Hlavní obsah

Za jídlem? Nikoli, thajská tržnice se stala lákadlem kvůli barevným střechám

Novinky, mšv

Trhy v Thajsku turisty lákají většinou kvůli bohaté nabídce street foodu. Bangkokský noční market Rot Fai patří možná k těm nejvytíženějším, ale cestovatele si nezískal jen množstvím občerstvovacích možností, ale také díky pestrobarevným střechám stánků, které si návštěvníci rádi fotí z výšky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tržiště v Bangkoku láká barevnými střechamiVideo: ViralPress, AP

 
Článek

Jakmile padne tma, rozsvítí se tržnice stovkami světel, jež zvýrazňují barevné střechy stánků. To je ideální doba pro turisty, kteří míří na střechu přilehlého obchodního domu, kde z parkoviště onen labyrint uliček pozorují a fotí si ho, píše agentura ViralPress. A jsou jich i tisíce během noci.

Z tržnice se stalo místo, které prý teď nesmí minout žádný návštěvník lačnící po dobré fotce na Instagram. „Marketem jsem procházela nesčetněkrát, ale uvědomila jsem si, že jsem ho nikdy neviděla z výšky. Překvapilo mě, když jsem pak zjistila, kolik lidí je nahoře na parkovišti, aby si ty barevné stříšky vyfotilo. Je to nádherný výhled,“ myslí si prodavačka Wipha Mansuonová, která pracuje nedaleko.

Podle manažera nočního trhu Nattasita Wattana není podobné místo nikde jinde v Thajsku. „Hodně lidí si pořizuje fotky shora, ty barevné střechy se staly symbolem marketu. Ale radím lidem, aby se jím také nezapomněli projít,“ říká.

Na tržnici mohou návštěvníci ochutnat snad vše, co si od thajského street foodu slibují. Nechybí mořské plody, ovoce, kokosy ani grilované maso. A ceny jsou, podobně jako na jiných takových tržištích, velmi příznivé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám