Hlavní obsah

Airbus má nový luxusní tryskáč pro milionáře. Najdete v něm i koupelnu

Po největším dopravním letadle světa, modelu A380, přichází společnost Airbus s dalším rekordem – do "letadlového parku" přibyl soukromý tryskáč, jehož interiér je největší na světě a nabízí až hříšný luxus, bohužel pro obyčejné smrtelníky za stejně hříšné peníze.

Článek

Do klasického letadla A320 se při běžné úpravě vejde 170 lidí. Když 151 z nich nevpustíte dovnitř, jejich sedadla vyházíte a interiér vybavíte místo toho luxusními pohovkami, LCD televizory, koupelnami a ložnicemi, dostanete nový produkt Airbusu  - tryskáč ACJ 318.

A to je celé kouzlo. Výrobce nezvětšil kabinu letadla fyzicky, ale prostě přeskládal vnitřní vybavení tak, aby se do něj vešlo víc věcí a méně lidí. Nesmíme mu ale křivdit – i tak je pořád nejprostornějším letadlem ze své kategorie (business jets) a to na výšku i šířku.

Sám sebe prezentuje jako ideální, rychlý dopravní prostředek, ve kterém je možné uspořádat třeba obchodní jednání a ušetřit tak čas. Zájemcům k tomu stačí "maličkost" - pár přebytečných milionů na kontě, kterými pokryjí náklady na pronájem.

A co vůbec na movité cestující uvnitř tryskáče čeká? Především postele, takže na dlouhých cestách se nebudou muset spokojit jen s polohovacím křeslem, kterých je ostatně na palubě také několik. Na palubě je i luxusní koupelna.

Netradičními dopravními prostředky na exotická místa

Obytná část letadla je vybavena tzv. lounge zónou s LCD televizí, koženými pohovkami a rozkládacími stolky. Těsně za kokpitem je pokoj pro personál letadla, který zároveň slouží jako kuchyňka – kdo by si taky v takovéhle letadle vařil sám. Oproti zbytku letadla je to ale malý kamrlík – celkový obytný prostor činí 70 m² a kapacita je limitována na 19 osob.

Soukromý tryskáč navíc neomezuje kapacita letišť. Zatímco obří airbus může přistát jen někde a v plné výbavě létá jen z Dubaje, pro menší tryskové letadlo od Airbusu tato omezení neplatí.

Výrobce ještě nezveřejnil, kolik bude cesta soukromým tryskáčem stát. Nicméně už teď je jasné, že pracovní porady většiny firem se budou i nadále odehrávat v kancelářských zasedačkách, kafe si budete muset uvařit sami a na postel si počkat až do večera. A pokud si vlastní tryskáč nemůžete dovolit, dá se alespoň vyzkoušet, jaké to je. Více v tomto článku Dovolené pro nejnáročnější: Cesta kolem světa luxusním soukromým letadlem.

Inzertní sdělení: Tipy na exotický silvestr

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky exotických silvestrovských pobytů:

Vydejte se oslavit Nový rok do Thajska - Pattaya, Phuket, Phi Phi. Dlouhé pláže,výborný servis. Odlet na konci prosince!

Romantická dovolená na jedné z perel Karibiku. Najdete zde překrásné písčité pláže, blankytně modré teplé moře a příjemné tropické podnebí.

Prožijte přelom roku ve Varaderu, nejluxusnějším letovsiku Kuby! Poslední volné kapacity a výrazné slevy u last minute zájezdů!

Anketa

Kolik jste ochotni utratit maximálně za dovolenou?
Do deseti tisíc na osobu.
42,3 %
Do patnácti tisíc na osobu.
22,7 %
Do dvaceti pěti tisíc na osobu.
12,8 %
Nad pětadvacet tisíc na osobu.
22,2 %
Celkem hlasovalo 506 čtenářů.

Největší nákladní letadlo světa

Ruské letadlo Antonov An-225 existuje pouze v jediném vydání. Unikátní exemplář byl vyroben k převozu kosmické lodi Buran, a je tak největším nákladním letadlem světa. Letadlo drží asi 200 různých rekordů, například jde o nejdelší letadlo na světě (84 m), s největším možným nákladem (250 tun), s největším rozpětím křídel (88,4 m). Letadlo váží 175 tun.

Čtěte dále:

Inspirujte se pro své cesty v některém z dalších článků:

Z dalších článků nabízíme adrenalin na desítky způsobů, Grónsko nebo lokality, kde se dá opalovat nahoře bez. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Související články

Výběr článků

Načítám