Hlavní obsah

V Paříži chtějí postavit most z trampolín, přes Seinu se bude skákat

Novinky, lap

Návrháři vytvořili nevšední návrh mostu v Paříži - jeho základ tvoří nafukovací půlkruhy a trampolína. Unikátní architektonický kousek by mohl být konkurencí pro Eiffelovu věž, nejnavštěvovanější památku francouzské metropole.

V Paříži chtějí postavit most z trampolín, přes Seinu se bude skákat

 
Článek

Nezvykle řešený most představili architekti ze studia AZC v rámci hospodářské soutěže "Archtriumph", uvedl list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Nedělní procházku zpestří skákání přes trampolínový most.

Konstrukci mostu by měli podle návrhu tvořit kruhovité plovoucí bóje z PVC, mezi kterými bude natažená síť. Celá délka nafukovacího mostu by měla být 30 metrů. Doskákat na druhý břeh bude možná větší námaha, než jej lehce přejít.

"Každá část mostu bude natlakována 3700 kubickými metry vzduchu, čímž budou zpevněny oblouky," uvedli autoři návrhu. "Je to možnost, kdy se lidé mohou odpoutat od zemské přitažlivosti a s radostí si zaskákat," dodali.

Foto: Profimedia.cz

Tampolínový most bude konkurovat Eiffelovce.

Základním konceptem stavby by měl být pocit blaženosti; něco rozpustilého, co by rozveselilo uspěchané a vystresované Pařížany. Jediným zádrhelem projektu je bezpečnost skákajících "kolemjdoucích".

Zatím v Paříži mají 37 mostů, z nich nejstarší Pont Neuf založil Jindřich IV. Nejmladší přemostění Passerelle Simone de Beauvoir pak pochází z roku 2006.

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám