Hlavní obsah

Ve Vídni otevřeli kavárnu pro milovníky koček

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Příjemnou atmosféru malé kavárničky v centru rakouské metropole dotváří šest koček, které se volně procházejí mezi hosty. Cafe Neko na Blumenstockgasse je opravdu ráj pro kočky a i pro milovníky koček.

Kavárna, kam mají psi přísný zákaz vstupuVideo: Ivan Vilček , Právo

 
Článek

Jak Novinkám řekl provozní Alexander Thür, vídeňská kavárna navázala na trend z Asie. „Neko znamená v japonštině kočka. Tímto nápadem chtěl Takako Ishimitsu přinést do Vídně kousek japonské kultury a podpořit přitom dobrou myšlenku. Vždyť všechny naše kočky pocházejí z vídeňských útulků,“ uvedl provozní.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Jedna z hvězd kočičí kavárny ve Vídni

Hosté si zde mohou pochutnat na kávě i dortu a pomazlit se přitom s některou z koček. „Máme doma pět koček, tak se zde cítím jako doma,“ říká Elisabeth, které na kolenou leží spokojeně schoulena jedna z kočičích krasavic. Nadšení projevují hlavně děti, které se s kočkami mazlí.

Pokud zdejší hvězdy přestane bavit přílišná pozornost hostů, mohou se uchýlit do měkoučce vystlaných košíků a trochu si schrupnout. Místa k oddechu mají kočky vyhrazena také na vyšších šplhadlech, kde na ně návštěvníci vidí, ale nedosáhnou na ně. Mají i speciální místnost, kam návštěvníci nemohou. Vždyť mazlení je příjemné, ale někdy je toho příliš.

První hosty přivítala vídeňská kavárna Cafe Neko minulý pátek. „Vídeňané i hosté našeho města přivítali tuto myšlenku s nadšením. Po několika dnech můžeme říct, že už máme stálé zákazníky,“ uvedl Thür. Personál má co dělat, protože všechna místa v kavárně jsou v čase naší návštěvy obsazena a na uvolněná místa už čekají další zájemci.

Na naši trochu provokační otázku, zda do kavárny mají přístup i hosté se psy, provozní důrazně kroutí hlavou. „Do naší kavárny nemají přístup hosté se psy, ani s jinými zvířaty,“ potvrzuje.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Kočičí kavárna má dostatek zákazníků.

Další důležitou otázkou je dodržování hygieny. „Kočky nemají přístup do kuchyně a jídelní lístek je sestaven tak, aby neobsahoval jídla, která jsou pro kočky lákavá. Nenabízíme žádné maso a například ke kávě ani dortu nepodáváme šlehačku, ani mléko,“ dodává Thür. Zdůrazňuje však, že v kavárně si lze objednat extra Katzensnack, tedy krmivo pro kočky. „Množství, které kočky spořádají, přísně kontrolujeme,“ říká provozní.

Jedno je jisté, kočky Moritz, Luca, Haru, Momo, Sonia a Thomas zde mají opravdový ráj na zemi.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Zákazníci kočičí kavárny

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám