Hlavní obsah

WizzAir spouští přímou linku spojující Česko s Moldavskem

Novinky, akr

Praha se dočká přímého spojení s Kišiněvem. Postará se o to nízkonákladová letecká společnost WizzAir, která linku plánuje spustit 18. prosince. Do hlavního města Moldavska se bude létat dvakrát týdně, informovalo pražské letiště v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Česká republika bude mít přímé spojení s Moldavskem.

Článek

Létat se bude pravidelně vždy ve středu a v pátek a piloti budou mít na této lince k dispozici letadlo typu AirBus A320 se 180 sedadly, které aerolinka používá k letům na krátké vzdálenosti. Za rok by v obou směrech mohlo podle odhadu letiště spojení využít až 32 tisíc cestujících.

Letenky jsou od čtvrtka v prodeji, přičemž jejich cena se pohybuje od 3000 korun za zpáteční letenku a ve vzduchu stráví pasažéři v každém směru zhruba dvě hodiny. Letecká společnost mimo to od 19. prosince navyšuje i frekvenci letů do Gruzie.

Moldavsko je méně objevenou zemí, kde prakticky neexistuje turistický ruch. Potěší tedy primárně cestovatele vyhledávající klid a autentickou atmosféru. Na své by si měli přijít zejména obdivovatelé přírody a klášterů. Vyzdvihnout lze i tamní víno nebo jeskyni Emil Racoviţa, která je jednou z největších vápencových na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám