se Eng a Chang. V 17 letech odjeli do Spojených států a tam se stali slavnými. Oba se oženili a dohromady měli 22 dětí. Ve dvaašedesáti letech pak zemřeli. Nejdříve Eng, o několik hodin později i Chang.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám