Hlavní obsah

Kde, jak a za kolik se na cestách po USA dobře ubytujete

ESO travel, Mirka Reifová

Na cestách po Státech se můžete spolehnout na vysokou úroveň ubytovacích služeb, je ale třeba počítat s tím, že Vám zabere značnou část nákladů. Ukážeme Vám, jaký standard můžete v různých ubytovacích zařízeních očekávat a poradíme, jak si již z Čech můžete ubytování zajistit.

Článek

Pokračujeme v seriálu o USA. Minule jsme se zaměřili na to, jakým způsobem se dá po USA výhodně a levně cestovat (článek naleznete zde), dnes přinášíme praktické rady při hledání ubytování na cestách. Nenechte si také ujít předchozí článek s tematikou levného nakupování v USA.

Jelikož bydlení nejvíce zaměstnává rozpočet cestovatele, je dobré vědět, na čem se dá ušetřit. Nemalé úspory nabízí zlevňovací kupony, které srazí ceny o třetinu až polovinu. Sešity s kupony společností Room Saver, Hotel Coupons a dalších naleznete v informačních střediscích, bývají také na benzinových čerpadlech mezistátních dálnic.

Hostely

Americké hostely se vyznačují mladým duchem a bohatým společenským životem. Potkáte tu zajímavé lidi a nasbíráte cestovatelské rady, tipy a zkušenosti od cestovatelů nejrůznějších národností. Pokud cestujete sami, ušetříte – nocleh stojí kolem $20-30 za lůžko, platí se vždy předem a je vhodné si v turisticky atraktivních lokalitách zajistit rezervaci předem. Největší síť hostelů HI-AYH (Hostelling International – American Youth Hostels) provozuje přes 150 ubytoven převážně na Východě. Internetovou rezervaci můžete provést např. prostřednictvím serveru hostelbookers nebo hostelworld.

Levný motel? Bydlení jako z filmu

Sledujete-li alespoň občas americké filmy a seriály, určitě znáte typický motelový pokoj: široké dvojlůžko, televize, vlastní koupelna a noční stolek s biblí. Klimzatizaci najdete i v nejlevnějších motelech, u dražších máte v ceně snídani a leckde i bazén. Motely lemují všechny příjezdové silnice a dálnice do měst, ubytování seženete od $40 za pokoj.

Rozumné ceny mívají motelové řetězce Motel 6, Econo Lodge, Howard Johnson či Ramada Inn nebo Super 8. Ubytování můžete rezervovat online (podmínkou je zadání čísla kreditní karty), rezervaci lze zrušit zpravidla 6 až 24 hod. před nástupem a to jak telefonicky, tak i online.

Mohlo by vás zajímat:

Pokud si chcete ubytování v USA zajistit a předplatit předem a neztrácet čas hledáním, kontaktujte ještě před odjezdem některou z cestovních kanceláří specializovaných na USA, např. ESO travel. Cenné rady a tipy naleznete také na webu www.amerika.cz.

Kempy a stanování v přírodě

V USA najdete nepřeberné množství soukromých kempů. K nejzavedenějším patří celonárodní řetězec KOA (Kempers of America). Nabízí teplé sprchy, bazén, prádelnu, kuchyňku a přípojku k internetu. Ceny se pohybují v průměru mezi $15 a 25 za stan a dvě osoby.

Chcete-li cestovat za co nejméně peněz, nejideálnější způsob je doprava vlastním autem a táboření ve státních nebo federálních kempech. Ty jsou klidnější a podstatně levnější než soukromé kempy (kolem $8/noc). Kempování v divočině je v národních parcích povoleno jen s potvrzením vydaným od místního rangera (správce parku).

Ubytování v hotelech

Toužíte-li naopak po komfortním ubytování, nabízí se využít některý z široké nabídky hotelů. Vybrat si můžete buď na místě, čímž se však vystavujete riziku zdlouhavého hledání volného pokoje, nebo si objednat ubytování po internetu či prostřednictvím cestovní kanceláře. Ceny se pohybují mezi $75-200, v sezóně můžete v centru města zaplatit i přes $250. Zůstáváte-li na jednom místě déle, dostanete slevu. Dejte si však pozor na festivaly nebo důležité sportovní události, které můžou ceny hotelů v daném místě naopak vyšroubovat nahoru.

FOTO: ESO travel

Pokud jedete na vlastní pěst, ale přesto byste se rádi poradili o trase Vaší cesty nebo využili možnosti zajištění různých služeb na trase, jako je právě ubytování, půjčení vozu, letenka, průvodce a podobně, bude nejlepší, zvolíte-li individuální zájezd nebo konzultaci u zkušeného tour operátora (např. již zmíněný specialista na USA ESO travel).

Související články:

Inzertní sdělení: Tipy na zájezd do USA

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku, Dominikánskou republiku atd. vybírá z nabídky zájezdů pro dovolená USA:

ESO Travel nabízí široký výběr zájezdů do nejrůznějších destinací - od rušných velkoměst přes nejznámější místa americké kultury a historie, až po neuvěřitelnou krásu přírodních parků.

Zájezd spojuje lyžování v Salt Lake City a výpravu do zimního království NP Yellowstone. Světově vyhlášená střediska lyžování uspokojí i nejnáročnější lyžaře.

Pestrá trasa Vás zavede ke kaktusovým zahradám Arizony a Texasu, Bílým pískům, lesu zkamenělých stromů, ale i srdci jazzu v New Orleans.

Anketa

Jaký typ ubytování v USA preferujete?
hotel
16,7 %
hostel
16,7 %
motel
16,7 %
kemp
16,7 %
stanování
16,7 %
jiné
16,5 %
Celkem hlasovalo 5443 čtenářů.
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám