Hlavní obsah

Ve francouzském Vendée ožívá k potěše turistů krvavá historie regionu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nudí vás číst knihy o historii? Pokud se chcete zajímavosti o minulosti dozvědět zábavnější formou, vydejte se do západofrancouzského regionu Vendée. Tamní středověký park Le Puy du Fou zve návštěvníky do období rytířských bitev a turnajů, velkolepých hradů, nebo ještě dál mezi římské gladiátory. Historických inscenací se účastní až tisícovka herců i množství zvířat, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zábavní park Le Puy du Fou vás zavede zpět do středověkuVideo: Reuters

 
Článek

Park Le Puy du Fou byl otevřen v roce 1978, původně se ovšem jednalo o amatérské divadelní představení pod širým nebem. Dobrovolníci v něm návštěvníkům přibližovali krvavou historii regionu Vendée, který za dob středověku patřil k těm politicky nejmocnějším. Inscenace se setkala bez nadsázky s národním úspěchem a v průběhu desítek let se park vypracoval na vyhledávanou atrakci.

Dnes se her, které nabízejí vhled do části historie, účastní tisícovka herců, ale i živá zvířata. Vynechány nejsou speciální efekty, které atmosféru z období středověku i Římské říše umocňují. Nechybí ani vikingové. „Dostane se vám opravdu působivých zážitků,“ uvedl jeden z belgických návštěvníků.

Denně se v parku koná až 20 představení a podle ředitele Nicolase de Villierse se jedná o emocemi nabitou cestu historií, která se nedá vůbec srovnávat se zábavními parky a horskými dráhami. „Snažíme se oslovit lidská srdce,“ poznamenal de Villiers. Kritici atrakce ale oponují, že se při představeních návštěvníci dozvědí jen málo faktů, většina námětů je podle nich založena na legendách a mýtech. „Nejsme historici, nesnažíme se o tom ani nikoho přesvědčit,“ dodává ředitel parku.

Celý areál se rozkládá na 500 000 metrech čtverečních a návštěvníci v něm najdou autenticky postavené historické vesnice a osady. Le Puy du Fou je podle agentury Reuters považován za jeden z největších zábavních parků vůbec. V roce 2016 ho navštívilo přes 2,2 miliónu turistů a čísla rostou.

Reklama

Výběr článků

Načítám