Hlavní obsah

V Dubaji odstartoval nákupní festival. Nabízí tisíce obchodů, obrovské slevy a luxus

Přes tisíc obchodů na mnoha tisících čtverečních metrech nákupní plochy – to jsou základní parametry největšího nákupního festivalu na světě, který od 20. ledna do 20. února probíhá v Dubaji. Největší nákupní centrum světa Dubai Mall letos pořádá už jeho 15. ročník. Za více než 50% slevami máme možnost výhodně si zaletět i rovnou z Prahy.

Článek

Nakupovat se do Dubaje létá po celý rok. Protože se v Dubaji neplatí daně, není problém tady luxusní oblečení, elektroniku, parfémy, ale i zlato a šperky pořídit levněji než v Evropě. A v době festivalu ještě navíc s dalšími výraznými slevami. V posledních letech se do jeho dění navíc aktivně zapojují i hoteliéři a cestovky, které speciálně pro milovníky nákupů připravují zvýhodněné balíčky služeb - zdarma zajistí třeba odvoz z letiště a občas přidají gratis i jednu noc v hotelu.

Za nákupy sem ve festivalovém měsíci vyráží desetitisíce turistů z celého světa. Češi měli až do loňska svůj výlet za nakupováním ztížený o absenci přímého letecké linky do Dubaje. Letos už ale přímo z Prahy létá např. společnost Emirates a ti, kteří se nechají dubajskou nákupní horečnou zlákat ani nesáhnou příliš hluboko do kapsy. Cena zpáteční letenky se pohybuje těsně nad deseti tisíci korunami. Po sedmi hodinách letu se pak ocitnete přímo v epicentru dění.

Dubajská lyžovačka a podmořský svět

Dubaj samozřejmě nabízí víc než jen nekonečné plochy obchodů se světovými značkami. Přímo v nákupním centru Dubai Mall si turisté mohou i zabruslit na ledovém kluzišti s olympijskými rozměry nebo dokonce zalyžovat. Krytých sjezdovek je tady celkem pět a dohromady jsou největším krytým lyžařským komplexem na světě.

A rozhodně nejde o žádné malé kopečky! Sklouznout se tady můžete na černé sjezdovce nebo na 400metrové trati, na jejíž vrchol vás vyveze čtyřsedačková lanovka. A sníh a teplota okolo nuly nejsou exotikou jen pro místní. Většinu zákazníků tady totiž tvoří turisté, kteří neodolají možnosti zalyžovat si v zemi, kde běžně znají sníh jen z fotografií.

A až vás omrzí vykrajovat obloučky na zasněžených svazích, můžete se posadit před více než třicet metrů dlouhou skleněnou stěnu místního akvária. Prohání se v něm více než 140 druhů živočichů a mezi nimi i žraloci. A i na tomto objektu visí pomyslná visačka, která ho řadí do klubu světových nej zapsaných v Guinessově knize rekordů. V tomto případě jako největší vestavěné akvárium světa.

Přehlídka luxusu a rekordů

Za branami obchodních domů na vás čekají další podivuhodné zajímavosti. Podívat se na největší tančící fontánu na světě (psali jsme o ní samostatně také v tomto článku) můžete buď ze země, nebo třeba z vyhlídkové terasy největší stavby světa – 828 metrů vysoké Burdž Chalífa. Terasa je ve výšce 124 metrů nad zemí, což z ní činí nejvýše položenou vyhlídkovou terasu na světě. O umělých ostrovech Palm Islands, Jumairah Island či The World Islands snad slyšeli všichni, nahlédnout do světa celebrit a nejbohatších lidí na světě můžete například z vyhlídkového letu helikoptéry.

Na světě nenajdete jinou oblast, kde by bylo na tak malé ploše tolik světových nej. Skoro se zdá, že vše, co v Dubaji vznikne, má automaticky přídomek světového prvenství. A právě to je asi ten důvod, proč sem vyráží tolik turistů. Vždyť kde jinde si můžete v jednom dnu zalyžovat, proletět se vrtulníkem nad slavným souostrovím The World a dohlédnout na obzor z nejvyšší budovy světa.

Čtěte dále:

Nedávno jsme psali také o Mosambiku, tipech na dovolenou v Thajsku, Kavkaze nebo tajemství černých perel v Polynésii. A další články najdete na hlavní stránce rubriky.

Inzertní sdělení: Tipy na zájezdy do Emirátů a okolí

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky zájezdů do Emirátů a okolí:

Poznejte nejvyšší budovu světa, krytou sjezdovku, tančící fontánu, slavná umělá souostroví a mnoho dalšího během týdne na jednom z nejluxusnějších míst světa.

Vydejte se za zvukem motorů a adrenalinem na závod slavných F1! První půlka pobytu ve znamení motorů a ta druhá v duchu luxusu Dubaje.

Týden v arabském ráji v těch nejlepších a nejluxusnějších hotelech. Relax na pláži a poznávání v rámci fakultativních výletů a nákupy.

Autor: Lenka Tungová & ESO travel

Anketa

Láká vás dubajský nákupní festival?
Ano a moc
59,4 %
Ani trochu
28,8 %
Nevím, nepřemýšlel jsem o tom
11,8 %
Celkem hlasovalo 919 čtenářů.

Související články

Výběr článků

Načítám