Hlavní obsah

Chcete zažít dovolenou v ráji? Zkuste pláže v USA

Už jste byli v Chorvatsku sedmkrát? Omrzely vás evropské pláže? Připadají vám všechny stejné nebo minimálně podobné? Pak je nejvyšší čas změnit lokalitu a na příští dovolenou se vydat na ty americké. Ty vám totiž nabídnou nenapodobitelnou atmosféru, relaxaci i akční zábavu. Těchto pět destinací si rozhodně nenechte při výletu do Spojených států ujít!

Foto: bigstock.com

Havaj se krajinou zbytku USA hodně vymyká.

Článek

Jestliže milujete dovolenou ve stylu „moře – pláž – opalovačka – drinky a k tomu nějaký ten výlet“, potom i vám mají Spojené státy co nabídnout. Některé destinace jsou pro tyto rozmazlovací pobyty jako stvořené.

Miami Beach – tam, kde Pobřežní hlídka ožívá před očima

Miami Beach, součást města Miami v jihovýchodní Floridě nacházející se na bariérovém ostrově, je dokonalý prototyp americké pláže – široký pás písku, palmy, luxusní hotely podél, stánky s rychlým občerstvením a stanoviště záchranářů. Kdyby tudy běžel David Hasselhoff v červených trenkách a s plovákem v ruce, zřejmě by vás to vůbec nepřekvapilo.

Hledáte-li naprostou dokonalost, dopřejte si pobyt v některém z místních pětihvězdičkových hotelů. Jen tak alespoň na chvíli zakusíte pohádkový život, na který budete rádi vzpomínat.

Foto: bigstock.com

Dlouhá a široká pláž, na které i přes hojnou návštěvnost vždy najdete místo pro svou relaxaci. Taková je Miami Beach.

Pláž je dlouhá asi jedenáct kilometrů a díky své šířce vyhovuje nejen návštěvníkům toužícím po klidu, ale i vyznavačům plážových sportů. Milovníci plážového volejbalu si lepší místo na Floridě pravděpodobně ani neumějí představit.

Pro případ, že by vás snad na chvíli přestala samotná pláž bavit, doporučujeme procházku po pěší stezce podél ní, kde se pomalu, ale jistě začíná prolínat svět moře a písku se světem výškových budov a ruchem velkoměsta.

Mimochodem, v roce 2015 vyhlásil web TripAdvisor.com 25 nejhezčích pláží na světě. Čtrnáctou příčku obsadila Siesta Beach, která leží na západě Floridy. Pro každého, kdo se rád toulá, to může být skvělý výlet

Přečtěte si o vzdálených lokalitách:

Havajská Waikiki Beach – pláž, která nahradila páchnoucí bažinu

Na Havajských ostrovech je tak nádherně a místní příroda svádí k lenošení, že se toto místo dostalo v přeneseném slova smyslu i k nám. Jestli ale máte možnost, vynechte letos havaj na Mácháči a vydejte se do Ameriky. Tam vás totiž čeká pohoda nejvyššího stupně, a to i poblíž tamních vysokých sopek.

Foto: Dmitri Kotchetov (Bigstock.com)

Takhle vypadá krajina pod sopkou Mauna Kea. Zajímavé horské pásmo, že?

Tou nejproslulejší pláží Havajských ostrovů je určitě Waikiki Beach a je až k nevíře, že zde dříve bývala jen odporně páchnoucí bažina. Teď tu turisté i místní lenoší na světlém písku, v zádech mají vysoké budovy a nad hlavami palmy. Pláž sice není nijak výrazně rozsáhlá a písek na ni místní dovážejí z jiného ostrova, i tak má ale své kouzlo. Kouzlo pláže ve městě.

Kdyby se vám nechtělo strávit dovolenou jen na pláži či ve městě Waikiki, neváhejte a vyrazte do přírody. Ta je na Havajských ostrovech nádherná a rozmanitá – od rovin až po hory či sopky.

Foto: bigstock.com

Pobřeží Waikiki svou krásou nejednoho návštěvníka svede k dlouhé procházce.

Do Los Angeles nejen za bujarým životním stylem

Většina návštěvníků Los Angeles míří na tradiční turistická místa – nakouknout do Hollywoodu a na chodník slávy nebo do luxusní čtvrti Beverly Hills. Málokdo si s dovolenou na tomto místě spojuje i sladké nicnedělání na pláži. A že je po čem toužit!

Jedním z míst, kam se můžete za klidnější částí svého pobytu v Los Angeles vydat, je Santa Monica a zdejší stejnojmenná pláž. Ta měří téměř šest kilometrů a lidé ji milují nejen kvůli možnosti odpočinku na krásném písku, ale i kvůli místním parkům, místům určeným pro pořádání pikniků, hřištím nebo díky stezkám pro pěší i cyklisty.

Foto: bigstock.com

V Santa Monice je jeden konec známé Route 66, silnice, která spojuje východ Spojených států se západem.

Kromě Santa Moniky můžete navštívit i známou čtvrť Malibu, v níž se nachází Zuma Beach, největší a nejlidnatější pláž Los Angeles, nebo Venice – pláž i repliku italských Benátek se vší romantikou. Nechybí tedy kanály a typické mosty, báječnou atrakcí je tzv. boardwalk, čtyřkilometrová promenáda s obchody a obchůdky nejrůznějšího ražení.

New York – město mrakodrapů a surfování

Zní to neuvěřitelně? Je to realita. Jako se do L.A. nejezdí jen na chodník slávy, do New Yorku nemusíte jen na Times Square, 9/11 Memorial nebo One World Trade Center. Pokud chcete svou dovolenou tady učinit vskutku nevšední, připojte se k tomu ohromnému množství nadšenců, kteří zde surfují!

Těmi nejlepšími místy jsou Long Beach, Long Island a Rockaway Beach Queens, proto se sem neváhejte vydat. Jsou vhodná pro začátečníky i pokročilé, a pokud nedisponujete vlastní výbavou, nemějte obavy – snadno si ji můžete půjčit. I v případě, že takovou výbavu vidíte poprvé v životě, není problém sehnat instruktora, který vás do zákonitostí manipulace s vodním prknem zasvětí. Zkrátka se nebojte zasurfovat si kousek od sochy Svobody. Jen tak na to nezapomenete.

Foto: bigstock.com

Pohoda na ostrově St. John. Kdo by si nedal říct?

Americké Panenské ostrovy – Dánsko v Karibiku

Americké Panenské ostrovy jsou tvořeny ostrovy St. Thomas, St. John a St. Croix. Američané se sem obvykle dostávají letadlem, vy je ale můžete objevit například při plavbě na luxusní lodi.

Největší ze souostroví, ostrov St. Croix neboli Svatý kříž byl od doby, kdy ho objevil Kryštof Kolumbus, pod nadvládou sedmi zemí. A je to znát. Například po Britech zde zůstalo řízení vlevo a po Dánech architektura. Ačkoli sem nelétají davy turistů, kteří by si chtěli na dva týdny poležet na pláži, je tento ostrov překrásný. I díky zdejším korálovým útesům, které se zalíbí snad každému potápěči.

Nejnavštěvovanějším ostrovem je však St. Thomas, který kromě pláží s tyrkysovou vodou nabízí i spoustu zeleně, překrásné zátoky a své hlavní město, Charlotte Amalie, v jehož centru lze ještě dnes spatřit koloniální architekturu.

Inzertní sdělení: Poznejte s námi krásy USA!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky poznávacích zájezdů:

Vydejte se na okružní plavbu luxusní lodí z New Yorku přes Portoriko, Americké a Britské Panenské ostrovy a na ostrov Sv. Martin. Probouzejte se s pohledem na moře a užívejte si každý okamžik z dovolené, která může být vaší nejnevšednější!

Navštivte New York a jeho obvyklé turistické cíle, jako je socha Svobody, 9/11 Memorial nebo Empire State Building, a proložte poznávání třeba surfováním, ať už jste zasvěcení nadšenci, nebo úplní začátečníci. Udělejte zkrátka něco, co vám na tuto dovolenou nedovolí zapomenout!

Čtěte dále: 

Přečtěte si také o nejluxusnějších resortech na Maledivách, dále o ostrovním ráji Zanzibaru nebo se podívejte na fotky z Thajska. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Petra Malá & Tomáš Cikán

Anketa

Kam byste se nejraději vydali na pláž?
na Miami
4,4 %
do Los Angeles
4,4 %
na Havaj
65,6 %
do New Yorku
3,3 %
na Americké Panenské ostrovy
22,3 %
Celkem hlasovalo 90 čtenářů.

Nejkrásnější pláže leží napříč kontinenty. Které to jsou?

TripAdvisor.com ocenil 25 nejkrásnějších pláží světa a na 14. příčku umístil Siesta Beach na Floridě. Jako tu nejhezčí vyhodnotil brazilskou pláž Baia dó Sancho, dále pak pláž podél Grace Bay v Karibiku, Baia dei Conigli na Sicílii, kubánskou Cayo Largo a španělskou Playa de Ses Illetes. Své místo si našly i další pláže – na Seychelách, Filipínách, v Portoriku, v Austrálii či na Andamanských ostrovech.

Kupodivu existuje i žebříček těch nejhorších pláží světa. Setkáte se na nich s nepořádkem na souši i ve vodě. Na některých plážích se nedá najít volné místo, a kdo zaváhá, ten se nekoupe

Nejdelší pláží na světě je pláž letoviska Cox´s Bazar v Bangladéši. Měří totiž asi 120 kilometrů. Titul „nejdelší“ je však jediný, kterým jí můžeme polichotit. Neřadí se zrovna mezi čisté nebo tak krásné, že by stála za návštěvu.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám