Hlavní obsah

Vila Hany a Edvarda Benešových opět zve turisty

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během posledního říjnového víkendu budou mít zájemci opět možnost navštívit v Sezimově Ústí vilu Hany a Edvarda Benešových. Prohlídky budou probíhat po oba víkendové dny.

Foto: Archiv Sezimova Ústí

Vila manželů Benešových v Sezimově Ústí

Článek

Úřad vlády ČR zpřístupní veřejnosti v rámci dnů otevřených dveří vilu, která dříve sloužila jako letní sídlo bývalému československému prezidentovi Edvardu Benešovi a jeho manželce Haně. Jako reprezentační prostory dům v současnosti využívá předseda vlády, vila však zůstává také zachovalým památníkem manželů Benešových.

Do interiéru vily postavené začátkem 30. let minulého století, turisté zavítají letos už poněkolikáté. V rámci třičtvrtěhodinové prohlídky uvidí jídelnu či pracovnu se starožitným nábytkem, který do domu vybrali ještě sami původní majitelé. Komentovaná prohlídka návštěvníky zavede také do přilehlé zahrady, jež se zachovala v podobě z 30. let, kdy vznikla.

Prohlídky budou probíhat v sobotu mezi 10:00 a 16:00, v neděli skončí o hodinu dříve. Pro velký zájem organizátoři doporučují předchozí telefonickou rezervaci. V pátek je možná od 9:00 do 15:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám