Hlavní obsah

Kam v prosinci? Třeba na Silvestra do exotiky. Teď se dají zájezdy pořídit za zajímavé ceny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká část exotických zájezdů v termínech na přelomu roku z nabídek zmizela už v říjnu a listopadu. V letadlech, která na konci prosince odletí do exotických a méně tradičních destinací, jsou ale ještě pořád volná místa. Výběr už logicky není tak velký, na druhou stranu teď můžete exotickou zimní dovolenou pořídit s opravdu výraznou slevou.

Foto: ESO travel

Zimní dovolená v exotice je stále oblíbenější.

Článek

Loni mezi Čechy v zimě nejvíce bodoval Egypt – asi nejbližší exotická destinace s perfektním počasím a tehdy ještě s poměrně klidnou politickou situací. Po něm následovala trojice Thajsko, Dominikánská republika a Kuba. A zájem byl třeba i o Emiráty nebo Kapverdské ostrovy.

Letos celosvětově patří první místo mezi nejoblíbenějšími svátečními a silvestrovskými destinacemi Thajsku. Jen do Bangkoku a jeho okolí přijede v období Vánoc a silvestra asi 16 milionů turistů. Nicméně i sem ještě pořád seženete last minute zájezd s odletem těsně před silvestrem. A kam jinak je ještě možné odletět?

Keňa: Dvaatřicet stupňů ve stínu a luxus

Prosinec je v Keni pořádně horký – denní teploty tady stoupají až k dvaatřiceti stupňům ve stínu a pokud sprchne, pak obvykle v podvečer, nebo v noci. Není divu, že sem vyráží stále více turistů i z Česka – a to nejen na proslulé safari, ale i na klasickou plážovou dovolenou.

Foto: baobab-beach-resort.com

Do Keni k moři? Proč ne! Letoviska jsou tu luxusní.

Nicméně záleží na tom, jakou oblast si vyberete. Zatímco severní pobřeží (s centrem v letovisku Bamburi) lemuje v těsné blízkosti korálový útes, takže se tu hůře koupe, na jižním se dočkáte pláží jako z katalogu, ale zároveň i vyšší cen, se kterými jde ale ruku v ruce i větší luxus.

Ideální prosincové destinace:

Výjimkou zde nejsou pětihvězdičkové resorty, které staví na exkluzivitě a soukromí. Lze tu prožít i pobyt v soukromé vile na korálovém útesu nad pláží. S výhledem na Indický oceán, s vlastní ohromnou terasou, vířivkou a čtyřiadvacetihodinovým servisem. Samozřejmě ale za odpovídající cenu.

Zanzibar: Pláže jako z katalogu a vůně koření

Zanzibar ležící při východním pobřeží Afriky a oficiálně spadající pod Tanzanii je považovaný za luxusní a exkluzivní destinaci. Kdysi se tu narodil Freddie Mercury a špitá se, že sem na dovolenou jezdil i Bill Gates. Místní resorty obvykle stojí v těsné blízkosti pláží, obklopené tropickými zahradami. Zapomeňte také na vysoké neosobní a šedivé hotelové budovy, tady se bydlí v příjemných bungalovech z přírodních materiálů.

Foto: ESO travel

Zanzibar – ostrov, kde se narodil Freddie Mercury a kam jezdí na dovolenou i Bill Gates.

Těsně při pobřeží se podél jihovýchodního pobřeží táhne korálový útes a při odlivu voda ustupuje až k němu. Často jsou ale na plážích mola, po kterých můžete dojít až k mělkým lagunám a užít si v nich božskou koupel. Tu ostatně nabízejí i samotné resorty. Standardem bývá veliký bazén, někdy jich je i několik a v případě nejluxusnějších bungalovů v některých resortech můžeme mluvit i o privátních bazénech pro jednotlivé budovy.

Dominikánská republika: když čas plyne pomalu

O Dominikáncích se tvrdí, že mají na všechno dost času. Pověstná je ostatně věta „Tomalo suave!“, do češtiny obvykle překládaná jako „To je v pohodě!“. Na druhou stranu, kdy jindy než na dovolené by měl člověk zapomenout na čas a nechat ho líně plynout?

Foto: ESO travel

Věděli jste, že pláže v Dominikáně jsou podle UNESCO ty nekrásnější na světě?

Nejznámějším a nejluxusnějším letoviskem Dominikány je Punta Cana. Občas se o ní mluví jako o Mekce karibského golfu. Hřiště La Cana dokonce označil Golf Magazine za nejlepší golfové hřiště v celém Karibiku a zařadil ho i na seznam 50 nejlepších hřišť světa. Není divu – 18 jamek rozesetých po útesech s výhledem na oceán – tenhle zážitek vám jinde než v letovisku Punta Cana nenabídnou. Přidejte k tomu nádherné pláže, perfektní zázemí a musí být jasné, proč Punta Cana drží statut nejnavštěvovanějšího letoviska Dominikány.

Inzertní sdělení: Vydejte se v prosinci za exotikou!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky last minute zájezdů:

Prožijte přelom roku pod africkým nebem! Keňa nabízí nespočet luxusních hotelových resortů a toto je jeden z těch nej. Co byste řekli na soukromou vilu na útesu nad oceánem?

Vydejte se na konci prosince na voňavý Zanzibar! Pětihvězdičkový luxusní resort leží přímo na pláži a poskytuje veškerý myslitelný komfort. Několik restaurací, luxusní bazén a umístění uprostřed tropické zahrady.

V letovisku Juan Dolio načerpáte nové síly a zažijete nefalšovaný relax! Komplex je umístěný přímo na jedné z nádherných dominikánských pláží a personál vám splní jakékoli přání!

Čtěte dále:

Přečtěte si také článek o nejslavnějším mrakodrapu světa, vydejte se po stopách Čingischána nebo si přečtěte o nejlepších rozlučkách se svobodou. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & Tomáš Cikán

Anketa

Kam byste se chtěli na přelomu roku vydat?
Do Keni.
16,3 %
Do Dominikány.
18,4 %
Do Thajska.
8,9 %
Na Kubu.
28,4 %
Na Zanzibar.
13,7 %
Jinam.
14,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 190 čtenářů.

Další místa, kam stojí za to v prosinci vyrazit

Thajsko

Strávit silvestra ještě pořád můžete i v Thajsku. Pokud si chcete užít bouřlivé oslavy, pak určitě zamiřte do letoviska Pattaya, které je proslulé svým nočním životem. V Phuketu bude příchod nového roku klidnější, a pokud chcete maximální klid, pak se vydejte na některý z ostrůvků.

Maledivy

Dovolená na Maledivách vám řádně provětrá rodinný rozpočet. Tato exotická destinace totiž patří mezi ty vůbec nejdražší. Kde jinde ale může člověk povečeřet v luxusní podvodní restauraci – mají tu dokonce dvě – a spát ve vodním bungalovu, jež má v podlaze prosklené panely, skrze které je možné pozorovat život pod vodou?

Kuba

Tři čtvrtiny všech turistů, kteří přijedou na Kubu, míří do letoviska Varadero, které je tak největším letoviskem Kuby a dost možná i celého Karibiku. Varadero poskytuje kompletní zázemí a maximální komfort. Domluvit si tu můžete kurzy potápění i kurzy salsy. Větší klid si potom užijete na ostrůvcích při pobřeží. Cayo Coco, Cayo Largo, případně Cayo Guillermo nebo Cayo Santa Maria – říká se jim občas panenské ostrovy a klid je tu božský.

Související články

Výběr článků

Načítám