Hlavní obsah

Cesta kolem světa míří ke své polovině: Na nejkrásnější pláže planety a do nejluxusnějších resortů světa

„Aloha!“ a „Haere Maru!“ – to jsou dvě zvolání, která se budou v následujících několika dnech hodit. Minimálně tedy necelé sedmdesátce cestovatelů, kteří se vydali na unikátní cestu kolem světa. Ta míří ke své polovině a do destinací, které nabídnou možnost odpočinku a nabrání nových sil – na Havaj a do Francouzské Polynésie. Na programu jsou tak nejen nejkrásnější pláže planety, ale i jedny z nejluxusnějších resortů světa!

Foto: ESO travel

Bora Bora je jedno z nejkrásnějších míst světa. A dovolená tady je jako dovolená v ráji!

Článek

Prožít deset exotických dovolených v pětihvězdičkové kvalitě v průběhu pouhých pětadvaceti dnů – to je podtitul cesty kolem světa, která už potřetí na konci března odstartovala z Česka. Cena za tento speciální zájezd rozhodně není nízká – pokud se rozhodnete pro dvojlůžkový pokoj, zaplatíte tři čtvrtě miliónu korun – nicméně čtyřiašedesát míst bylo plně obsazeno dlouho před odletem.

Skupinka má za sebou pobyt na Barbadosu, cestu na Galapágy, návštěvu Kostariky a pobyt v San Francisku. O všech dosavadních zážitcích si můžete přečíst v prvním článku: Z Prahy odstartovala cesta kolem světa: A začala unikátním prvenstvím i maximální dávkou luxusu.

Havaj na Havaji

Necelých šest hodin letu dělí San Francisko a havajské Honolulu, kde soukromé letadlo přistálo desátý den cesty. A už na letišti se cestovatelé přesvědčili, že bez květinových věnců a pozdravu „Aloha!“ to na Havaji opravdu nepůjde.

Foto: ESO travel

Havajské ostrovy leží asi 3800 kilometrů od pobřeží Kalifornie v Tichém oceánu.

Tahle skupinka 19 ostrovů v Tichém oceánu je synonymem nejen pro pohodu na plážích, ale i pro nádhernou přírodu. Vždyť byl zdejší ostrov Kauai, vyhlášený nejkrásnějším místem světa! Pobyt na Havaji nicméně začíná na jiném ikonickém místě – na pláži Waikiki, pásu pobřeží v těsné blízkosti města Honolulu. Tady, v luxusním pětihvězdičkovém hotelu, nachází skupina útočiště – s výhledem na šumící Tichý oceán a s maximální dávkou romantiky.

Připomeňte si, jak vypadala první cesta kolem světa:

Za poznáním Havaje se potom vyráží až druhý den, a to poměrně brzy ráno. Brzký budíček nicméně kompenzuje místní výborná snídaně a hlavně pohled na probouzející se ostrov. Na výlet po ostrově nakonec nevyrážejí všichni, část výpravy zůstává v hotelu – rozhodla se pro odpočinek u bazénu a přímo na pláži Waikiki.

Foto: archiv autora

Hotely, ve kterých cestovatelé během cesty bydlí, jsou absolutní špičkou.

Možná nejsilnější část výletu přichází hned v jeho úvodu. Návštěva památníku křižníku Arizona, který skončil pod vodou v prosinci 1941, kdy na Pearl Harbor zaútočili Japonci. A je to tak trochu paradox, protože právě Japonci jezdí na ostrovy ze zahraničních turistů nejčastěji. Tak trochu tematicky pak další bod programu obstará návštěva japonské zahrady s buddhistickým chrámem Byodo a cesta do bohémského městečka Haleiwa na severním pobřeží.

Na jih! Na „prvorozený“ ostrov!

Opouštět Havaj se dvanáctý den nikomu nechce, na druhou stranu je ale v itineráři cesty na programu zastávka, kterou mnozí považují za absolutní vrchol cesty – polynéský „božský“ ostrov Bora Bora. Dalších šest hodin letu, které si část cestovatelů krátí prvním větším tříděním fotek, a pak už oceán změní barvu z temně modré na světle tyrkysovou, což je znamení, že Tahiti, odkud se pak poletí ještě na Bora Bora, je blízko.

V jazyce Polynésanů znamená Bora Bora „prvorozený“ a dost možná to má souvislost s tím, že tenhle ostrovní ráj vznikl po výbuchu sopky už před pěti milióny let. Od té doby se ale vlastní vahou propadá zpátky do oceánu – zbývají „jen“ dva vrcholy uprostřed a půlkruh, zbytek už pohltila laguna.

Foto: archiv autora

Ostrov Bora Bora vznikl před pěti miliony let po výbuchu sopky.

„Haere Maru!“ – „Nikam nepospíchej!“ To je motto, kterým se tady řídí většina obyvatel. Naštěstí ne personál luxusního resortu, kde skupina bydlí. Místní typické lahůdky – rejnok s omáčkou z mořských ježků, poisson cru, tedy tuňák v limetkové šťávě s kokosovým mlékem, i dezert po’e, ovoce pečené pod žhavým popelem, jsou servírované téměř okamžitě.

Francouzská Polynésie prostřednictvím dalších článků:

Mimochodem, Bora Bora je považováno za jednu z nejkrásnějších a nejluxusnějších destinací pro dovolenou. Tady se totiž nebydlí v neosobních a velkých hotelových komplexech, ale v bungalovech na takzvaných motu, ostrůvcích, které leží uvnitř laguny. A ač jsou vodní bungalovy z přírodních materiálů, nabízejí ve svém nitru maximální komfort – od postele s nebesy, přes privátní terasu po prosklené panely v podlaze, kterými je možné pozorovat život pod vodou.

Foto: ESO travel

Vodní bungalovy poskytují maximální luxus a zároveň jsou unikátním způsobem ubytování.

V této dráždivé exotické destinaci, kde se platí za jednu noc hříšně vysoké částky, prožijí cestovatelé taktéž dvě noci. Možnost výletu lodí po laguně pak využije opět jen část skupiny, zbytek na soukromých terasách a v prohřáté vodě laguny nabírá síly na další putování – vždyť v plánu je Austrálie, Nový Zéland a pak už top asijské destinace!

Inzertní sdělení: Vydejte se do unikátních destinací!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky poznávacích zájezdů:

Vyplujte na nejlepší dovolenou svého života! Nabízíme vám unikátní plavbu kolem světa na palubě luxusní zaoceánské lodi. Podíváte se do Asie, ale i na pobřeží obou Amerik, na Nový Zéland i do Afriky. Prozkoumejte itinerář plavby!

Osm nocí na palubě lodi, která je vlastně městem na vlnách. Kompletní luxusní zázemí a zastávky, které vám vezmou dech. Honolulu, pláž Waikiki, vlastně celý ostrov Oahu, ostrov Maui, Big Island…

Navštivte jedno z nejluxusnějších míst planety. Ostrov Bora Bora je božská pohádka, kde si užijete týden hýčkání a rozmazlování. Prožijte svůj sen, na místě, které bylo zvoleno nejkrásnějším místem světa!

Čtěte dále:

Přečtěte si také o nejlevnějších destinacích pro dovolenou, o bizarních zákazech pro turisty nebo o bermudském trojúhelníku. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & Tomáš Cikán

Anketa

Která z doposud navštívených destinací cesty kolem světa vás láká nejvíc?
Barbados
3,9 %
Galapágy
6,6 %
Kostarika
5,3 %
San Francisko
1,3 %
Havaj
18,4 %
Bora Bora
64,5 %
Celkem hlasovalo 76 čtenářů.

Když se létá na úrovni

Zvládnout deset exotických destinací v pětadvaceti dnech by bylo nemožné, kdyby se létalo klasickými linkami, nebo chartery. Proto je na tuto cestu vypravený privátní Boeing. Navíc ještě upravený z původní 189sedačkové verze na komfortnější 64sedadlovou verzi. Místo tří sedaček jsou tak vedle sebe jenom dvě a řad je méně, každý tak má více místa. Sedačky jsou navíc polohovatelné.

Zajištěné je i takzvané zrychlené odbavování a cestující se nemusejí starat o svá zavazadla – ta za nimi dorazí do hotelového pokoje a personál zajistí i to, aby se následně z pokoje dostala zpět do letadla.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám