Hlavní obsah

Blízká exotika bez davů. Sal a Boa Vista značí pohodu, relax a zábavu

Novinky, Kateřina Davidová, CK EXIM tours, a. s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydejte se na místa, kde cestovatelé mají v náplni především pohodu a odpočinek. Ostrovy, které můžete díky přívětivému podnebí navštívit po celý rok. Dostanete se sem jen za cca. 6 hodin letu a na krásných plážích s jemným pískem a průzračným mořem si můžete užít mnoho zábavy…

Foto: Kateřina Davidová, CK EXIM tours, a. s.

Blízká exotika bez davů

Článek

Mezi nejžádanější celoroční zájezdy jednoznačně patří Kapverdské ostrovy, které mají co nabídnout jak dobrodruhům, tak i plážovým povalečům. Blankytná modř Atlantiku, pravidelné dunění vln rozplývajících se na bělostných a liduprázdných plážích, výborné jídlo i pití, i šumění větru, který i při pálícím slunku způsobí, že se nepotíte. Prostě pohoda.

Užijte si dovolenou

Víte, co je „sandboarding“? To je jízda na písečných dunách na prkně. Určitě nezapomenutelná zábava…

Foto: Kateřina Davidová, CK EXIM tours, a. s.

Sandboarding - užijte si jízdu na písečných dunách

Odpočiňte si při plavbě na katamaránu. Prozkoumáte krásy v okolí ostrovů a můžete si poblíž lodi zaplavat či se věnovat šnorchlování a objevovat podmořský život.

Ve většině hotelů je potápěčská škola s možností potápění na otevřeném moři s doprovodem. Kapverdy jsou i rájem surfování, windsurfingu, kitesurfingu a podobných sportů, které vyžadují vysoké vlny a vítr v plachtách.

Foto: Kateřina Davidová, CK EXIM tours, a. s.

Kapverdské ostrovy jsou rájem pro milovníky vodních sportů

Chcete se podívat do sopečného kráteru? Pak je skvělou volbou návštěva ostrova Fogo se stále činným vulkánem ve výšce 2800 metrů nad mořem a s nádhernou krajinou plnou kontrastů.

Poznejte ostrov Sao Vicente s vyhlášeným městem Mindel a nejzelenější ostrov Santo Antao – údajně dva nejkrásnější ostrovy Kapverd. Čekají vás typické kapverdské domečky, 500 let vyhaslý kráter Cova, nejkrásnější údolí s vodopády Ribeira Grande, Ribeira Torra a mnoho endemických druhů rostlin. A ochutnejte kapverdský rum z cukrové třtiny v typické výrobně Grogue.

Želví ostrov Boa Vista

Právě zde se nachází čtvrtá největší populace želv na celém světě. Nemůžete je minout…

Jste v poušti a tu si rozhodně užijete na čtyřkolkách! Vydejte se k plážím Santa Mónica & Varandinha a určitě i k proslulému vraku nákladní lodi Santa Maria, jejíž trup omývají vody oceánu více než 40 let.

Foto: Kateřina Davidová, CK EXIM tours, a. s.

Boa Vista - vrak nákladní lodi Santa Maria

Při celodenním výletě po ostrově Boa Vista budete moci obdivovat měnící se krajinu: od polopouště s oázou Fonte Vicente přes malebnou opuštěnou vesničku Curral Velho a přilehlé saliny, které dříve ostrovanům zajišťovaly živobytí, útesy bičované oceánem, porosty tamaryšku, pláž Ervatão, kde v sezóně karety pravé kladou svá vejce, až po malebné městečko Fundo das Figueiras. Určitě si nenechte ujít ochutnávky místních specialit – kozího sýra, papájové marmelády či destilátů grogue a ponche.

Pokud se přes písečné duny vydáte na pláž Varandinha, čekají vás úchvatné jeskyně a skalní průrvy. Rozeklané útesy a bohatý pobřežní život jsou vděčným objektem každého fotografa. Navštivte i pláž Santa Mónica – nejkrásnější pláž Afriky, jež svými osmnácti kilometry délky, bílým pískem a úchvatnými vlnami okouzlí i neplavce.

 Sal – nejen ostrov soli

Při dovolené na ostrově Sal je nezbytná návštěva středověkého solného dolu, nacházejícího se v rozsáhlém vyhaslém sopečném kráteru. Voda ve zdejších solných jezerech má spolu s mikroklimatem v kráteru stejné účinky jako Mrtvé moře.

A co taková dobrodružná výprava panenskou přírodou otevřenými pick-upy 4x? Představte si, že projíždíte odlehlými zátokami, navštívíte přístav Palmeira i magické oko v Buraconě, spatříte fatu morgánu a nakonec se vykoupete v solných dolech. Pokud pojedete západním pobřežím, zastavte se ve žraločí zátoce a zastavte se i na Kite Beach – nejkrásnějším pohoří Serra Negra.

Foto: Kateřina Davidová, CK EXIM tours, a. s.

Sal - solný důl. Vykoupejte se v kráteru, který má podobné účinky jako Mrtvé moře

Výběr článků

Načítám