Hlavní obsah

Vltava v Praze je ve výběru evropských vodních scenérií listu New York Times

Řeka Vltava v Praze se dostala do výběru deseti oblíbených vodních scenérií v Evropě, sestaveného korespondenty amerického listu The New York Times. Konkurenty Vltavy v přehledu se staly například slavné molo v anglickém Brightonu, Plitvická jezera v Chorvatsku, fjordy u norského Bergenu či termální prameny na řeckém ostrově Lesbos.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Americký novinář Even Rail, který v současné době žije v české metropoli, v textu připomíná rozmanitost Prahy, pokud jde o historické památky, a zároveň poznamenává, že v posledních letech kráčí město ruku v ruce i s přírodními krásami. „Obzvláště s Vltavou, která se městem vine jako had,“ napsal.

Ve svém textu chválí například víkendové farmářské trhy na náplavce Rašínova nábřeží, zmiňuje se o rostoucí popularitě břehů mezi cyklisty, běžci či jezdci na kolečkových bruslích a upozorňuje na slalomářské vodní kanály v Troji.

Nezapomněl ani na existenci přívozů nebo Pivolodě, kotvící u Štefánikova mostu, která je plujícím mikropivovarem. V závěru článku vysvětluje neznalým cestovatelům, že hudba, kterou na palubě Českých aerolinií po přistání v Praze uslyší, je Vltava od Bedřicha Smetany.

Reklama

Výběr článků

Načítám