Hlavní obsah

VIDEO: Ustelte si přímo v kokpitu Boeingu - 747, nabízí Jumbo hostel

Novinky, lap

Svatba na křídle a líbánky přímo v kokpitu letadla, to nabízí Jumbo hostel, údajně první hostel vybudovaný přímo v obrovském dopravním letadle, Boeingu - 747. Místo 450 sedadel tu najdete 25 ložnic a devět koupelen. Samozřejmě, o půvabné hostesky nepřijdete. Na hostel narazíte u letiště Arlanda, nedaleko Stockholmu ve Švédsku.

Článek

Pokud se rozhodujete, kde si říct své ano, můžete využít služeb hostelu Jumbo, kde pořádají obřady přímo na křídle letadla. "Nabízíme procházku na křídle, kde vás na jeho konci oddají," říká manažerka hostelu Gisela Olssonová.

Majitelé hostelu jsou připraveni na všechny druhy hostů od jednotlivce po rodiny s dětmi. Stejně jako v klasickém letadle, tak i v hostelu je celý personál oblečena ve stylu letušek a stewardů. Recepce je přímo v čumáku letadla a v horním podlaží je obývací pokoj.

Letadlo bylo původně vyrobené pro Singapore Airlines. Přepravovalo pasažéry po celém světě pro různé společnosti. Nakonec byl stroj vyřazen z provozu roku 2002 a zůstal stát v areálu letiště. Až v roce 2007 vyšlo povolení k přesunutí letadla k východu Arlanda k vybudování hostelu. 

Letadlo bylo celé kompletně renovováno, aby mohlo znovu sloužit cestovatelům, tentokrát jako ubytovací zařízení. "Hostel je vyřešený se stejnými standardy jako klasický hostel z hlediska bezpečnosti, energie, klimatizace a izolace, které byly někdy těžko dosažitelné," říká Oscar Dios majitel a zakladatel Jumbo Hostelu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám