Hlavní obsah

Zase ty United. Aerolinky měly poslat psa do Kansasu, skončil však v Japonsku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý ovčák Irgo nikdy neměl v plánu navštívit Japonsko. Přesto se do něj díky přešlapu společnosti United Airlines podíval. Ačkoli měl z amerického Denveru cestovat do ne tak vzdáleného Kansas City, skončil v Tokiu. Na páníčky tak v cílové destinaci čekal úplně jiný pes. Aerolinky se za chybu omluvily. Jde už o druhý incident se psem, který se odehrál během týdne.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na Irga čekala na letišti v Kansas City majitelka Kara Swindleová, jejíž rodina se stěhovala právě do Kansasu. K jejímu překvapení se ale v kleci objevil zcela jiný pes, než kterého očekávala. „Začala jsem plakat. Vidět cizího psa místo vašeho je ta nejhorší noční můra, která může pejskaře potkat,“ uvedla žena pro server Oregon Live.

Aerolinky United se k události vyjádřily až posléze. „Při spojích z Denveru došlo k chybě, kdy byli dva mazlíčci posláni do špatných destinací. Informovali jsme majitele, že dorazili v pořádku a že co nejdříve zjednáme nápravu. Za toto pochybení se omlouváme,“ uvedla společnost v prohlášení pro televizní stanici Kansas City TV.

„Zajímalo by mě, co si myslela druhá rodina, když jí dorazil špatný pes,“ přemýšlela Swindleová. Společnost United Američanku prý ujistila, že jejímu mazlíčkovi se daří dobře, prý byl prohlédnut veterinářem, a obdržela také několik jeho fotografií. Někdo z Japonska psa také osobně doprovodí na cestě zpět, kdy poletí přímo na palubě letadla. „Tohle bylo poprvé, kdy jsem nechala Irga cestovat letadlem. A už to neudělám,“ dodala Swindleová s tím, že Japonsko navštívit rozhodně netouží.

Tento týden se jedná už o druhý incident aerolinek United Airlines, který zahrnuje psy. Při tom předešlém letuška donutila cestující, aby svého francouzského buldočka zavřela do úložného prostoru nad hlavou přímo v kabině letadla. Tříhodinovou cestu mazlíček nepřežil. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám