Hlavní obsah

Ve světě se množí hotely pečující o zvířata svých hostů

Ve světě narůstá počet hotelů, které nabízejí nejrůznější služby nejen svým hostům, ale i jejich zvířecím mazlíčkům. Zpravodajská stanice BBC jako příklad uvádí vídeňský petihvězdičkový Park Hyatt, který se snaží být co nejpřívětivější nejen k návštěvníkům, ale i k jejich čtyřnohým miláčkům.

Foto: Profimedia.cz

Hotely nabízejí pro mazlíčky speciální péči. Ilustrační foto

Článek

Park Hyatt jde dokonce tak daleko, že pro pejsky organizuje v rakouské metropoli kulturní večery. Jestliže host touží poznat i „noční” Vídeň a nechce přitom s sebou brát čtyřnohého, případně opeřeného přítele, personál hotelu je připraven se o něj postarat. Vedle obvyklých žádostí, jako je vyvenčení, je hotel například schopen zajistit, že jeho zaměstnanci vezmou pejsky do divadla.

„Pokud chce mazlíček do opery, obstaráme mu lístky, když to divadlo umožní,” říká generální manažerka Park Hyattu Monique Dekkerová. „Miluje Madam Butterfly? Prosím, jdeme,” dodává.

Někteří hosté si pro svá zvířata zase objednávají individuální dopravu. „Měli jsme psa, kterého převážela limuzína, protože jeho majitelé byli někde jinde, ale najednou zatoužili, aby jejich čtyřnohý miláček za nimi přijel. Pro nás není nic nemožné,” tvrdí manažerka.

S mazlíčky cestuje víc lidí

I když ne všechny hotely jsou s to zacházet tak daleko jako vídeňský Park Hyatt, skutečností je, že ve světě v poslední době výrazně vzrostl počet ubytovacích zařízení, která hostům umožňují, aby přijeli se svými psy, kočkami, papoušky či jinými zvířátky.

A lidí, kteří chtějí s chlupatými miláčky cestovat, je stále více. Více je i možností. Kromě hotelů či salónů určených pouze zvířatům lze čtyřnohé miláčky vzít třeba do aquaparku, jeden takový se nachází ve Španělsku nedaleko Barcelony. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám