Hlavní obsah

Jak vypadá dovolená pro milionáře? To zjistíte na Bahamách, kde noc stojí i šest set tisíc

Šest set tisíc za noc – to je částka, kterou si musíte připravit, pokud chcete strávit dovolenou na Bahamách. Tahle milionářská destinace leží jen kousek od Floridy a je pověstná luxusními pětihvězdičkovými hotely, kde vám splní každé přání. Výjimkou není ani vlastní komorník nebo privátní pláž. Peněženka ale musí být pořádně naditá.

Foto: ESO travel

Je libo hotelový bazén, nebo raději poležení na pláži?

Článek

Krásné široké pláže, golfová hřiště, kasina a přítomnost lidí, kteří mají na kontech desítky miliónů. Bahamy patří k nejoblíbenějším místům hlavně amerických boháčů. Pojďte se s námi podívat na místa, kam jezdí a kde se nechávají hýčkat!

Exuma – na nejkrásnější pláže Baham

Oblast Exuma – tady jsou ty nejkrásnější pláže Baham, a samozřejmě tedy i ty nejluxusnější hotely. Po příjezdu do místních hotelů je turistovi nezřídka přidělen osobní komorník, který musí být hostu k dispozici kdykoli a zařídit téměř cokoli – i když si host třeba nad ránem v baru vzpomene, že bych chtěl další den ráno snídat na pláži.

Foto: Mike Burton

Teplota tu po celý rok obvykle neklesá pod 29 stupňů Celsia.

Symbolem trochu dostupnějšího luxusu je potom malý ostrov Paradise Island. Ten je dvěma mosty spojený s ostrovem New Providence s hlavním městem Nassau. A pozor – ač jsou Bahamy nezávislým územím, Paradise Island je soukromým majetkem!

Bahamy – stručně v kostce
Souostroví Bahamy leží v Atlantském oceánu, východně od Floridy v subtropickém pásmu. Teploty vzduchu se tady proto po celý rok pohybují okolo 29 stupňů. Bahamy tvoří pás zhruba sedmi set ostrovů a ostrůvků. Asi třicet jich je obydlených, v okolním moři je potom možné narazit na dalších asi 2500 malých skalisek. Hlavním městem je Nassau na ostrově New Providence.

Rajská dovolená na Paradise Island

V roce 1959 ho koupil místní majitel řetězce supermarketů, tehdy ještě pod názvem Hog Island. Téměř okamžitě pak změnil název na Paradise Island a dal se do budování opravdového ráje… pro turisty, samozřejmě. Už na začátku 60. let tady vznikla první kasina, golfová hřiště a luxusní hotely.

Foto: Navin Rajagopalan

Hotel Royal Towers patří k tomu nejluxusnějšímu, co můžete na Bahamách dostat. Noc tu vyjde i na víc než půl milionu.

Ostrov pak během následujících let ještě několikrát změnil majitele. Na počátku 80. let ho vlastnil třeba i Donald Trump a v soukromých rukou je dodnes. Na dovolenou sem létají světové hvězdy filmu, hudby i sportu. Aby také ne, když jsou tu k mání k pronájmu královské apartmány a privátní pláže.

Stojí tady i hotel Royal Towers, dvojče extrémně luxusního hotelu Atlantis v Dubaji. A nutno poznamenat, že i tady se člověk při placení pobytu řádně prohne. Noc v královském apartmá se třemi ložnicemi a dvěma koupelnami tu vyjde na více než půl miliónu.

O dvojčeti, hotelu Atlantis, ale nejen o něm si přečtete v článku: Luxusní dubajské hotely – noc tu stojí desetitisíce, ale za internet si připlatíte

Bahamské pláže – široké a krásné

Bohatí jezdí na Bahamy a bohatstvím Baham jsou jejich pláže. Nebýt jich, pak by turisty nenalákal sebeluxusnější hotel. Bahamské pláže jsou proslulé svou šířkou, čistotou a snadným přístupem k vodě. Nenarazíte tady na žádné příkré srázy, naopak vstup do vody je všude mírný a moře mělké.

Foto: www.tiptoptens.com

Pláže na Bahamách jsou široké a s jemným pískem.

A nejen mělké! Vody v okolí Baham proslavila i jejich tyrkysová barva a čistota, která dovoluje šnorchlovat s viditelností na několik desítek metrů. Bahamy jsou jednou z nejlepších světových lokalit pro potápění a šnorchlování. Vybavení si člověk ani nemusí vozit s sebou, všechno se dá na místě vypůjčit.

Krásnými plážemi a luxusem se mohou pochlubit i v Portoriku: Zátoka, kde svítí voda. Podívejte se, jak vypadá jedna z největších atrakcí Portorika

Nassau – jeho srdcem je přístav

Oblíbeným turistickým cílem Baham je hlavní město Nassau. Unikátní mix koloniální architektury vlivu nedaleko ležících Spojených států. Srdcem města je od 16. století rušný přístav, v době amerických objevů patřil, tehdy pod názvem Charles Town, k nejdůležitějším místům Nového světa.

Vydejte se za sluncem prostřednictvím dalších článků:

I v Nassau v posledních letech vyrostly desítky hotelů pro náročné a moderní obchody, kde člověk bez problémů stráví několik hodin, i přesto si ale zachovává kouzlo bývalého koloniálního města.

Cat Island – nejtajemnější místo ostrova 

Ostatně kouzly disponuje i ostrov Cat Island. V tomto případě jde ale o kouzla skutečná. Cat Island je bezesporu nejtajemnější a nejzvláštnější místo celého souostroví. Místní obyvatelé se věnují čarodějnictví a ostrov je protkán sítí podzemních jeskyní, které ústí do některých místních jezer a vytvářejí v nich smrtící víry a proudy.

Foto: ESO travel

Bahamy jsou ráj na Zemi. Ne každý si ale pobyt v tomto ráji může dopřát.

Proslulo tím zejména jezero Big Blue Hole, které je jeskyněmi propojeno s mořem. V samotných jeskyních a tunelech jsou prý stovky koster zvířat, která se vydala moc daleko do středu jezera a spodní proud je strhl. Místní vyprávějí dokonce o utopených koních. Jenže věřte lidem, kteří praktikují magii a o dalším jezeře Mermaid Hole tvrdí, že je domovem mořské panny!

Inzertní sdělení: Tipy na dovolenou na Bahamách

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky zájezdy na Bahamy:

Neuvěřitelně luxusní hotel leží přímo na krásné pláži Emerald Bay. Každému hostu je po celý den k dispozici soukromý komorník, který vše zařídí, několik bazénu, restaurací, lázeňské služby a procedury.

Menší, klidný, elegantní hotel se nachází se na ostrově Nassau, přímo u nádherné písečné pláže Love Beach. Za poplatek je možné vyrazit na golf, užít si potápění a šnorchlování. Restaurace a bary přímo součástí hotelu.

Hotel leží přímo na písečné pláži jen tři kilometry od hlavního města Nassau. Součástí jsou čtyři restaurace, čtyři bary, pool bar, jacuzzi. Nedaleko golfové hřiště. Večer hudba a zábavní program.

Další aktuální články:

Přečtěte si také o luxusním Zanzibaru, o destinaci, kde se točil Rambo, nebo o hříšné dovolené s hvězdičkou. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

 Autor: Lucie Štěrbová & Tomáš Cikán

Anketa

Kolik jste ochotní utratit za týdenní dovolenou pro dva?
Maximálně 15 tisíc korun.
41,5 %
Mezi 15 až 25 tisíci korun.
26,9 %
25 až 35 tisíc korun.
10,7 %
Více než 35 tisíc korun.
20,9 %
Celkem hlasovalo 1136 čtenářů.

Praktické informace při cestě na Bahamy

Měna a ceny

Při cestě na Bahamy počítejte s tím, že sáhnete hluboko do kapsy. Ceny za služby jsou tady opravdu vysoké, Bahamy jsou považovány za jednu z nejdražších destinací planety. Místní měnou je bahamský dolar, za který v přepočtu dáte asi 24 korun. V hotelech bez problémů berou platební karty.

Víza a podmínky vstupu

Vyrazit na Bahamy – to není jen tak! Občané ČR potřebují bahamské vízum. Do země vás také nepustí, pokud platnost vašeho pasu končí dříve než za šest měsíců. Nutností jsou i dvě aktuální fotografie a zpáteční letenka.

Pozor na to, že vyřízení bahamského víza trvá asi deset týdnů, zapomeňte tedy na to, že vyrazíte na Bahamy last minute. Při cestě přes USA je samozřejmě nutné i vízum do Spojených států.

Jazyk

Při cestě sem se není čeho bát – úředním jazykem je angličtina.

Lékařská péče

Jediné, o co se před odjezdem musíte postarat je vyřízení pojištění léčebných výloh v zahraničí. Jinak byste se nedoplatili! Lékařská péče je na Bahamách extrémně drahá. Při cestě sem není potřeba mít speciální očkování. Možná se vám ale budou hodit léky proti střevním potížím – místní voda z vodovodních kohoutků totiž není pitná.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám