Hlavní obsah

Na Maledivách roste luxusní umělý ostrov ve tvaru květiny a plovoucí golfové hřiště

Chcete svůj vlastní ostrůvek s luxusní vilou nebo vodní bungalov? Nebo si zahrát golf na plovoucím golfovém hřišti? Pak vyberte z účtu v přepočtu padesát miliónů korun a vydejte se na Maledivy. Právě tady totiž vzniká unikátní projekt Pěti lagun. Umělé soukromé ostrovy, plovoucí mariny i golfová hřiště s podmořskými tunely a klubovnami. A nejde o hudbu vzdálené budoucnosti – první z projektů by měl být hotový v lednu 2013!

Foto: ESO travel

Maledivy jsou jednou z nejluxusnějších destinací světa – bohužel ale postupně mizí pod hladinu.

Článek

Souostroví Maledivy pomalu mizí ve vlnách Indického oceánu. Za pár desítek let už nebude po atolech s luxusními resorty ani památky. I proto vznikl megalomanský projekt, jehož výsledkem bude pět pekelně luxusních rájů v blízkosti atolu Malé s hlavním městem Malediv.

Květina oceánu za desítky miliónů

Pokud máte na kontě zbytečných padesát miliónů korun, můžete už na začátku října obhlédnout nabídku nového bydlení na Maledivách. Rezidenční projekt Květina oceánu je prvním z pětice plánovaných, hotový by měl být v lednu 2013.

V tyrkysových vodách uprostřed mělké laguny už teď vyrůstá komplex 185 luxusních vodních vil, které budou vzájemně propojené moly a vytvářet svým tvarem květinu. Investor komplex nazval Květina oceánu, s odkazem na typickou květenu Malediv, a na začátek října stanovil datum prodeje prvních vil.

I samotný atol Malé s hlavním městem má turistům co nabídnout: Atol Malé: „Manhattan“ na umělém ostrově a bungalovy nad mořskou hladinou 

Foto: dutchdocklands-maldives.com

Takhle bude vypadat „centrum“ Květiny oceánu, kde člověk najde kvalitní služby.

V přepočtu za padesát miliónů se kupci dostane vodní vila o rozloze asi pěti set čtverečních metrů, s obrovskou terasou, soukromým bazénem, vlastní posilovnou i soukromým kinem. V centrální části komplexu pak budou k dispozici služby – jejich kvalita je garantovaná na úrovni pětihvězdičkového hotelu. Spojení s dalšími Lagunami a s hlavním městem Malé budou zajišťovat soukromá lodní taxi.

Přečtěte si o Maledivách ještě víc!

Mimochodem – podobu všem Pěti lagunám dalo architektonické studio Waterstudio.nl, jehož designéři stojí třeba i za projektem „ostrova-palmy“ v Dubaji nebo za návrhem plovoucí mešity pro Spojené arabské emiráty.

Pořiďte si vlastní ostrov

Za Květinou oceánu by pak mělo následovat otevření umělého souostroví Amillarah. To vyrůstá v klidné oblasti, mimo všechny hlavní lodní trasy a jeho největší devízou tak bude klid a soukromí. Rezidenčních ostrůvků by tady mělo vyrůst 43 – a na každém z nich bude prostorná vila, tropická zahrada, soukromá pláž, soukromý bazén a dlouhé molo pro jachtu, na jehož konci bude romantický altánek pro večeře při západu slunce.

Foto: dutchdocklands-maldives.com

Máte zbytečných padesát milionů? Kupte si vilku na Maledivách.

Ceny soukromých ostrůvků investor zatím nezveřejnil, ale těžko budou nižší než v případě Květiny oceánu.

Za golfem na plovoucí ostrov

Co se ale ví, to je cena unikátního plovoucího golfového hřiště, třetího z plánovaných projektů. Golfová legrace vyjde na 320 miliónů eur a výsledkem celého snažení by mělo být osmnácti jamkové golfové hřiště na umělých plošinách, které bude mít část zázemí ukryto pod hladinou moře. Pod hladinu se tak bude nejspíš chodit do kluboven, nebo na dobré jídlo. Přímo na „golfovém ostrově“ by měly vzniknout i dva luxusní hotely.

Foto: Luxuo.com

Na Maledivách už funguje luxusní podmořská restaurace Perla, golfový klub bude jejím následníkem.

Investor, firma Dutch Docklands, si, zdá se, nepřipouští možnost neúspěchu, který postihl třeba dubajské ostrovy ve tvaru světa. V dalších letech totiž plánuje ještě další dvě stavby. Ostrov Zelená hvězda, který bude mít skutečně tvar hvězdy pokryté tropickou vegetací, a další rezidenční projekt Bílá laguna.

Zelená hvězda a Bílá laguna

„Hvězda“ by měla být z dosavadních projektů nejšetrnější k životnímu prostředí a sloužit by měla hlavně jako místo setkání těch, kteří řeší stav životního prostředí. Sloužit by jim měl luxusní hotel a konferenční centrum s kapacitou dvou tisíc míst – nicméně těžko říct, zda ekologové ocení konferenci na místě, jehož stavbou těžce utrpí stávající ekosystém.

Foto: dutchdocklands-maldives.com

Vilky na jednotlivých ostrovech souostroví Amillarah budou dost daleko od sebe – soukromí je tedy zaručené.

Završením celého projektu bude Bílá laguna – čtyři kruhové prstence se soukromými vilami a kruhovou plážovou promenádou s luxusními obchody a restauracemi. Prý ideální pro ty, kteří chtějí být neustále v kontaktu s okolním běžným světem. Otázkou ale je, jestli jsou lidé s bydlištěm v luxusní vile na Maledivách za 50 miliónů vůbec ještě součástí „běžného“ světa…

Inzertní sdělení: Tipy na zájezdy do luxusních resortů na Maledivách

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky zájezdů na Maledivy:

Luxusní pětihvězdičkový resort na severu atolu Malé. Plážové a vodní vily, parní centrum, fitness, restaurace pro gurmány, možnost zajistit školu potápění. Možnost all inclusive.

Menší resort, který poskytne zázemí pro klidnou dovolenou v soukromí. Pláž s jemným bílým pískem, čtyři restaurace, masáže, lázně, potápěčské centrum a zázemí pro další vodní sporty. Možnost rybolovu.

Resort vhodný pro náročnou klientelu vyhledávající skvělý servis a klidnou dovolenou. Pět restaurací, bary, jóga, fitness a zázemí pláže s bílým jemným pískem. Za přípatek možnost all inclusive programu.

Čtěte dále:

Psali jsme také o Zlaté pagodě v Myanmaru, slavných stadionech nebo o cestě do Zlatého trojúhelníku. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & Tomáš Cikán

Anketa

Kolik byste byli ochotni zaplatit za 10denní dovolenou pro jednoho v luxusním bungalovu na Maledivách?
Částku do 20 tisíc korun
54 %
20 až 40 tisíc korun
30,1 %
40 až 60 tisíc korun
5,4 %
Klidně i více než 60 tisíc korun
10,5 %
Celkem hlasovalo 578 čtenářů.

Plovoucí přístav pro jachty

Kromě projektu 5 lagun vzniká na Maledivách v současné době ještě luxusní plovoucí přístav pro jachty. I ten vyrůstá v bezprostřední blízkosti hlavního města Malé v severní části stejnojmenného atolu.

Plány počítají s tím, že bude otevřený také v lednu 2013 a poskytne zázemí jak „klasickým“ jachtám, tak superjachtám a velkým lodím, pro které vzniká speciální „stání“ na okraji přístavu. Srdcem přístavu by pak měly být luxusní clubhousy, soukromé byty a luxusní restaurace a obchody.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám