Hlavní obsah

Na Silvestra s Paris Hilton. Jak se slaví konec roku v Thajsku

Chlebíčky, šumivá „bohemka” a Vladimír Menšík patří neodmyslitelně k silvestrovským oslavám. Leckdo vyrazí do klubu nebo na diskotéku, ale čím dál populárnější je vydat se na konec roku za teplem do exotických zemí. Mezi ty nejoblíbenější patří Thajsko. Hrají tu na Silvestra nejlepší diskžokejové a jezdí sem i celebrity jako Paris Hilton.

Foto: Bigstock.com

Dovedete si představit lepší místo pro zimní dovolenou?

Článek

Co se týká exotických lokalit, létají Češi na konci roku nejčastěji na Kubu a právě do Thajska. Bangkok, Phuket a další thajské destinace mají tu výhodu, že na cestu do nich Češi nepotřebují víza. Když k tomu připočítáme teploty kolem 30 stupňů, minimum srážek a levné exotické ovoce (melouny či pomela se dají koupit přímo na pláži, stejně jako třeba čerstvé krevety), máme snovou dovolenou v teple.

Ve všech thajských letoviscích se pro 31. prosinec a 1. leden připravuje bohatý program, ani letošek nebude výjimkou. Například na Ko Samui chystají večeři s vyhlídkou z pobřežních útesů nebo párty ve stylu knihy Velký Gatsby – tanec v jazzových rytmech, gentlemani v oblecích, vybrané drinky, noblesa na každém centimetru.

Foto: Bigstock.com

Silvestr může vypadat i takhle.

Kam jezdí Paris Hilton a za kolik se dostanete na Phuket?

Večírky nemají jen na ostrovech. V oblíbených turistických destinacích jako Phuket, Pattaya nebo Bangkok organizátoři připravují ohromné barvami hýřící ohňostroje a světelné show, největší v oblasti jihovýchodu Asie.

Foto: Bigstock.com

Bizarně tvarované útesy a tradiční thajské loďky s vysokou přídí - takto to vypadá na pláži Railay v thajském Krabi.

Nejzajímavější oslavy můžeme letos čekat na pláži Surin, kde pravidelně vystupují hvězdy zábavního průmyslu. Phuket si oblíbila i Paris Hilton, která dokonce loňskou silvestrovskou párty na pláži Surin moderovala. Opravdu spektakulární akcí pak jsou oslavy na pláži Patong s velkými ohňostroji.

V Thajsku poznáte celý svět v jedné místnosti

Právě Patong, podobně jako hlavní město Bangkok, se během silvestrovských a novoročních oslav stává kosmopolitním místem, kde lze poznat mnoho lidí prakticky z celého světa. V jednom baru zde není nijak těžké seznámit se s Australany, Číňany nebo Američany. Připadáte si díky tomu jako na cestě kolem světa.

Foto: Bigstock.com

Zdobení vánočních stromků a palem sice není tradiční thajský zvyk, ale evidentně se to tu už naučili.

Nejlepší možnost, jak se na Phuketu seznámit, poskytují oblíbená diskotéka Seduction nebo klub White Room, kde vás posadí do pohodlných bílých gaučů a vše tu osvětluje příjemné bílé světlo. Vypadá to tu tak trochu jako v nebi.

To na Pattaye má nejlepší renomé podnik The Pier. Nevyhledává ho sice tolik lidí jako třeba populární Insomnii, ale mají tu hodně dobře propracovanou laserovou show. V ulici zvané „Walking Street“, kde se nachází jak The Pier, tak Insomnia, najdeme podniky s nejpestřejším programem.

Přečtěte si další články z exotických lokalit:

Foto: Bigstock.com

V únoru se v Thajsku slaví i čínský nový rok.

Proč na sebe Thajci cákají vodu?

Klasické novoroční oslavy se v Thajsku pořádají kvůli velkému množství cizinců, kteří sem v tuto dobu přijíždějí. Thajci mají také své vlastní rituály spojené s příchodem nového roku. Na přelomu prosince a ledna je ovšem neuvidíme. Setkáme se s nimi v dubnu, kdy podle místního kalendáře přichází nový lunární rok. Tehdy místní slaví tzv. „Songran“. Lidé po sobě během oslav vzájemně cákají vodu, aby smyli vše špatné z končícího období.

Cáká se všude, a tak se občas v centrech měst na chvilku zastaví doprava. Nikomu to ale nevadí, protože všichni slaví a užívají si vodní osvěžení uprostřed horkého dne. Během klasických silvestrovských oslav se nic takového neděje, ovšem zábavy je i tak hodně.

Foto: Bigstock.com

Žádný zábavní park, takhle po sobě lidé stříkají vodu při oslavách Songran.

Oslava Silvestra v Thajsku představuje originální možnost, jak strávit poslední minuty úplně jinak než obvykle. Pěkně v teple, na mořské pláži. Lze tomu těžko odolat. Máte také chuť se tam vydat? Se zájezdy s cestovními kancelářemi máte zaručené místo na některém z večírků s bohatým programem.

Inzertní sdělení: Vydejte se s námi do Thajska!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky zájezdů do Thajska:

Utečte zimě do tepla na thajské pláže! Pattaya letos nabízí bohatý silvestrovský program v rámci zájezdů za rozumné ceny. Ubytujte se v okolí centra města nebo přímo na pláži a prožijte neopakovatelné silvestrovské radovánky v centru zábavy Thajska!

Oslavte začátek nového roku u moře. Máte na výběr pláže ostrova Phi Phi, zábavou vířící Pattayu, populární Phuket a řadu ostrovů se sluncem zalitými plážemi jako Ko Samui nebo Ko Lanta.

Na přelom roku chystají thajská letoviska speciální programy, tak nepropásněte příležitost a pobavte se uprostřed zimy v teple pod palmami!

Čtěte dále: 

Přečtěte si o luxusních lokalitách na Maledivách, podívejte se také na fotky z Havaje nebo na článek o tom, jak probíhají vánoční svátky na Kubě. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Autor: Jan Švestka & Tomáš Cikán

Anketa

Kam byste chtěli jet na dovolenou snů?
do Karibiku
51,6 %
do Jižní Ameriky
5,1 %
do Severní nebo Střední Ameriky
7,5 %
do Afriky
4,6 %
do Asie
11 %
do Austrálie
11,2 %
do Arktidy nebo Antarktidy
4 %
do Evropy
5 %
Celkem hlasovalo 455 čtenářů.

Thajsko v číslech a základních informacích

Pojďme se na Thajsko podívat trochu blíže:

Hlavní město: Bangkok

Počet obyvatel: 67 milionů (patří mezi 20 nejlidnatějších zemí světa)

Rozloha: 513 120 km² (patří mezi 50 největších zemí světa)

Délka pobřeží: 3 219 km

Úřední jazyk: thajština (dobře se tu ale domluvíte i dosti rozšířenou angličtinou)

Státní měna: thajský baht

Průměrná délka života: muži 71 let, ženy 77

Jak je to s vízem: pro turistický vstup na dobu maximálně 30 dnů Češi nepotřebují víza

Velvyslanectví Č. R.: V Bangkoku, honorární konzuláty na Phuketu a v Chiang Rai

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám