Hlavní obsah

Florida je zemí přírodních krás, o krásné a spoře oděné dívky tam nouze také není

ESO travel, Tomáš Zítka

S nadcházejícím letním obdobím se otevírají brány do slunné a okouzlující Floridy. Slunce, odpočinek, zábava, nádherné pláže a polonahé dívky - to jsou lákadla, kterým jen málokdo dokáže odolat. Miliony turistů si tu ročně léčí své „revmatické“ kosti, nebo se jen tak kochají pohledem na zlaté písky Miami Beach.

Článek

V tomto seriálu dále najdete:

  • Zlaté písky Miami Beach
  • Pohlaďte si aligátora v bažinách Everglades
  • Město zábavních a mořských parků – Orlando
  • Do vesmíru z mysu Cape Canaveral

Florida ale není pouze zemí, kde se můžete povalovat a popíjet u množství barů rozprostírajících se po nekonečných plážích. Najdete tu mnoho zajímavostí, které byste na takovémto místě nikdy nečekali. Na mapce jsou vyznačena místa, která z cestovatelského hlediska stojí rozhodně za zmínku a mohla by i posloužit jako předloha těm, kdo by chtěli na Floridu zavítat.

Zlaté písky Miami Beach

Pokud chcete poznat Miami, mohli byste začít v městské čtvrti Miami Beach. Ta stále připomíná staré časy, kdy se tu smetánka rozvalovala ve stínu palem a usrkávala limonádu. Zlaté písky Miami Beach jsou navíc pokryty malými stánky a bary, které doplňují jedinečnou atmosféru tohoto místa. Všude se tu hemží krásné slečny a pláže jsou doslova nabité relaxujícími lidmi.

V centru města ale vládnou neony, zvláštní vkus a art. Zajímavou podívanou skýtá Ocean a Lenox Avenue. Díky nezvyklé architektuře zdejších budov (místy se španělskými prvky) se jí přezdívá Deco District. Netrápí-li vás příliš peněžní stránka, pak zajděte na Lincoln Road Mall. Najdete tu mnoho drahých restaurací, obchodů, galerií a také farmářský trh, jež se tu koná každou neděli v dopoledních hodinách.

Jeden ze skvostů tohoto luxusního místa je Port of Miami. V tomto obrovském přístavu najdete ty nejkrásnější a nejluxusnější výletní lodě z celé Miami. Pro ty, kteří mají rádi nakupování, tu je připraveno gigantické Sawgrass Mills, kde zažijete doslova euforii z množství obchodů nabízejících nepřeberný sortiment zboží. Občerstvení najdete ve vyhlášených restauracích přímo v budově; mají otevřeno od pondělí do soboty od 10 do 21:30, v neděle pak od 11 do 20 h).

Nejznámější zábavní park na světě
Tímto statusem se honosí slavný Walt Disney World. Rozkládá se na 17 000 ha. Je postaven ve tvaru kola s příčlemi – ze středu vycházejí jednotlivé paprsky reprezentující jednotlivé tematické okruhy parku. Nádherné horské dráhy, atrakce a speciální efekty vždy spolehlivě vyrazí návštěvníkům dech. Doporučuje se přijít do parku kolem 9 hodiny a pohybovat se tu proti směru hodinových ručiček. Tímto způsobem se vyhnete návalu přicházejících turistů.

Navštivte město zábavních a mořských parků – Orlando

V Orlandu najdete snad všechna zvířata z Floridy. Pro ta význačnější jsou tu zřízena speciální „ubytovací místa“. Mezi ty nejznámější patří zoologická zahrada Gatorland, která se pyšní množstvím aligátorů. Nežijí tu ve volné přírodě, jsou trochu línější, ale pořád zůstávají krásnými a nebezpečnými zvířaty.

Dalším nádherným zařízením je Sea World, který v sobě skrývá krásy mořského života. Cvičené kosatky, delfíny a lvouny tu můžete vidět v různých show pořádaných pro návštěvníky. K vidění tu jsou i různé exhibice vodních lyžařů, kteří svými krkolomnými kousky trhají nervy diváků na kusy. Orlando je ale známé ještě jednou atrakcí. Ta je ale drahá, velice drahá a je proto určena zejména pro ty movitější. Jmenuje se Dolphin Cove, kde si můžete zaplavat s delfíny, hrát si s nimi a sáhnout si na tyto krásné tvory v jejich přirozeném prostředí.

Pohlaďte si aligátora v bažinách Everglades

Florida v sobě skrývá i krajinu, která se od té slunné a písčité velice liší. Subtropické močály a bažiny obývané nebezpečnými aligátory, množství zvěře a nádherných rostlin. To jsou bažiny Everglades, které se staly v minulosti útočištěm vyhlazovaných Indiánů. Unikátnost přírodní rezervace si můžete prohlédnout z paluby speciálního vznášedla, které vás provede po bludišti bažin a zaveze i do odlehlých ramen, která jsou obývána pouze divokými zvířaty.

FOTO: ESO travel

Park je doslova protkán turistickými stezkami, po kterých se můžete vydat a poznat tak celou krásu těchto nevšedních bažin. Nejvhodnější dobou k návštěvě je březen a duben, kdy končí období sucha. Nejlepšími místy pro poznání místní fauny jsou Snake Bights a Turner River Road. Můžete si vylézt i na dvacetimetrovou věž v Shark Halley, odkud je nádherný výhled do jinak těžko přístupného a pestrého světa ptactva a aligátorů.

Salvador Dalí v St. Petersburgu
Příjemná a uvolňující atmosféra St. Petersburgu inspirovala mnoho umělců. Jedním z nejznámějších byl i Salvador Dalí, který tu ve stejnojmenném muzeu vystavuje na 54 obrazů. Známé i méně známé obrazy tohoto španělského surrealistického umělce vám poskytnou ucelený přehled o jeho tvorbě a uměleckém vývoji.

FOTO: ESO travel

Do vesmíru od Cape Canaveral

Jednou ze zajímavostí, kterou se může Florida pyšnit, je vesmírné středisko NASA. Nachází se na mysu Cape Canaveral, který byl zvolen pro vybudování americké základny meziplanetárních letů. Obrovité hangáry, startovací rampy raketoplánů a množství pokročilé technologie se tu objeví přímo před vašima očima. Můžete tu navštívit i kino IMAX s unikátními filmy natočenými americkými astronauty.

Další možností, jak si rozšířit obzory o NASA, potažmo o celém vesmírném programu, je návštěva Kennedy Space Center, kde dostanete podrobný výklad o veškerých mimozemských „aktivitách“ satelitů obíhajících zemi, raketoplánech, které kdy opustily mateřskou planetu a technologiích na nich použitých.

Čtěte dále

Další zajímavé články o USA si můžete přečíst v rubrice Exotika - Antilopí kaňon v Utahu nebo Black Hills.

Další užitečné informace naleznete také na specializovaném webu o Americe (www.amerika.cz)

Inzertní sdělení: Tipy na zájezd do Ameriky

Cestovní Kancelář ESO travel, specialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku atd. vybírá z nabídky zájezdů pro dovolená USA:

Unikátní program, jenž spojuje turistické šlágry východu USA s omračující nádherou národních parků jihozápadu země.

Vydejte se do země, kde ještě před sto lety byly pouze džungle a močály. Nyní je to místo pláží, spoře oděných dívek, barů a atrakcí pro turisty.

Deštné pralesy, divoký Pacifik, majestátní vulkány, horská jezera a přírodní symfonie Yellowstonu pohltí nejnáročnější milovníky přírody.

 

Anketa

Chystáte se letos na dovolenou do USA?
Ano, pojedu na dovolenou do USA
25 %
Spíš pojedu někam do Asie
25 %
Spíš pojedu do Evropy
25 %
Ne, letos dovolenou neplánuji vůbec
25 %
Celkem hlasovalo 5435 čtenářů.
Související témata:

Související články

Oblíbenou lamu naleznete především v Peru

Peru je zemí oplývající památkami, odkazy dávných civilizací a nádhernými přírodními scenériemi. Je také místem hojného výskytu lam, roztomilých chlupatých...

Výběr článků

Načítám