Hlavní obsah

Po stopách UFO: Podívejte se na místa, kde se údajně objevili mimozemšťané

Cestovat se dnes dá za vším. Za dobrým jídlem, za unikátními památkami, za teplem. Jsou ale i taková místa, která spojuje zcela jiný jmenovatel – UFO. Neidentifikovatelný létající objekt se stal předmětem zájmu mnoha lidí, včetně cestovatelů. Podívejte se s námi na místa, kam kromě lidské nohy možná vkročila i noha mimozemská!

Článek

Znáte to jistě sami – ve večerních zprávách očitý svědek tvrdí, že jeho video zcela určitě zachycuje létající talíř. Odborníci záhy vysvětlí, že jde jen o optický jev, a celá věc vyšumí. Někdy se ale stane, že racionální vysvětlení chybí, a když jsou pro-mimozemské důkazy dost přesvědčivé, nová záhada je na světě. A že si ufoni vybírají krásná místa!

Trosky od Roswellu a tajná Oblast 51

Takovým je například americké město Roswell ve státě Nové Mexiko. Zdejší originální přírodu můžete ocenit třeba v národním parku White Sands National Monument s ekosystémem bílých dun nebo v Aztec Ruins National Monument se zříceninami indiánské architektury.

A navíc tu prý roku 1947 havarovala kosmická loď s mimozemšťany na palubě. Oficiálně: pád meteorologického balónu; ve zdejších muzeích ale mají jasno – tzv. Roswell incident je důkazem existence mimozemské civilizace. Více o Roswellu najdete také v článku Jihovýchod USA: To je tajuplný Roswell, dvoukilový biftek nebo ropná oáza Dallas.

Trosky z Roswellu a mnohé další se pak prý zkoumají v tzv. Oblasti 51. Jde o část Nevadské pouště, obklopené vysokými horami nedaleko vyschlého jezera Groom, kde sídlí americká letecká základna a testovací střelnice. Oficiálně. Všichni ale tajně doufají, že místo letadel se tu studují vesmírná plavidla. Další informace o této záhadné oblasti a dalších podivnostech se dočtete v článku Nejzáhadnější místa světa: kde najdete olgoj chorchoj nebo Oblast 51.

Kosmické lodě rády padají na Zemi

Kromě USA můžete v cestě za UFO navštívit třeba brazilské Sao Paulo. Největší město Brazílie a zároveň sedmá největší metropole na světě je díky množství zdejších barů a nočních klubů nazývána tropickým New Yorkem. Na břehu nedaleké řeky Peropava se navíc roku 1963 objevil létající svítící disk. Zřítil se do řeky a od té doby ho nikdo neviděl, ač ho hledali všemi možnými způsoby.

Ruský Roswell lze vidět na videu
O pět let později ztroskotala další kosmická loď, tentokrát nedaleko ruského Jekatěrinbugu. Tzv. Ruský Roswell odkrývá mnohem víc než ten americký – existuje totiž video, zachycené během akce ruské zásahové jednotky. Na snímku lze vidět kosmickou loď i pitvu mimozemšťana.

Kruhy v obilí v Jižní Africe

Další podivnou záležitostí, kterou lze pozorovat po celém světě, jsou kruhy v obilí, v trávě, v rýžovištích nebo dokonce ve sněhu. Rostliny jsou ohnuty v pravém úhlu a nejsou zlomeny. V Jižní Africe lidé věří, že kruhy jsou způsob, jakým s nimi komunikují Hvězdní Bohové, a proto je každý nový kruh oslavován. Nejčastěji se kruhy objevují v Anglii, naopak nikdy ještě nebyly v Číně.

Tlaková vlna nebo dokonce zvuk jsou mnohdy považovány za možný způsob, jak vytvořit kruh v obilí. Mimozemského původu ale může být také výbuch – jak nasvědčuje případ z centrální Sibiře starý už více než 100 let. Tzv. Tunguzská záhada má počátek v roce 1908, kdy došlo k mohutnému výbuchu nad ruskou tajgou. Slyšet byl 1000 km daleko a ještě 65 km od epicentra se vysypala okenní skla.

Více o cestování po Rusku najdete v našich článcích:

Tunguzská záhada z centrální Sibiře

Vyvrácené stromy, obrovský požár, ale kráter po domnělém meteoritu nikde. Navíc těleso prý před dopadem manévrovalo. Ani sto let po výbuchu není nikdo schopen vysvětlit, co se tenkrát stalo. Jen kousek odsud najdete krásný národní park Stolby – 1,5 tisíc hektarů nádherných skal unikátních tvarů, nebo město Krasnojarsk, bývalé sídlo sibiřských obchodníků.

Chilské UFO ve zprávách o počasí

V roce 1999 si mohli diváci chilské televize prohlédnout poměrně detailní záběr létajícího talíře, který zachytila meteorologická družice. A nešlo o nějaký flíček – talíř měl v průměru 400 km! Na snímku lze nad Tichým oceánem vidět obří, pohybující se disk s různou teplotou uvnitř a na vnějších krajích disku.

Mimozemšťani přistávají na plošině Nazca

Peru je zvláštní a lákavé z mnoha důvodů. Indiánské jezero Titicaca, posvátné Machu Picchu nebo Svaté údolí řeky Urubamba. Zdejší náhorní plošina Nazca ale ukrývá jedno z největších tajemství. Je totiž celá pokrytá obřími obrazci, jejichž tvary jsou rozeznatelné jen z letadla. Proč dávní indiáni kultury Nazca tvořili něco, co sami nemohli vidět?

Některé teorie tvrdí, že šlo o způsob komunikace s bohy nebo o obří astronomický kalendář, propojující různé body na obloze. Může se ale také jednat o přistávací plochy mimozemských plavidel. Ať už je to jakkoli, během vaší návštěvy v Peru sem rozhodně zajděte. A když budete mít štěstí, třeba bude zrovna jedna kosmická loď přistávat.

Čtěte dále:

Nedávno jsme psali také o atraktivních ostrovech v Karibiku, cestě vlakem do nitra Afriky nebo výhodných letech z Ruzyně. Přehled všech článků na hlavní stránce rubriky.

Inzertní sdělení: Tipy na zájezdy za tajemstvím a záhadami

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky poznávacích zájezdů:

Velký okruh oblastí Sajanu představuje jedinečnou příležitost dotknout se přírody a kultury Sibiře. Najdete zde místa, kam lidská noha nevkročila a která vypadají jako z jiné planety.

Státy Utah, Colorado a Nové Mexiko s řadou unikátů jako NP Arches či Rocky Mountain. Setkání s indiánskými kulturami a jejich současným životem. V Novém Mexiku také najdete tajemný Roswell.

Autor: Viola Kratochvilová & ESO travel

Anketa

Věříte v existenci mimozemských civilizací?
Ano
95 %
Ne
5 %
Celkem hlasovalo 1685 čtenářů.

UFO nad Mexikem

Nad Mexico City se od července 1991 nebe plní neidentifikovatelnými lesklými objekty. Lze je tu od té doby prý vidět každý den. Jsou kulaté a lehce se pohybují, dost často se vyskytují ve skupinách, takže některé záběry zachycují i sto těchto objektů pohromadě. Co jsou zač nikdo neví.

Brazilská hora Kurupiro

V brazilském deštném pralese je dodnes mnoho neprobádaných míst. Jedním z nich je tajemná stolová hora Kurupiro, dlouhá 40 km a široká 20 km. Záhadná je hlavně proto, že kvůli ní byla ze dne na den zastavena výstavba dálnice skrz prales, vzdušný prostor nad horou je hlídán a k hoře samotné není povolen vstup nikomu.

Kniha A.C. Doyla Ztracený svět má kořeny právě tady. Stejně tak teorie o světu dinosaurů či pravěkých lidí, kteří díky velké izolaci tohoto místa přežili dodnes.

Další záhadné objevy či místa

Velikonoční ostrov

Nejodlehlejší obydlený ostrov světa leží u chilského pobřeží a je slavný díky obrovským sochám, která na jeho březích stojí. Dnes už se ví, že kámen použitý na jejich výrobu pochází ze zdejšího lomu, kde zůstala jedna nedokončená socha ležet. Záhadu, jak mohli domorodci tak těžké kusy kamene dopravit na své místo, rozluštil český vědec Pavel Pavel – pomocí lan je to prý možné v 16 lidech. Ostatně více o mystériích Velikonočního ostrova najdete zde.

Tibetští mimozemšťané

Kdesi hluboko v tibetském pohoří Baia Kairan nalezli čínští archeologové jeskyni s 12 tisíc let starým pohřebištěm. Kromě malých pohřbených humanoidů tu našli také několik set kamenných disků s dírou uprostřed a s do té doby neznámými znaky. Znaky prý prozradily, že tu ztroskotala kosmická loď, jejíž posádka přežila. Je možné, že z oněch malých tvorů se vyvinuly zdejší tibetské kmeny, neboť s nimi mají podobné znaky.

Související články

Výběr článků

Načítám