Hlavní obsah

Buď taky gay! Podívejte se do míst, kam jezdí holky s holkama a kluci s klukama

Na gay bary jsme si zvykli, ale gay dovolená je pořád tak trochu tabu. Jak vypadá „gay friendly“ hotel? Kde jsou? A jezdí tam i rodiny s dětmi? Podívejte se s námi do míst, kde je jedno, s kým se člověk vodí po pláži za ruku. Objevíme exotický Mauritius, thajské wellness resorty nebo „gay friendly“ luxusní lodě!

Foto: PinkGo

Na „gay friendly“ zájezd se můžete vydat do exotických destinací nebo třeba na plavbu lodí.

Článek

Vedle obvyklých dovolených najdete v nabídce některých cestovních kanceláří i tzv. „gay friendly“ destinace a hotely. Vyznačují se extrémní diskrétností, vysokým standardem a hlavně tolerantním přístupem. Kde je najdete? Čtěte dále, následuje přehled těch nejzajímavějších „gay friendly“ destinací!

Evropské léto: Mykonos – ostrov zamilovaných

Řecký ostrůvek Mykonos je jednou z nejznámějších gay lokalit na světě. Jeho azurové moře a bílé pláže z něj dělají dokonalý ráj mimo každodenní shon a stres. Už více než 40 let se sem sjíždějí gayové a lesbičky z celého světa – láká je množství nudistických pláží, divoký noční život a hlavně možnost seznámit se s někým novým. Evropa je gay destinacemi přímo posetá – mezi ty nejlepší se vedle řeckých ostrovů Mykonos, Lesbos a Santorini řadí Malta, Sicílie, Mallorka nebo Ibiza.

Foto: fmsfreeportmainesingles.com

Jako „gay friendly“ hotely jsou označovány všechny resorty, kde se k vám nebudou chovat s despektem.

Nalákal vás divoký Mykonos? Přehled dalších destinací, kde se nudit nebudete, najdete v článku Nejzajímavější pláže pro opalování nahoře bez!

Gay friendly metropole
Chcete s vaším partnerem objevovat krásy velkoměst? Pečlivě vybírejte – existují místa, kde se na vás budou pohledy všech lepit jako klíšťata, někde dokonale zapadnete do davu. Jaké jsou „gay friendly“ metropole? Amsterdam, Barcelona, Brusel, Lisabon, Londýn, Madrid, Paříž, Stockholm, Kapské město, New Orleans, New York, San Francisco, Sydney a Tel Aviv.

Plavby luxusní lodí: Potápění v Rudém moři

Něco úplně jiného na vás pak čeká během plavby lodí – k dispozici je několik zajímavých okruhů – můžete se vydat třeba lodí z Los Angeles do Mexika anebo třeba za potápěním do Rudého moře – vše samozřejmě v „gay friendly“ lodích. Na nich je přítomen veškerý personál, instruktoři potápění, ale i animátoři, starající se o nikdy nekončící zábavu. „Jako marketingový tah je prodej „gay friendly“ zájezdů skvělý nápad – byla jen otázka času, kdy se o tuhle dobře vydělávající minoritu někdo začne zajímat,“ říká číšník z „gay friendly“ lodě.

Foto: ESO travel

Plavba lodí patří k nezapomenutelným zážitkům – existují i „gay friendly“ lodě, na kterých si užijete dovolenou po svém.

Jak se pluje obří luxusní lodí? Podívejte se třeba na okruh po Karibiku v článku Vyplujte na obří lodi po Karibiku. Čeká vás bermudský trojúhelník i slavné pláže.

Žhavá exotika: Mauritius – idyla uprostřed oceánu

Jestli toužíte po tom vycestovat někam opravdu daleko, „gay friendly“ letoviska najdete i v exotických zemích jako je Kuba, Keňa, Thajsko nebo Dominikánská republika. Uniknout všem zvědavým pohledům se vám ale podaří jedině na Mauritiu. Tenhle ostrůvek se řadí mezi tu dražší variantu dovolené, ale výměnou za tučný obnos získáte nejen bílé korálové pláže, ale i divokou džungli, neskutečnou přírodu a prvotřídní soukromí.

Chcete si Mauritius prohlédnout zblízka? Přečtěte si článek Mauritius: Nádherné pláže pro romantiky a lekníny, které unesou dítě.

Wellness dovolená: Nechte se rozmazlit ve dvou!

Se všemi možnými wellness balíčky se v poslední době roztrhl pytel – není proto divu, že mezi nimi najdete i wellness pobyty pro gay a lesbickou komunitu. Jde většinou o velmi kvalitní resorty v exotických zemích, kde se úchvatná příroda a pláže snoubí s dokonalým zázemím a prvotřídní relaxací. Wellness pobyt si tak můžete dopřát třeba na zmíněném Mauritiu, na Bali, v Thajsku nebo v Mexiku.

Jak takové luxusní wellness resorty vypadají? To se dočtete v článku Luxus je slabé slovo. Jak vypadá dovolená v Thajsku v nej wellnes resortech?

Jak vypadá „gay friendly“ hotel?

Když se řekne „gay friendly“ hotel, mnoho lidí si představí podniky podobné gay klubům. Je to ale docela jinak. „Označení „gay friendly“ může mít úplně každý hotel – vypovídá to jen o tom, že se tu k vám nebudou chovat s despektem,“ říká zaměstnanec jednoho hotelu v Barceloně.

Právě v tomhle městě ale najdete i úplně jiný typ hotelů – označuje se jako „men only“ a sem už se s rodinkou nepodíváte – mají sem přístup jen muži. Podobné hotely existují i pro lesbičky, často uslyšíte také spojení „gay only“ hotely – ty jsou určeny pro všechny homosexuální páry.

Inzertní sdělení: TOP „gay friendly“ lokality

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky zájezdů do „gay friendly“ destinací:

Odjeďte na řecký ostrov, kde se setkává početná gay a lesbická komunita. Zapomeňte na povýšené pohledy a nepříjemný personál – na ostrově Mykonos si užijete dovolenou po svém!

Vyplujte ze slavného Los Angeles a na palubě prvotřídní gay lodi se vydejte do karibských rájů jako je pulzující Cabo nebo potápěči milované Puerto Vallarta v Mexiku.

Odpočiňte si ve dvou v luxusním wellness resortu Chedi Hotel Phuket přímo nad písečnou pláží. Azurové Andamanské moře vám bude omývat kotníky a šikovná Thajka masírovat záda!

Přečtěte si i další články:

Přečíst si můžete i o indickém Taj Mahalu, Palau nebo Britských panenských ostrovech. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Viola Kratochvílová a Tomáš Cikán

Anketa

Jeli byste s rodinou na dovolenou do gay friendly hotelu?
Ano, nevidím v tom problém.
56,6 %
Ne, tenhle nápad se mi nelíbí.
43,4 %
Celkem hlasovalo 1660 čtenářů.

Historie „gay friendly“ cestování

Nápad prodávat zájezdy do „gay friendly“ hotelů se zrodil v Británii, kde spolu s Německem začaly vycházet první katalogy s nabídkou gay lokalit. V Čechách se první katalog s „gay friendly“ hotely objevil v roce 2010 a nabízel 35 destinací, poznávací zájezdy i festivaly pro gay a lesbickou komunitu.

Duhová vlajka

Až někde uvidíte vlát duhovou vlajku, budete už vědět, že nejde jen o touhu po světelném úkazu mezi deštěm a sluncem. Duhová vlajka je symbolem hnutí LGBT neboli lesbiček, gayů, bisexuálů a transvestitů. Právě z pera tohoto hnutí pochází i samotné označení „gay friendly“ – to ukazuje na přátelské a tolerantní prostředí vůči těmto minoritám.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám