Hlavní obsah

Zaměstnanec letiště záměrně posílal zavazadla do jiných destinací

Novinky, mšv

Dvacet dní vězení si vysloužil jeden ze zaměstnanců singapurského letiště Changi. Záměrně totiž u odbavení zaměnil stovkám zavazadel štítky a poslal je do úplně jiných destinací, než kam putovali jejich majitelé, napsala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Šestašedesátiletý Tay Boon Keh podle všeho zaměnil mezi listopadem 2016 a únorem 2017 štítky u celkem 286 zavazadel. Vedení letiště totiž ignorovalo jeho prosbu, aby nabralo do oddělení další personál na výpomoc.

Z frustrace a naštvání se pak mstil na cestujících a jejich zavazadla, která měla mířit na nejrůznější místa po světě, včetně Perthu, Manily, Frankfurtu, Londýna či San Francisca, poslal někam jinam. Kufry putující přes letiště Changi přepravovala společnost Singapore Airlines nebo její regionální větev SilkAir.

Nová budova singapurského letiště Changi je úchvatnou zahradou s obřím vodopádem

Tipy a trendy

Muž navíc trpí závažnou depresivní poruchou. Podle soudu ovšem jeho zdravotní stav nijak výrazně nepřispěl k jeho konání a svých činů si byl Keh plně vědom. Žalobce uvedl, že prohození štítků mohlo vést i k fatálním následkům, kdyby v kufru některý z pasažérů převážel léky a náhle by zůstal bez nich.

Singapurské letiště Changi patří k jedněm z nejvytíženějších na světě. Loni odbavilo téměř 65,6 milionu pasažérů a je pravidelně hodnoceno v anketě Skytrax jako nejlepší na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám