Hlavní obsah

Zájemci se mohou utkat o přespání na Velké čínské zdi

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká čínská zeď nabídne zcela unikátní příležitost. Zájemci budou moci přespat ve strážní věži a jeden z novodobých sedmi divů světa si vychutnat v intimní atmosféře bez davů. Podmínkou je zapojit se do soutěže portálu, zprostředkovávajícího krátkodobá ubytování, a pak už jen doufat v trochu štěstí, píše britský server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Velká čínská zeď bude hostit unikátní nocleh.

Článek

Strážní věž byla uzpůsobena pro účely přespání, ale bude se zřejmě jednat jen o jednorázovou příležitost. A nepůjde zdaleka jen o nocleh. Celý zážitek začne krátkým výstupem a prohlídkou zdi, po které bude následovat gurmánská večeře o několika chodech. Ta návštěvníkům představí různé aspekty a odlišnosti v čínské kultuře, proto ji doprovodí také tradiční hudba. Poté se budou hosté moci odebrat do ložnice ke spánku.

Ale ani probuzením celý zážitek nekončí. Návštěvníci podniknou cestu do nejvýše položené strážní věže, ze které budou moci pozorovat východ slunce. Po něm je čeká lekce kaligrafie. Jelikož přespání nemá být je o zážitcích, ale i o poučení, dozvědí se hosté nakonec, jakým způsobem se Velká čínská zeď udržuje a zachovává a jaké problémy jí způsobuje masová turistika.

Památka se totiž letos dostala na seznam 10 destinací, které nenavštěvovat, turistického průvodce Fodor. Zeď je na něm uvedena z důvodu, že jí přemíra návštěvníků škodí a turisté by se jí měli pro její dobro vyhýbat.

Zájemci se mohou do soutěže zapojit tak, že napíší krátký příběh nebo zamýšlení na téma, proč je právě teď důležité bourat bariéry mezi kulturami. Uzávěrky jsou stanoveny na 11. srpna. Nejedná se o první případ, kdy společnost Airbnb jednorázově umožnila přespání na významné památce. V minulosti mohli lidé obdobnou zkušenost prožít například na transylvánském hradě Bran, kterému se přezdívá „Drákulův hrad”.

Reklama

Výběr článků

Načítám