Hlavní obsah

Sexuální turistika kvete. V Thajsku pro tři pohlaví, ve Středomoří si užívají hlavně ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunce, pláže, erotika není nový film Zdeňka Trošky, ale časté důvody, proč lidé jezdí na dovolenou do zahraničí. Na tento druh turistiky se v cílových destinacích zaměřují organizované skupiny často spolupracující přímo s hotely. Turistům pak třeba v Thajsku nabízejí služby nájemných žen, mužů i třetího pohlaví kathoey. Co to vlastně je?

Foto: ESO travel

Ženy dnes vyrážejí za fyzickým povyražením do zahraničí stále častěji.

Článek

Touhle problematikou se zabývá například stránka sex-tourism.org, na níž se objevují žebříčky zemí s nejpřátelštějším prostředím k sexuální turistice. Které se umisťují na předních pozicích? Podle očekávání vítězí Thajsko, ale špatně si nestojí ani evropské státy jako Litva nebo Rusko. My se zaměříme spíše na exotické lokality.

V Thajsku znají tři pohlaví

Kdo viděl film Samotáři, možná si vzpomene na repliky o tom, že v Bangkoku plavou prostitutky v akváriích. V Pattayi nic takového není zapotřebí, vše probíhá mnohem tradičněji. Díky tradici je zde „sexuálních turistů“ dost. Mohou za to američtí vojáci, kteří sem kdysi jezdívali na rekreaci. Hledali především sexuální povyražení.

Mnozí z nich se sem z nostalgie vraceli i poté, co se vrátili zpět do Spojených států. Místní se nechtěli vzdát výnosného byznysu, a tak si město vysloužilo pověst lokality pro dospělé. Letoviskem pro celou rodinu se snaží stát až nyní. Jde to ovšem velmi těžce, protože od půlnoci do páté hodiny ranní Pattaya „opravdu žije“, takže výhodu tu mají spíše denní spáči.

Sexuální služby v zemi nabízejí muži, ženy i kathoey, tedy všechna tři pohlaví. Ano, v jihovýchodní Asii skutečně mnozí považují transsexuální bytosti nazývané kathoey za třetí pohlaví. Tito lidé narození jako muži jsou nerozeznatelní od žen. U nás nemají transsexuálové žádné výsadní postavení, ale v Thajsku mezi nimi najdeme filmové hvězdy a v kárných zařízeních se takoví „ladyboys“ těší velké přízni spoluvězňů.

Foto: ESO travel

Když člověk vyrazí z české zimy do teplých krajů, takový pohled s ním dokáže zamávat.

Brazílie bojuje se sexem

Když se řekne Brazílie, velké části lidstva se vybaví karneval v Riu de Janeiru (nebo fotbal, ale ten tentokrát nechme stranou). Během něj se v ulicích největšího města země ukazují spoře oděné tanečnice. Opodál na plážích se zase opalují ženy v bikinách. Na pláži Copacabana mají dokonce sochy oděné do bikin. Při nedávné návštěvě papeže se ovšem umělecká díla musela odít do sukní, aby nebudila pohoršení. V tomhle podhoubí sexuální turistika bují a Brazílie se na špici dokonce předhání s kdysi jasnou světovou sexuální jedničkou Thajskem.

Úřady se ale s touhle pověstí země snaží bojovat. Vždyť země s divokými vodopády Iguacu přezdívanými Ďáblův chřtán, fotbalovým megastadiónem Maracaná nebo letoviskem Búzios, do něhož jezdila i herečka Brigitte Bardotová, nepotřebuje žádné další atrakce, s nimiž ruku v ruce kráčí i vyšší kriminalita.

Podle odhadů úřadů je mezi brazilskými prostitutkami i více než dvě stě tisíc nezletilých. Velká část z nich si za vydělané peníze kupuje drogy. Vládní úřady se snaží bojovat tím, že brzdí sexuální reklamy. Už se jim podařilo nechat odstranit nelegální sexuální obsah z tisíců stránek lákajících zahraniční sexuchtivce.

Foto: ESO travel

Brazílie - země okouzlujících žen. Mezi dseti nejlépe placenými modelkami světa jsou hned dvě Brazilky.

Proč jsou dnes pláže atraktivnější? Mohou za to bikiny!
Pohled na pobřeží je posledních pár desítek let hezčí, protože jej mimo jiné zkrášlují i dámy v bikinách. Jak vůbec dvoudílný letní úbor spatřil světlo světa? To se přesně neví. O první použití bikin se přou různé jihoamerické pláže, nicméně už před 1600 lety se dámy odívaly do dvoudílných úborů používaných především na různé sportovní aktivity. O bikiny moderního typu se zasloužili návrháři Jacques Heim a Louis Réard. Říkali jim Atome. Slovo „bikiny“ se začalo používat až o pár měsíců později po prezentaci jednoho z jejich kolegů, který právě tak nazval svůj model.

Ve středu Ameriky vede Kostarika

Jižní Amerika se zástupy chudých děvčat na jihu a Spojené státy plné bohatých turistů se speciálními potřebami na severu dávají Střední Americe dobré předpoklady pro sexuální turismus. Nejvíce toho využívají v Kostarice. Země si vysloužila titul nejdynamičtěji rostoucí lokality sexuálního turismu v regionu.

Vedle sexturistiky zde také kvete ekoturistika. Třeba do vesničky Tamarindo, v níž žije jen pár stovek lidí, turisti jezdí pozorovat ptáky a podmořské ryby, to vše v okolí rozpáleného bílého písku na pobřeží. To zní skoro jako pohádka.

O Střední Americe se dočtete také zde:

Sex v přírodě Keni

V rámci Afriky se v souvislosti s naším tématem nejčastěji připomíná Keňa, nicméně v této zemi kvete i jiný druh sexuální turistiky. Nafilmovat, či dokonce vyfotit pářící se zebry, buvoly či jiná zvířata na safari se pokouší mnoho cestovatelů. Má to tu výhodu, že přitom nehrozí riziko nákazy virem HIV, který ze všech kontinentů světa řádí nejvíce právě v Africe.

Články o Keni

Foto: archiv autora

Vzhledem k vysokému výskytu pohlavních nemocí v Africe je tohle určitě bezpečnější než sexuální turistika.

V Japonsku vzbudila válka sexuální apetit

Patří mezi ekonomicky nejsilnější země světa, ale náleží též do první ligy světových sexy lokalit. Může za to bohatá tradice. Profesionální společnice gejši patří k Japonsku jako Laurel k Hardymu. Tyto přísně vycvičené dívky žijí ve speciálních čtvrtích, jejichž název by se dal přeložit jako květ ulice.

Velký rozkvět přišel pro tenhle “průmysl“ během válek. Korejská válka znamenala velký přísun nadržených vojáků do Tokia, tak jako ta vietnamská do Pattayi. Luxusní gejši byly ovšem pro zástupy vojínů příliš drahé a nestačily ani kvantitativně, a tak ve městě vzrostla prostituce. Zákon z roku 1956 ji ale zakázal a od té doby musí pouliční pracovnice i jejich klienti zaplatit tučnou pokutu, pokud jsou přistiženi.

Čtete si rádi o Japonsku?

Foto: themonnie (Flickr)

Noční Tokio vypadá úchvatně i bez výletu za gejšou.

Kousek za elitní desítkou zemí s nejlepšími podmínkami pro sexturismus se nacházejí také Dominikánská republika, Nizozemsko a především jeho hlavní město Amsterdam s proslulou čtvrtí červených luceren, a také Česká republika. V naší zemi jsou podle sex.tourism.org velmi dobré ceny za sexuální služby, kvalitní nabídka nevěstinců a přívětivá legislativa. Na opačném konci výčtu najdeme Spojené státy americké, Francii, Indii, skandinávské státy a pochopitelně země arabského světa.

Sex a Ženy

Ve vztahu k sexuální turistice se hovoří většinou o mužích, nicméně i v tomhle odvětví lidské činnosti nastává rovnoprávnost, tedy ve střední Evropě určitě. Češky nejraději cestují za opálenými fešáky do okolí Středozemního moře. Je to blízko a vyjde to poměrně lacino (cesta a ubytování, vydržování krasavce už zase tolik ne). V rámci jednoho zájezdu takto do Tuniska či Turecka vyrazí i několik takovýchto dračic, které hledají buď jen pouhé povyražení, nebo dokonce lásku na celý život. Pozdější vystřízlivění z plážového románku ale může být kruté.

Mnohdy se ukáže, že za zdánlivou láskou stojí jen touha exotického mládence po cizokrajné dámě, která ráda zaplatí útratu v restauraci a sem tam koupí nějaký dárek. Takových případů už se vyskytla spousta. Vzhledem k tomu, že podle odhadů cestovních kanceláří jdou každý rok počty českých sexturistek do tisíců, to není nijak překvapivé.

Foto: ESO travel

Horké podnebí vzbuzuje milostné vášně. O sexuální turistice na Severní pól jsme zatím neslyšeli.

Sexuální turistka Jody Hansonová ve svých článcích píše, že taková praxe zdaleka není nic nového a cestování za tělesnými prožitky kvetlo i v dobách minulých, třeba v sedmdesátých letech se procházeli po kubánských plážích mladíci, kteří za úplatu „obsloužili“ stovky žen.

Všechny popsané lokality mají společné to, že jde o místa s velmi zajímavou přírodou, památkami nebo zábavními atrakcemi, takže si v nich na své přijde i ten, kdo zrovna nehledá tělesné povyražení. Třeba v Pattayi lze zhlédnout bizarní podivnosti v Ripleyho muzeu a opalovat se na populárních plážích, v Tokiu může turista navštívit historické centrum, v Riu vyšlape na úpatí hory s třicetimetrovou sochou Ježíše.

Inzertní sdělení: Vydejte se za exotikou!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky zájezdů last minute:

Romantika na pláži, která podle anket návštěvníků i světových organizací patří k nejhezčím na celém světě. Punta Cana je perlou Dominikánské republiky i celého Karibiku.

Staré americké vozy začínají mizet z kubánských ulic. Jeďte se na ně podívat, dokud je čas. Zpříjemní vám to opalování na proslulé pláži Varadero.

Zaleťte si do tepla na málo poznané pláže východní Afriky s možností vydat se na výlet na safari v čarokrásných národních parcích Keni a Tanzanie!

Čtěte dále:

Autor: Jan Švestka & ESO travel

Anketa

Prožili jste někdy na dovolené milostný románek?
několikrát!
25,9 %
ano, jednou
10,2 %
ne, nikdy
63,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 147 čtenářů.

Organizovaná sexuální turistika

Sexuální turista je oplzlý obtloustlý Němec, který vyráží užít si za hranice na vlastní pěst. Tento předsudek vznikl v česko-německém pohraničí v okolí silnice E55, ale realita je trochu složitější. Kromě takových vlků samotářů vyjíždí za sexem také organizované skupiny domluvené s cestovními kancelářemi nebo cílovými hotely. které zprostředkovávají přímý kontakt s nájemnými ženami či muži.

Organizované sítě orientované na takový byznys prosperují například v Thajsku nebo v Dominikánské republice, mnohdy v nich figurují celé rodiny včetně dospívajících dívek. Na boj s dětskou prostitucí se zaměřuje několik mezinárodních organizací, práci jim ulehčuje to, že některé skupiny se neostýchají nabízet služby přes internet.

Organizovaná sexuální turistika se týká i dam. O tom, že Češky vyjíždějí nejčastěji do Středomoří se dočtete v článku. V celosvětovém hledisku má vedle této oblasti také Brazílie, karibské státy, Gambie, Keňa nebo Fidži.

Související články

Výběr článků

Načítám