Hlavní obsah

Kde se v říjnu ještě vykoupete v moři?

Novinky, Kateřina Davidová, CK EXIM Tours, a.s.

Vydat se na podzim k moři? Ještě před lety velmi neobvyklá volba. Každým rokem ale roste počet těch, kteří na svou dovolenou odlétají na podzim, kdy oceňují především klidnější atmosféru v letoviscích a nízké ceny zájezdů.

Foto: Shutterstock

Ilustrační foto

Článek

 Podzimní dovolená u moře znamená teplo za nízkou cenu!

Příjemné počasí, žádné extrémně vysoké teploty, avšak stále je hezky na koupání v moři. Protože na podzim dětem začíná škola, cestují k moři více bezdětné páry. Toto období ale využívají i rodiče – a to ke své druhé dovolené – bez dětí. Díky příznivějším cenám a většímu klidu míří k moři i senioři. Podzim nabízí výhodné podmínky i pro aktivní dovolenou, spojenou s poznáváním či se sportovními aktivitami.

A jaké jsou hlavní výhody podzimu u moře? Pláže nejsou zalidněné a menší množství turistů vám umožní i výbornou možnost poznat zemi i lidi. Dalším dobrým důvodem, proč vycestovat právě na podzim, je ten, že v době, kdy je už v našich končinách sychravo, si užijete teplo. Ale především – zájezdy jsou levnější a ceny v místě často až o třetinu nižší.

 Egypt jako celoroční možnost dovolené u moře

Jen málokde najdete tak krásné moře, jakým je Rudé moře v Egyptě. Země tisícileté historie s neuvěřitelným množstvím památek, životadárné řeky Nilu i neopakovatelné atmosféry zdejších bazarů. Žádné složité vstupní dokumenty nebo povinné očkování. Čekají vás krásné pláže i živoucí korálové útesy – často přístupné jen kousek od hotelu – i nekonečná hladina jiskřícího se moře a ubytování s možností all inclusive na kvalitní úrovni.

Jen málokde najdete tak krásné moře, jakým je Rudé moře v Egyptě. Země tisícileté historie s neuvěřitelným množstvím památek, životadárné řeky Nilu i neopakovatelné atmosféry zdejších bazarů. Žádné složité vstupní dokumenty nebo povinné očkování. Čekají vás krásné pláže i živoucí korálové útesy – často přístupné jen kousek od hotelu – i nekonečná hladina jiskřícího se moře a ubytování s možností all inclusive na kvalitní úrovni. Egypt je navíc poměrně blízko a nabízí velmi široké spektrum ubytování. Je tedy připraven uspokojit rozmanitou klientelu. Na pobřeží bývá v říjnu průměrně 30 stupňů a moře je vyhřáté na 24 stupňů. Egypt na podzim skýtá dokonalé spojení odpočinkové dovolené a zážitkového zájezdu.

Jen pár desítek kilometrů od monumentálních památek se na pobřeží Rudého moře nacházejí velmi kvalitní golfová hřiště renomovaných architektů. Aquaparky jsou plné tobogánů, vířivek i vodopádů, které můžete sjíždět nebo si zaplavat v líné řece. A potápět se zde mohou ti zkušení, stejně jako úplní začátečníci – kurzy tu jsou i v češtině.

Foto: Shutterstock

Cestujete s dětmi - dobrou volbou je hotel s aquaparkem - Marsa Alam - Club Calimera Akassia

 Kapverdy – nejdostupnější exotika – vzdáleností i cenou

Kombinace oázy klidu, slunečného počasí, nekonečných pláží, úchvatné přírody i výborného jídla a pití je korunována průzračně čistým mořem. Ostrovy Zeleného mysu uprostřed rovníkového Atlantiku jsou rájem na zemi – ať už hledáte místo k odpočinku, sport, nebo procházky po nekonečných plážích. Krásu mořských útesů, podmořských jeskyní a tunelů si užijete při potápění. Projížďky na čtyřkolkách, tenis, minigolf, slavnosti a festivaly – nudit se tu rozhodně nebudete. Ostrovy mají co nabídnout jak dobrodruhům, tak i „plážovým povalečům“.

Kombinace oázy klidu, slunečného počasí, nekonečných pláží, úchvatné přírody i výborného jídla a pití je korunována průzračně čistým mořem. Ostrovy Zeleného mysu uprostřed rovníkového Atlantiku jsou rájem na zemi – ať už hledáte místo k odpočinku, sport, nebo procházky po nekonečných plážích. Krásu mořských útesů, podmořských jeskyní a tunelů si užijete při potápění. Projížďky na čtyřkolkách, tenis, minigolf, slavnosti a festivaly – nudit se tu rozhodně nebudete. Ostrovy mají co nabídnout jak dobrodruhům, tak i „plážovým povalečům“. Na Salu se můžete věnovat především surfování, windsurfingu, kitesurfingu a dalším sportům vyžadujícím vysoké vlny a vítr v plachtách. Na pláži Santa Maria se čtyřkolkou vydejte na projížďku po jižní části ostrova. Rozhodnete-li se zdolat nejvyšší horu Monte Grande, nebudete litovat. Na pláni, obklopující horu, můžete spatřit Fata Morganu. Nenechte si ujít výlet k mořským lávovým jezírkům Buracona – Mořské oko – či k jezeru Salinas, v němž je voda 26krát slanější nežli v moři. A můžete se zde i vykoupat.

Milovníci zvířat ocení domov želv – ostrov Boa Vista. Nachází se zde čtvrtá největší populace želv na celém světě. Ostrov díky horkým a suchým větrům ze Sahary uchvacuje písečnými dunami, které jsou doslova rozesety po celém ostrově, ale i nejkrásnějšími plážemi celého souostroví. Právě na Boa Vista si dosyta vychutnáte klid a neopakovatelné kouzlo Kapverd.

Foto: Shutterstock

Kapverdy lákají příznivce vodních sportů.

 Pohádkové Emiráty, kde se sny mění ve skutečnost

Pouštní země na březích Perského zálivu je stále oblíbenějším turistickým cílem. Budete ohromeni supermoderní architekturou, přepychovými stavbami ve stylu sultánských paláců a nejluxusnějšími hotely na straně jedné, zatímco na straně druhé si země stále uchovává svou tradiční arabskou kulturu.

Vychutnejte si relax na nádherných plážích, lyžování nebo projížďky na čtyřkolkách na písečných dunách či golf na jednom ze zdejších pěstěných hřišť. Emiráty jsou i nákupním rájem s mnoha přepychovými nákupními centry. Projděte se po starých orientálních bazarech s vůní koření a vodních dýmek.

Foto: Shutterstock

SAE - to je prostě pohádka...

Poznejte Dubaj – její moderní městskou třídu Sheikh Zayed Road, nejvyšší budovu světa Burj Khalifa a nakupte si v největším nákupním centru Dubai Mall. Vyplujte na palmový ostrov Palm Jumeirah a nevynechejte světoznámý trh se zlatem.

V nejkrásnějším, nejzelenějším a nejbohatším městě SAE – v Abú Dhabi se podívejte k mešitě šejka Zayeda – jedné z největších na světě. Vyfotografujete si jeden z nejdražších hotelů světa Emirates Palace a palác prezidenta SAE. Tradiční způsob života poznáte ve skanzenu Heritage Village a moderní tvář města zase během projížďky přes ostrovy Saadiyat a Yas Island. Unikátní je největší krytý Ferrari park na světě, jenž zahrnuje přes 20 atrakcí. Užijete si jízdu na nejrychlejší horské dráze, vyzkoušíte si simulátor F1. V parku nechybějí ani atrakce pro děti jako např. dětská autoškola.

Foto: Shutterstock

Ferrari park s mnoha atrakcemi pro dospělé i děti.

Výběr článků

Načítám