Hlavní obsah

Kam v únoru? Do Karibiku za hubičku, ceny exotických zájezdů jsou stále velmi nízké

Po loňské měnové intervenci mnozí předpovídali, že ceny zájezdů do zahraničí stoupnou v průběhu dalšího roku zhruba o deset procent. Na aktuálních cenách last minute zájezdů to ale naštěstí (ještě) není znát. Spíš naopak. V lednu se dalo do Karibiku vycestovat na deset nocí i za necelých šestnáct tisíc korun. A kam bude výhodné vyrazit v únoru?

Foto: ESO travel

Pláž Bavaro v Dominikánské republice, takhle vypadá exotický ráj.

Článek

„Měnová intervence zvedne v příštím roce ceny zájezdů v průměru o deset procent. A nejvíce se to projeví u last minute zájezdů!“ Podobná tvrzení se objevila v loňském listopadu krátce po nepříliš populárním kroku ČNB.

Vyšší ceny u last minute zájezdů za exotikou ale v lednu a v únoru nenajdete. Naopak. V lednu bylo možné pořídit letenku do Keni za méně než deset tisíc korun, do Thajska se létalo na čtrnáct dní za necelých dvacet tisíc a na pláže Dominikánské republiky jste se mohli podívat už za necelých šestnáct tisíc, pokud jste si tedy vystačili jen se snídaní.

I únor ještě pořád přeje levným zájezdům do charterových destinací, pojďte se podívat a inspirovat, kde všude můžete strávit třeba Valentýna, případně kde se pořádně ohřejete a krásně opálíte.

Ještě pořád netradiční destinace – Keňa

Pokud jste se v lednu rozhodli pro dovolenou v opravdu velké exotice, mohli jste do Keni (a nebo na Zanzibar) odletět za necelých deset tisíc, na tuto částku vyšla samotná letenka. Nicméně vzhledem k charterové sezóně se dá i v únoru čekat výhodná nabídka.

Foto: archiv autora

Takto vypadá realita v Keni, v destinaci, která je pro většinu Čechů ještě pořád velkou exotikou.

V Keni je několik letovisek, která stojí za návštěvu. A každé je jiné – resorty na pláži Diani jsou asi nejznámější, často se jezdí také do Malindi nebo Bamburi. A své příznivce má i klidné Nyali na severním pobřeží v bezprostřední blízkosti Mombasy.

Zjistěte o karibských destinacích víc! V dalších článcích:

Ostatně do té můžete večer vyrazit třeba na diskotéku – ale doporučuje se vždy taxíkem, tam i na zpáteční cestě. Samotné Nyali je potom klidné, večerní program tady zajišťují samy hotely. Při cestě sem se rozhodně vyplatí vzít si sebou boty do vody – korál je tady hodně blízko u pobřeží.

Když vás baví golf – Dominikánská republika

Tahle karibská země má punc golfového ráje a v lednu jste se sem mohli podívat už za necelých šestnáct tisíc korun a s méně než dvaceti tisíci jste si vystačili i v případě, že jste chtěli all inclusive.

Foto: ESO travel

Zatímco v Česku vládne zima, v exotických destinacích slunce pálí naplno!

Nejnavštěvovanějším, nejoblíbenějším a nejžádanějším letoviskem Dominikány je beze sporu Punta Cana, která převálcovala klidnější Juan Dolio. Zhruba čtyřicetikilometrový pás pláží je srdcem turistického ruchu v Dominikánské republice. Ohromnou výhodou Punta Cany je vlastní letiště – při cestě sem odpadají zdlouhavé přejezdy.

Vyrazit tady můžete do Manati Parku – místní zoo a delfinária, nebo na golf na hřiště La Cana, kde si budete užívat nejen hru, ale i prostředí, hraje se na upravených útesech na pobřeží, ze kterých je nádherný výhled. Absolvovat tady můžete i kurz tance merengue, vyrazit na projížďku na koni, nebo se rozložit na pláži Bavaro, která patří k nejkrásnějším v Karibiku.

Foto: ESO travel

Intervence s cenami zájezdů do zahraničí zatím výrazně nezamíchala.

Varadero – dovolená v rytmu salsy

Tak jako je Punta Cana nejoblíbenějším letoviskem Dominikány, je kubánskou jedničkou Varadero. Občas se mu přezdívá Kubánská riviéra a jezdí sem tři ze čtyř turistů, kteří na Kubu dorazí.

Co je tu čeká? Dlouhé kilometry pláží, levné hotýlky v centru, ale i luxusní resorty na plážích, bary, kde si člověk může dát skvělý kubánský rum, a podle některých ne úplně autentická atmosféra, kde původní kubánskou kulturu přebíjí komerční turistika.

Nicméně pokud chce člověk poznat víc z autentické Kuby, může vyrazit do hlavního města Havany – buď na vlastní pěst, nebo prostřednictvím některého z fakultativních výletů.

Inzertní sdělení: Užijte si teplo za last minute ceny!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky únorových last minute zájezdů:

Vydejte se na dovolenou do Afriky, do krásných a luxusních plážových resortů v Keni. I v únoru srážíme ceny, odletět tak můžete s opravdu výraznou slevou!

Vydejte se v únoru do Karibiku. Nabídka last minute zájezdů do Dominikánské republiky je široká a potěšíme vás i cenami! Deset nocí v Juan Doliu se slevou více než deset tisíc korun!

Kubánské Varadero je asi nejznámější letovisko Karibiku. Užijte si krásu místních pláží, luxus zdejších hotelových resortů a atmosféru nikdy nekončícího léta. I tady za last minute ceny!

Přečtěte si dále: 

Přečtěte si dál o pouštním Manhattanu, unikátní kanadské železnici, ale i o městě s přezdívkou Voňavý přístav. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky Exotika

Autor: Lucie Štěrbová & Tomáš Cikán

Anketa

S kým nejčastěji jezdíte na dovolenou?
S partnerem
46,9 %
S partnerem a dětmi
24 %
Sám/Sama
10,9 %
S partou přátel
9,4 %
S kolegy z práce
1 %
S někým jiným
7,8 %
Celkem hlasovalo 192 čtenářů.

Únor přeje romantice

Svatý Valentýn je mnohými proklínaný svátek, nicméně v únoru se prostě vyráží za romantikou. Ať už jsou to blízká Paříž a Benátky, nebo vzdálenější destinace, kde se i ohřejete a opálíte. Která místa mají punc romantiky?

Svatá Lucie

Tento karibský ostrůvek zažívá ohromný boom turistického ruchu hlavně v posledních deseti letech. Kombinace tropického pralesa, malých rybářských vesniček a krásných pláží, nad kterými se tyčí dva symboly ostrova – Malý a Velký Piton – láká stále více turistů. Svatá Lucie si nicméně ještě pořád uchovává punc nedotčeného ráje a navíc je dnes i rájem gurmánů.

Bora Bora

Ostrov ve Francouzské Polynésii, který dlouhodobě boduje v anketách o nejkrásnější místo planety. Kruhovitý ostrov s lagunou se nicméně vlastní vahou pomalu, ale jistě propadají zpátky pod hladinu. Pokud se sem rozhodnete vyrazit na dovolenou, připravte si pořádný finanční obnos. V nejluxusnějších resortech vyjde noc ve vodním bungalovu i na tisíc dolarů.

Cozumel

Tomuto mexickému ostrůvku se přezdívá ostrov plodnosti – prý proto, že býval (a vlastně stále je) jedním z center kultu mayské bohyně Ixchel, která je spojována právě s plodností. Často sem proto jezdí páry, které mají s početím potomka problém. Mimo to jsou tu perfektní podmínky pro potápění.

Mauritius

Ostrov ležící asi osm set kilometrů východně od Madagaskaru se letos stal útočištěm pro finalistky České Miss. A není divu. Mauritius je malý tropický ráj a jedno z nejromantičtějších míst světa. Jeho symbolem je hora Le Morne a pak také nádherné pláže.

Maledivy

Souostroví čítající zhruba 1200 ostrůvků, které se táhnou v délce osmi set kilometrů. I tady se o vás budou královsky starat a nechají si za to královsky zaplatit. Maledivy platí za jednu z nejdražších, ale zároveň nejluxusnějších destinací pro dovolenou.

Související články

Výběr článků

Načítám