Hlavní obsah

Kam v únoru? Za exotickou romantikou. Do Karibiku se létá za výhodné ceny

Únor přeje nejen zimním radovánkám, ale i romantice a dovoleným v romantických exotických destinacích. V last minute nabídkách se v únoru za příjemné ceny objevují karibské stálice – tedy Kuba, Dominikána i Jamajka – ale vyrazit za romantikou můžete i jinam. Co byste řekli na luxusní Maledivy nebo na dovolenou na ostrově duhy, Mauritiu?

Foto: ESO travel

Maledivské atoly patří k nejromantičtějším místům planety.

Článek

Únor je spojený se svátkem svatého Valentýna. Nemusíte být ale jeho vyznavači, abyste si mohli užít exotickou romantiku. A je na vás, zda to bude romantika za výhodné ceny v rámci last minute nabídek, nebo romantická dovolená za částku, která vás omráčí. V nabídkách cestovek najdete v únoru obojí.

1200 maledivských ostrůvků slibuje ráj

Maledivy patří k destinacím, kde se dočkáte většího než malého množství romantiky. Nicméně za ceny poněkud vyšší. Ceny zájezdů začínají na částce okolo padesáti tisíc korun a šplhají až ke dvěma stům tisícům. To v případě, že se rozhodnete pro resort Anantara na atolu Baa, který má i vlastní podmořskou restauraci. Mimochodem, druhou svého druhu na Maledivách.

Foto: ESO travel

Z ložnice v bungalovu rovnou na pláž. Na Maledivách je drtivá většina resortů přímo na pláži.

Tu první mají na atolu Ari, asi nejznámější maledivské lokalitě. Občas se mu dokonce přezdívá „atol pro nejbohatší“. Turismus se tu začal rozvíjet v 70. letech 20. století a dnes je život na celém atolu podřízený pohodlí těch nejbohatších turistů.

Za nejromantičtější maledivské atoly jsou považované atoly Raa a Baa, kde můžete v soukromí povečeřet třeba na pláži při západu slunce. Atol Khaviyani je spíše než luxusem proslulý přátelskou kosmopolitní atmosférou.

I „reggae“ Jamajka přeje romantice ve dvou

Karibská Jamajka je ostrovem reggae, rumu, krásných pláží, ale i romantiky. Třeba takové městečko Falmouth dýchá příjemně ospalou atmosférou, kterou „rozbíjí“ jen pár luxusních resortů, kde si člověk odpočine mimo hlavní proud turistů.

Věděli jste, že právě na Jamajce se narodil Usain Bolt? Jamajka není jen ostrov rekordmanů. Jak vypadají nejluxusnější resorty? 

Foto: ESO travel

Nejživějším letoviskem na Jamajce je Negril na západním pobřeží. Je tu ale i několik menších příjemných letovisek.

Tipy na další prosluněné destinace

Ticho, klid a zázemí luxusního resortu nabízí i zátoka s romantickým názvem Runaway Bay. V zátoce jsou navíc i výborné podmínky pro potápění. Podstatně živěji je v letovisku Negril na západním pobřeží, asi nejznámější jamajské destinaci. Na Jamajku se letos poprvé létá z Prahy bez přestupu a ceny zájezdů se v last minute nabídkách pohybují okolo 30 tisíc korun.

Když na Kubu za romantikou, tak na ostrůvky

Nejlevněji pořídíte kubánskou dovolenou ve Varaderu. Ceny last minute zájezdů začínají těsně nad dvaceti tisíci korunami. Tady ale spíše než se soukromím a romantikou ve dvou počítejte s rušnou společenskou atmosférou a nikdy neutichajícím ruchem „klasického“ dovolenkového letoviska.

Foto: archiv autora

Na Kubě je krásně kdekoli – v rušném Varaderu, ale i na některém z ostrůvků při pobřeží hlavního ostrova.

„Robinsonskou“ romantiku hledejte spíše na ostrůvcích při pobřeží. U severního pobřeží Kuby leží například souostroví Jardines del Rey, jehož srdcem je ostrov Cayo Santa Maria. První resort tady vznikl až v roce 2001 a příliš jich od té doby nepřibylo. Největším bohatstvím ostrůvku, který má na šířku maximálně dva kilometry, jsou rozhodně jeho pláže. A s jeho návštěvou byste si rozhodně měli pospíšit, investoři totiž plánují vytvořit tu třeba i neosobní obří aquapark.

Na Zanzibaru voní romantika po koření

Dříve tu obchodovali s otroky, pak na Zanzibaru vyrostly nekonečné plantáže koření a dnes je hlavním zdrojem obživy pro většinu místních turistický ruch. Dovolenou na Zanzibaru pořídíte od 40 tisíc korun (v last minute nabídkách i levněji). Pokud však nevíte, co s penězi, můžete vyrazit na týden do resortu Diamonds Star of the East. Dovolená v resortu, který byl otevřený teprve v roce 2011, vyjde jednoho na více než 100 tisíc korun.

Foto: archiv autora

Únorové romantice přejí i ceny některých zájezdů.

Dočká se ale služeb osobního komorníka, privátní pláže, soukromé terasy s výhledem na oceán, ale i zázemí vily s vnitřní i venkovní vířivkou a soukromým bazénem.

Na Mauritiu plyne čas pomaleji

Chcete zastavit čas? Začít s jeho zpomalováním můžete třeba na ostrově Mauritius v Indickém oceánu. Říká se o něm totiž, že čas tu plyne pomaleji. Určitě to ale není na škodu, protože Mauritius se pravidelně objevuje v žebříčcích nejromantičtějších míst světa.

Foto: ESO travel

Symbolem ostrova Mauritius je masiv Le Morne.

Symboly ostrova jsou horský masiv Le Morne a pak místo, kde má země sedm barev – tajemná oblast Chamarel. Výlet sem nabízí většina místních agentur. Dost možná se vám ale z krásných pláží nikam ani chtít nebude. Ceny zájezdů na Mauritius začínají okolo 45 tisíc korun, ale není problém tu za dovolenou pro dva utratit i čtvrt miliónu.

Inzertní sdělení: Využijte únorové last minute nabídky!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky last minute zájezdů:

Vydejte se s námi do resortu, kde týden stojí více než sto tisíc korun. 12 restaurací, osm barů a pět pohádkových bazénů. Přidejte k tomu kilometr dlouhou pláž a plavbu lodí s proskleným dnem. Takhle vypadá ráj!

Vyberte si únorový last minute zájezd s příjemnou last minute slevou!

Jak vypadá dovolená za více než 170 tisíc korun? To zjistíte v resortu Anantara na atolu Baa na Maledivách. Resort určený pro nejnáročnější klientelu disponuje podmořskou restaurací, pláží s bílým pískem a několika desítkami bungalovů.

Čtěte dále:

Přečtěte si také o nejkurióznějších místech Karibiku, o nejšikmějším městě nebo o ráji jménem Tonga. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & ESO travel

Anketa

Kdy jezdíte na dovolenou k moři?
Vždy v letní sezoně.
20,8 %
Před letní sezonou - v dubnu, květnu.
3,3 %
Po letní sezoně - v září, říjnu.
19,1 %
V zimě do exotiky.
22,4 %
Nejezdím na dovolenou k moři.
34,4 %
Celkem hlasovalo 183 čtenářů.

Nejromantičtější destinace

Žebříčků nejromantičtějších míst světa jsou pravděpodobně desítky. A jeden z nich dal dohromady před nějakým časem i cestovatelský portál Tripadvisor.co.uk – na základě poznatků samotných cestovatelů.

Některá místa vás možná překvapí, jiná překvapením nebudou.

Některá místa vás možná překvapí, jiná překvapením nebudou. V žebříčku jsou jen dva zástupci z Evropy, hned dvě umístění v top ten vybojovalo Mexiko a překvapením mohou být čtyři zástupci Spojených států, včetně „neonového“ Las Vegas. Ale kdo ví, třeba mají kasina a svatební kaple, kde můžete být za pár minut svoji, pro spoustu lidí romantické kouzlo.

1. Paříž, Francie

1. Paříž, Francie 2. Puerto Vallarta, Mexiko

1. Paříž, Francie 2. Puerto Vallarta, Mexiko 3. Benátky, Itálie

1. Paříž, Francie 2. Puerto Vallarta, Mexiko 3. Benátky, Itálie 4. Honolulu, USA

1. Paříž, Francie 2. Puerto Vallarta, Mexiko 3. Benátky, Itálie 4. Honolulu, USA 5. Aruba

1. Paříž, Francie 2. Puerto Vallarta, Mexiko 3. Benátky, Itálie 4. Honolulu, USA 5. Aruba 6. Sharm el Sheikh, Egypt

1. Paříž, Francie 2. Puerto Vallarta, Mexiko 3. Benátky, Itálie 4. Honolulu, USA 5. Aruba 6. Sharm el Sheikh, Egypt 7. New Orleans, USA

1. Paříž, Francie 2. Puerto Vallarta, Mexiko 3. Benátky, Itálie 4. Honolulu, USA 5. Aruba 6. Sharm el Sheikh, Egypt 7. New Orleans, USA 8. Karmel, USA

1. Paříž, Francie 2. Puerto Vallarta, Mexiko 3. Benátky, Itálie 4. Honolulu, USA 5. Aruba 6. Sharm el Sheikh, Egypt 7. New Orleans, USA 8. Karmel, USA 9. Las Vegas, USA

10. Playa del Carmen, Mexiko

Související články

Výběr článků

Načítám