Hlavní obsah

Nejoriginálnější hotely v Karibiku: Kam za Schwarzeneggerem a kam za zábavou „pro dospělé“

Mohli se na Kubě potkat mafián Lucky Luciano, britský premiér Winston Churchill a tanečník Fred Astaire? Klidně ano, dokonce v jednom hotelu, ve kterém, byť v různých letech, pobývali. Kromě hotelu slavných v Havaně najdete v Karibiku řadu dalších originálních hotelů. Pár z nich si ukážeme. Třeba ten na soukromém poloostrově nebo jamajský hotel jen pro dospělé.

Foto: ESO travel

Karibik. Jak se vám líbí?

Článek

Jamajský Round Hill se skrývá na zakázaném poloostrově

Zakázané ovoce chutná nejlépe, říká se. K hotelovému komplexu Round Hill se toto pořekadlo rozhodně hodí. Na poloostrov, na němž ho najdeme, totiž nikdo kromě hotelových hostů a zaměstnanců nesmí. Jde o soukromý poloostrov poblíž známého letoviska Montego Bay.

Rekreanti si tak užívají naprostý klid na privátní pláži, jsou izolováni od jakýchkoliv rušivých vlivů a nic je nerozptyluje od vytouženého odpočinku. Pro ty, kdo si chtějí „vyčistit hlavu“, naprostý ideál.

Foto: bigstock.com

Zlatobílé zátoky na Jamajce vypadají opravdu působivě.

Neberete si na pláž plavky? Na Jamajce to nevadí

Na Jamajce zůstaneme, ovšem zamíříme na hodně originální místo, do hotelu Hedonism II. Před areálem mají dvě pláže, z nichž jedna je nudistická. To by nám mělo leccos napovědět. Když si v katalogu přečteme, že „hotel je ideálním místem pro vyznavače nevázaného životního stylu s uvolněným vztahem k sexu“, už nám svítá. Tady o pikantní zábavu nebude nouze.

Většinu oblečení mohou hosté klidně nechat doma. Hosté zde mohou zapomenout na „potlačování svých základních instinktů“ z běžného života a po týdnu stráveném zde se podle vedení hotelu budou na svět dívat z jiného úhlu.

Foto: bigstock.com

Bílý písek, palmy a modré obzory na Varaderu.

Schwarzenegger, mafiáni, Maradona…v Nacionalu byli všichni

Legenda. Jakmile se někdo, byť jen trochu významný objeví v kubánské Havaně, tak prostě musí bydlet v hotelu Nacional. To je skoro povinnost. Už ve čtyřicátých letech se zde ubytovali Winston Churchill, Ernest Hemingway i několik slavných amerických mafiánů z období prohibice. Následovali například Walt Disney, hlavy desítek států včetně Američana Jimmyho Cartera.

Přechodným domovem na cestách se Nacional stal i pro Arnolda Schwarzennegera, kapelu Backstreet Boys, Diega Maradonu nebo Muhammada Aliho. Nelze se tomu divit. Nacional byl otevřen v prosinci 1930 jako výkřik luxusu pro bohaté Američany, kteří sem jezdili na dovolenou. Vzhledem k vysokým standardům hotelu tu politické špičky z celého světa pořádaly různé konference, odehrávaly se tu významné hudební festivaly, jezdili sem slavní herci jako Robert de Niro. Nacional, to je prostě pojem.

Foto: ESO travel

Nezaměnitelná architektonická chlouba Havany v sobě mísí prvky stylu art deco, koloniálního stylu i orientálních vlivů.

Foto: ESO travel

V Nacionalu je veselo.

Krásný? Možná ne, ale rozhodně slavný, luxusní a pětihvězdičkový

Když už jsme na Kubě, musíme se zastavit u hotelu Melia na slavném poloostrově Varadero, centru plážové zábavy na ostrově. Tento unikátní gigantický komplex se šesti restauracemi zvenku u některých jedinců vyvolává otázku, zda sem patří.

Ovšem když si lehnete na jemný písek, začnete se opalovat a pak vstoupíte do vyhřáté vody, je vám to jedno. Pak do hotelu vejdete a poznáte, že nejenže vevnitř vypadá velmi útulně, ale také že personál dokáže udělat skoro vše k dokonalé spokojenosti hostů.

Kuba není jen Varadero:

Foto: spiceislandbeachresort.com

Další nádhera z Karibiku – tentokrát jde o Grenadu.

Grenada – ostrov pohody

Jedním z nejluxusnějších ubytovacích komplexů v Karibiku je bezesporu Spice Island Beach Resort na Grenadě. Hotel tvoří luxusních 64 samostatných vilek a nechybí tu v podstatě nic – několik bazénů, pláž Grand Anse přímo u hotelu, 42“ televize na pokoji nebo 14 hodin denně dostupný komorník, který zařídí cokoliv, co si hosté přejí. Není divu, že Spice Island Beach Resort v anketách o nejlepší hotel Karibiku obvykle nechybí na předních místech.

Podívejte se i na místa mimo Karibik:

Foto: spiceislandbeachresort.com

Spice Island Beach Resort patří i mezi 3 nejlepší luxusní hotely v Karibiku podle hodnocení turistů na webu TripAdvisor.

Potápět se mezi neobydlenými ostrůvky

Z Grenady se přesuneme na Antiguu, kde se na špici drží další pětihvězdičkový komplex – Sandals Grande Antigua Resort. To, co přímo před ním leží u moře, není sníh, ale jemný, hedvábně bílý písek pláže Dickenson Bay.

Mimochodem, Dickenson Bay je asi nejkrásnější a nejzajímavější pláží ostrova – kousek od ní se totiž mořem táhne více než 1,5 km dlouhý korálový útes a několik půvabně malinkatých neobydlených ostrůvků. Učiněný ráj pro potápěče a výletníky na lodích.

Inzertní sdělení: Prožijte pohodovou dovolenou v Karibiku!

Cestovní kancelář ESO travel pro vás vybírá z nabídky dobrodružných pobytových zájezdů do Karibiku:

Legenda mezi karibskými hotely! Poznejte ji také. Nachází se pár minut od pobřeží i od historického centra Havany s místy, kde rád pobýval Ernest Hemingway. Vydejte se za kubánskou klasikou do pětihvězdičkového Nacionalu.

Bydlet ve vile s vlastním bazénem, udělat pár kroků a ocitnout se na privátní pláži, několik dnů si užívat klid a slunce na soukromém poloostrově resortu Round Hill, to není pohádka, ale realita na Jamajce. Vydejte se tam s námi!

Vyberte si jednu z 64 luxusních suit a vydejte se za svým snem do hotelu přímo na pláži vzdáleného pouhých 10 minut jízdy od letiště a hlavního města Grenady. Hledáte-li klidný ostrov v Karibiku a prvotřídní hotel, Spice Island je ten pravý.

Čtěte dále:

Přečtěte si také o nejklikatější ulici světa, sanfranciské Lombard Street, o stavitelském divu na Kubě nebo o nejbarevnějších městských čtvrtích na světě.  Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Autor: Jan Švestka & ESO travel

Anketa

Kdy jezdíte na dovolenou k moři?
Vždy v letní sezoně.
20,8 %
Před letní sezonou - v dubnu, květnu.
3,3 %
Po letní sezoně - v září, říjnu.
19,1 %
V zimě do exotiky.
22,4 %
Nejezdím na dovolenou k moři.
34,4 %
Celkem hlasovalo 183 čtenářů.

Kubánská kuchyně

Co vlastně lidé na Kubě jedí? Doutníky a rum se sice vyrábějí na ostrově ve vysoké kvalitě, to však nikoho nezasytí. Mnohem více výživy poskytují četné druhy ovoce vyskytujícího se na ostrově. Ovoce se často využívá i v kuchyni, především ananas, kokos, divoké banány nebo grepy.

K tradičním jídlům patří třeba arroz morro, směs rýže, fazolí a zeleniny. Dále například polomilla steak – smažené vepřové maso podávané s cibulí, petrželí a černými fazolemi. Vzhledem k poloze státu se nabízí hojné využití mořských ryb a korýšů, oblíbení jsou humři, jako příloha se podává nejčastěji rýže nebo některý ze tří druhů místních brambor.

Co se pití týká, Kuba nabízí opravdu pestrý výběr. Pije se tu velmi silná káva, kokosové mléko, kdo chce něco ostřejšího, ten si dá cuba libre, daiquiri či mojito. V menších městech a vesnicích určitě uvidíte grepovou šťávu s medem a rumem.

Chcete-li za jídlo co nejvíce ušetřit, zalezte si před odletem na dva týdny do solária a naučte se plynně španělsky. V obchodech totiž existují dvojí ceny: pro Kubánce a pro turisty.

Související články

Výběr článků

Načítám