Hlavní obsah

V sobotu se pražské ulice zaplní dětmi a strašidly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražských ulicích Malé Strany a Starého Města budou 9. ledna děti hledat strašidla. Kromě volby miss Huhula je připravený doprovodný program s šermíři a kejklíři. Akci pořádá Junák - svaz skautů a skautek ČR. Startuje se ve dvě hodiny odpoledne na hřišti Sokola u Tyršova domu v Praze 1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Závod by měl prověřit schopnost orientace dětí v historických částech města, ale i jejich odvahu a smysl pro kamarádství a zábavu.

Článek

Každá soutěžní skupina dostane na začátku zašifrované informace o místech, kde se nacházejí strašidla. Po vyluštění názvů ulic se musí závodníci co nejrychleji dostat ke strašidlům, kterým je nutné odevzdat správné heslo, teprve pak strašidlo vydá důkazní lísteček. V cíli nejvíce rozhodují důkazní lístečky. 

Děti si vyzkouší orientaci

Závod by měl prověřit schopnost orientace dětí v historických částech města, ale i jejich odvahu a smysl pro kamarádství a zábavu. Kromě skautských oddílů se může zúčastnit i veřejnost.

Pro veřejnost je soutěž trochu zjednodušená. Startovné činní 60 korun. Začíná se ve dvě hodiny a předpokládaný konec je v půl osmé večer. Organizátoři doporučují vzít si s sebou tužku, papír, svačinu, hodinky a mapu Prahy. 

Inspiraci našli v knize Pražská strašidla

Historie závodu se píše už od roku 1983. Masky strašidel jsou inspirované knihou Miroslava Švandrlíka a Jiřího Wintera-Neprakty Pražská strašidla. Akci podpořila městská část Praha 1. Věnovala na ni 20 000 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám