Hlavní obsah

Brazílie je zemí zaslíbenou sexu. A to nejen v době konání slavného karnevalu

Ježíš a sex, to jsou vedle pláží, fotbalu a karnevalů velké symboly dnešní Brazílie. V žebříčcích počtu sexuálních turistů přijíždějících do země se Brazílie stabilně drží v první pětici a socha Ježíše Vykupitele, která z výšky bdí nad Riem, na tom nic nezmění. Úřady se o to ale snaží, bojují hlavně proti zneužívání nezletilých.

Foto: Brazil Women's Beach Volleyball Team

Asi uhodnete, že tyhle části Brazílie fotografoval muž.

Článek

Čelné příčky na všech světových serverech zabývajících se sexuální turistikou okupuje vedle Thajska především Brazílie. Své pozice ale postupně vyklízí, na vině je několik faktorů. Jednak konkurence v tomto sektoru roste, ovšem roste i sexuální turistika žen. Brazílie má věhlas hlavně jako sexuální magnet na muže a rostoucí segment opačného pohlaví magnáti tohoto průmyslu jaksi opomíjejí.

Neméně důležitý je však fakt, že dochází ke snižování chudoby. Zatímco na začátku tisíciletí žilo v zemi asi 28 procent lidí na hranici chudoby a téměř 13 procent nezaměstnaných, dnes je chudých polovina původního čísla a lidí bez práce méně než pět procent. Díky tomu klesá kdysi obrovská konkurence mezi prodejnými dívkami. Ty ovšem i tak stále patří k nejpočetnějším i nejlevnějším na světě. Jedno „číslo“ se u nich dá pořídit i za částku v přepočtu kolem stokoruny.

Foto: ESO travel

U moře nebo u bazénu, v Riu je pořád na co koukat.

Brazilské krásky
Ačkoliv se světové soutěže soutěže krásy konají čas od času v Brazílii, dívky z této země se v soutěžích v poslední době na nejvyšším stupínku neumisťují. Tituly má Brazílie v Miss Universe z let 1963 a 1968, Z Miss World pouze z roku 1971. Přitom jména modelek jako Alessandra Ambrosio, Adriana Lima, Raica Oliveira, Emanuela de Paula nebo Giselle Bündchen oběhla svět.

Pláž, kde se opalovala Bardotka

Přestože sexuální turistika je na největším vzestupu například na Filipínách nebo na Ukrajině, v Brazílii stále dobře funguje a v blízké době nepadne. Může za to mimo jiné spojení divokých karnevalů, přírodních zajímavostí a vyhlášených pláží.

Mezi plážemi dominují legendy zvané Ipanema a Copacabana. Našince zaujme, vedle vnadných krásek a opálených svalovců, především velký počet sportujících. Prim hraje plážový volejbal (však se také nikdy nestalo, aby výprava jediné portugalsky mluvící země v Jižní Americe odjížděla z olympijských her bez medaile z tohoto sportu, pokud byl na programu her) a plážový fotbal (z celkově 17 světových šampionátů jich Brazílie vyhrála 13). Vidět ovšem lze i specialitu zvanou futovolei, jakýsi gumídkovský nohejbal pro dva až čtyři hráče na každé straně sítě.

Foto: Jean-Marc, Jo BeLo, Jhon-John

Pestré barvy a rej obrazotvornosti, to jsou karnevaly.

Největší tahák pro turisty ale představuje karneval. Ten největší v Riu před několika dny skončil. Účastní se ho obvykle na dva milióny lidí (podle některých údajů ale možná i pět miliónů). Jen na pláži Ipanema se během něj veselí kolem padesáti tisíc lidí. To už je slušná party.

Karnevaly přicházejí a odcházejí, nicméně přírodní a kulturní památky zůstávají. Přímo v Riu největší pozornost poutá 30 metrů vysoká socha Ježíše Vykupitele s rozpětím křídel, pardon, paží 28 metrů. Hodně oblíbené je také okolí Búziosu, které v minulosti navštívili například Madonna, Brigitte Bardotová nebo zpěvák Rolling Stones Mick Jagger.

Více o Brazílii a dalších jihoamerických zemích také zde:

Vláda bojuje proti sexuální turistice

Brazílie se pověsti lokality lákající turisty přijíždějící za sexem brání všemi možnými způsoby. Před pár dny dokonce vláda donutila firmu Adidas, aby zastavila výrobu triček navržených k fotbalovému světovému šampionátu. Prý příliš spojují zemi se sexem a sex-appealem.

Jedna varianta triček hlásá heslo „Miluji Brazílii“, přičemž ono miluji je vyjádřeno srdcem připomínajícím dámské pozadí ve velmi úsporných kalhotkách. Druhé triko ze zmíněné edice zase naznačuje, že se v Brazílii bude skórovat, ovšem z motivu na obrázku to vypadá, že spíše než o góly na hřišti půjde o nadbíhání kráskám na brazilských plážích.

Foto: ESO travel

Brazílie - země okouzlujících žen. Mezi dseti nejlépe placenými modelkami světa jsou hned dvě Brazilky.

Vládní úřady bojují nejen s proslulou společností vyrábějící sportovní oblečení, ale také s autory tisíců internetových stránek zaměřených na služby pro sexuální turisty. Hlavní potíž spočívá v tom, že na nich často jde o nabídku pohlavního styku s nezletilými dívkami. Problematický obsah se podařilo odstranit už z asi tisícovky stránek, většinou provozovaných v USA. Přibližně stejný počet ještě zbývá.

Přes veškerou snahu úřadů ale po Brazílii stále chodí odhadem asi čtvrt miliónu prodejných dívek mladších osmnácti let a jejich počet by měl v průběhu mistrovství světa ve fotbale, konaném na přelomu června a července, ještě vzrůst.

Inzertní sdělení: Vydejte se na netradiční cesty za poznáním!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá, z nabídky pobytových a poznávacích zájezdů:

Jaké to je bydlet na dohled od vyhřátých písků pláží Copacabana nebo Ipanema? A je socha Ježíše Vykupitele opravdu tak vysoká? Poznejte to sami v Riu!

Romantická dovolená na jedné z perel Karibiku. Najdete zde překrásné písčité pláže, jakými bezesporu jsou Juan Dolio, La Romana nebo vyhlášená Punta Cana!

V okolí Rio de Janeiro, Sao Paulo a další hity Brazílie, to je Angra, méně známé plážové letovisko na pobřeží Atlantiku.

Čtěte dále:

Přečtěte si také o o nedobytné lví skále, vedle toho také o sjezdovce a kluzištích uprostřed pouští nebo o thajském letovisku obklopeném lesy. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Autor: Jan Švestka & ESO travel

Anketa

Díváte se na pláži po přitažlivých protějšcích?
Jasně, vždyť je to přirozené!
90,1 %
Jen když jsem tam bez partnera/partnerky.
1,8 %
Ne, nikdy.
7 %
Na to raději neodpovím.
1,1 %
Celkem hlasovalo 342 čtenářů.

Proč je Brazílie krásná?

 Mezi turisty je největší jihoamerická země (a krom toho také pátá největší země celého světa) velmi populární.Vedle Ria de Janeira totiž skrývá řadu poutavých míst. Podívejme se na některá z nich:

Amazonie

Procházet se po deštném pralese, pozorovat kajmany, jít na návštěvu do slaměné chýše nebo se projíždět po řece na kánoi a lovit při tom dravé piraně, to je pro obyvatele středu Evropy obtížně představitelná myšlenka. Při zájezdech do Brazílie ale tenhle sen přechází do reality.

Vodopády Iguacu

Džípem po pralese, indiánskou stezkou k vodě, loďkou pod vodopád a pak výtahem na vrchol k vyhlídce do širého okolí tohohle přírodního skvostu na hranici Brazílie a Argentiny. 2,7 kilometru široké vodopády se spouštějí z výšky 82 metrů, a vytvářejí tak hučící dominantu celého okolí. Na světě existuje pouze šest vodopádů s vyšším průtokem vody.

Salvador de Bahia

Status hlavního města Brazílie, to rozhodně není nic stálého. Dnes ho nese na zelené louce vytvořená Brasília, před ní se touto hodností honosilo Rio de Janeiro, do roku 1640 bylo správním centrem Brazílie město Salvador de Bahia. V něm najdeme kostel zasvěcený svatému Františku s věhlasnou „symfonií zlata”. Nejedná se o mistrovský kousek v podání tamního varhaníka, ale o bohatou zlatou výzdobu vnitřku kostela.

Sao Paulo

Je kosmopolitní a plné všemožných barů, restaurací, nočních klubů nebo uměleckých kaváren. Možná proto se mu přezdívá „tropický New York”. Severoamerickému „velkému jablku” se Sao Paulo podobá i velikostí, podle některých údajů v něm žije 22 milionů obyvatel, jde ovšem o údaj s aglomerací (podle toho by měla Praha asi 3 miliony obyvatel). Budeme-li se držet při zemi, napočítáme v něm 10 milionů lidí, tedy tolik, kolik má celá Česká republika.

Související články

Výběr článků

Načítám