Hlavní obsah

Jak slaví Silvestr milionáři? Pronajmou si ostrov, relaxují v podmořském rezortu

Novinky, Viola Kratochvílová & ESO travel

Diamant v drinku, soukromý ostrov nebo luxusní jachta. Milionářský Silvestr má s tím typicky českým společný snad jen ten ohňostroj. Letošní zima je ale výjimečná – ceny silvestrovských pobytů závratně klesají a tak i milovníci evropské zimy volí pro poslední den v roce exotické prosincové horko. Podívejte se na ty nejluxusnější silvestrovské destinace!

Článek

V minulém článku jsme probírali možnosti, jak se dá letošní silvestr strávit v exotice někde na pláži u moře a neutratit za to stovky tisíc. Před námi je půl roku zimy a tak někteří nenápadně pokukují i po last minute silvestrovských zájezdech. Na trhu jsou v současné době k dostání výhodné silvestrovské pobyty např. v Thajsku, Kubě nebo Dominikánské republice, dobře se ale prodávají i pohádkové zájezdy do nejluxusnějších míst na planetě. Prohledali jsme ty nejzajímavější oblasti a zjistili, jak si Silvestra užívá "smetánka". Čtěte dále.

Synonymem přepychu jsou v tomto případě určitě Maledivy. Místo, kde se nemusíte o nic starat a necháte se pouze opečovávat – třeba v komfortních bungalovech s prosklenou podlahou nad mořskou hladinou. Pozorovat mořský život při snídani, kolem tisíce malých korálových ostrůvků v azurovém moři. Na atolu Faafu si dokonce některý z nich můžete pronajmout. Silvestrovské Maledivy, to je luxus s velkým L. Doporučená četba? Robinson Crusoe!

Masáž za pět tisíc? Jeďte na Bora Bora

Pokud jsou opuštěné ostrůvky Malediv vaším tajným snem, jednejte rychle – každým rokem tu vyroste další elegantní komplex, jehož mořské či plážové bungalovy obyčejný smrtelník vídá právě pouze ve snu. Ceny těchto pobytů jsou závratné a řadí se k nejvyšším vůbec – např. za noc v novém komplexu Jumeirah Dhevanafushi zaplatíte neuvěřitelných 40 tisíc Kč, o silvestrovské noci ani nemluvě. Pokud máte milion v prasátku, utratíte ho poměrně snadno i v resortu Konrad Maledives Rangali Island, který se pyšní šesti hvězdičkami.

Většina milionářů už ale na Maledivách byla, z čehož mají radost hlavně hoteliéři ve Francouzské Polynésii. Ostrovy jako Moorea nebo Bora Bora jsou nadpozemsky krásná místa a jejich půvab mnohým nezkazí ani nelidské ceny ubytování. Za Silvestrovskou noc na Bora Bora v průměru zaplatíte 15 tisíc. Jenže kdo by odolal novoročnímu plavání se žraloky? Tím to ale nekončí – můžete si tu dopřát i nejdražší masáž vašeho života v honosném Deep Ocean Spa za 5 tisíc Kč!

Kde sbalit milionáře? Na Seychelách

Exkluzivní silvestrovská párty vás čeká také na Seychelách. Každý, s kým si na Silvestra přiťuknete, bude totiž velmi pravděpodobně bohatší než vy. Není mnoho lidí, kteří by chtěli za noc zaplatit třeba 40 tisíc Kč. Na Seychelách to jde. A co je „v ceně“? Fenomenální podmořský svět, něžné kokosové palmy nad třpytivým mořem a luxusní relaxace ve špičkových resortech.

Nechme ale milionáře tiše utrácet a podívejme se do míst, kam dnes není zase tak drahé se dostat a kde přitom můžete prožít nejhezčí Silvestr svého života. Jedničkou je v tomto směru Thajsko – za málo peněz nabízí hodně muziky. „Celá filharmonie“ zážitků a skvostných míst tady každoročně uchvátí tisíce turistů z celého světa. A silvestrovské Thajsko není výjimkou – ať už se rozhodnete pro thajskou masáž na pláži nebo pro divokou párty za svitu hvězd. Více o této párty najdete v článku Největší plážová party světa? Full Moon Party na ostrově Ko Phangan.

Silvestrovská exotika pro "běžné smrtelníky"

Díky zrušení víz s Českou republikou je navíc cestování sem o hodně jednodušší. To na další, ne zase tak drahou Silvestrovskou dovolenou, už víza potřebujete. Řeč je o Kubě, karibském ostrovu, který si můžete užít buď jako nikdy nekončící silvestrovský večírek, anebo jako zapomenutý ráj malebných ostrůvků. Je to jen na vás, o všechno ostatní se postarají vstřícní Kubánci, houpavé rytmy salsy a vynikající kubánský rum. Více o Kubě např. v článku Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi.

Další z výběru „Silvestrovská exotika pro smrtelníky“ je Dominikánská republika. Tenhle veliký ostrov označil Kryštof Kolumbus za nejhezčí místo planety. Tenkrát tu ovšem nebylo nic – ani stovky kilometrů lehátek se slunečníky. Pokud s vaším silvestrovským šampaňským zamíříte sem, máte ale pořád na výběr. Variant je spousty a různorodá dominikánská letoviska jsou všechna krásná. Zatímco Punta Cana je spíš pro vyznavače permanentního mejdanu, poloostrov Samaná bude vyhovovat všem poetickým duším. Více v článku Deset věcí, kvůli kterým se vydat do Dominikánské republiky.

Skutečnou delikatesou silvestrovského cestování je ale Keňa – africká divočina s puncem luxusní dovolené. Oblíbenost zájezdů do Keni v poslední době stoupá – koho by také nelákalo jeden den pozorovat zvířata na africkém safari a druhý den plavat v křišťálově čistém Indickém oceánu? Bělostné pláže východní Afriky jsou ale pořád většinou turistů neobjevené, takže jestli máte v plánu mít celou pláž pro sebe, v Keni se vám to může povést!

Čtěte dále:

Přečtěte si víc o zajímavostech z exotického světa. Např. krásu malebných thajských ostrůvků.

Inzertní sdělení: Tipy na zájezdy na silvestrovské pobyty v exotických destinacích

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky silvestrovských zájezdů last minute:

Luxusní plážové a vodní bungalovy na malém ostrůvku vám poskytnou přepychový klid. V komplexu můžete využít také bazény, masáže, lagunu či parní lázně.

Navštivte tajemné Thajsko – ubytovat se můžete třeba v tomto hotelu, který je od pláže asi minutu! Pattaya vás ohromí živými bary a romantickými večeřemi na pláži.

V jižní části Varadera v rozlehlé zahradě leží hotel s úžasnou bílou pláží. All inclusive za bezkonkurenční cenu zahrnuje i bohatou škálu sportovních aktivit.

Dvoupatrové bungalovy na písčité pláži letoviska Juan Dolio jsou obklopeny tropickou zahradou s jezírkem s plameňáky, zatímco pod mořem se pne korálový útes.

Anketa

Kde letos strávíte Silvestr?
Na horách
7,8 %
Doma
56,4 %
Na párty u známých
10,4 %
V exotice na pláži
4,6 %
V práci
3,3 %
Jinde
3,5 %
Slvestr slavit nebudu
14 %
Celkem hlasovalo 539 čtenářů.

Kde celebrity slaví Silvestr?

Existuje ještě celá řada velmi drahých a kvalitních letovisek, která jsou vyhledávaným místem pro strávení luxusního Silvestru. Hollywoodské hvězdy, stejně jako dlouhý zástup Američanů, milují Silvestr na Havaji nebo v New Yorku. Na TOP list Silvestrovských pobytů pro movité patří také veškeré karibské ostrůvky, Bahamy, ale taky Fidži nebo Kajmanské ostrovy.

Podmořská restaurace Perla

Proč dělat obyčejné akvárium, když můžete mít restauraci pod vodou? Takhle nějak asi uvažovali tvůrci maledivského unikátu – podmořské restaurace. Pokud na Maledivách budete, byl by hřích sem nezajít – restaurace se jmenuje Ithaa, což znamená „Perla“. Při jídle jste obklopeni podmořským světem a skrz prosklené stěny můžete pozorovat poklidné pohyby ryb a korálových útesů. Vejde se sem jen 14 hostů, takže akvarijní večeře jsou na dlouho dobu plné.

Související články

Výběr článků

Načítám