Hlavní obsah

V novém německém hotelu pro nudisty budete potřebovat jen osušku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V novém německém hotelu Rosengarten najdou turisté kombinaci nahoty a plážových osušek. Německý klub nudistů ke svému 60. výročí bude mít vlastní hotel. Nudistům připraví ráj na zemi jak pro páry tak i pro celé rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Zatím naturisty ubytovávala jen hrstka německých hotelů, ale Rosengarten má v plánu zaujmout k nudismu novátorský postoj v duchu hesla Dost bylo oblečení!

Článek

Hotel Rosengarten v trefně pojmenovaném měste Freudenstadt (Město radosti) v regionu Schwarzwald na jihozápadě Německa se stane útočištěm pro vyznavače Freikörperkultur (FKK), neboli kultury svobodného těla, jak Němci poněkud vznosně říkají nudismu. Zatím naturisty ubytovávala jen hrstka německých hotelů, ale Rosengarten má v plánu zaujmout k nudismu novátorský postoj v duchu hesla Dost bylo oblečení!

Přísná pravidla pro nahotu

A tady vstupují na scénu plážové osušky. Ještě před otevřením hotelu byla zveřejněna přísná domovní pravidla. Jedno z nich upozorňuje, že všichni hosté musí být po celou dobu jak je pánbůh stvořil a před použitím křesel a lehátek na ně musí rozprostřít ručník.

Aby vedení hotelu hned zpočátku uvedlo na pravou míru možnou mylnou domněnku některých hostů, důrazně varuje před sexuálním harašením a necudným chováním ve společných prostorách. Provinilci budou potrestáni způsobem pro nudisty nejpotupnějším - budou se muset obléci a opustit Rosengarten.

"Doufáme, že do hotelu zavítají různí lidé včetně celých rodin, a tak budujeme v hotelovém komplexu dětské hřiště," nastínil plány duchovní otec projektu, nudista Frieder Haferkorn. "Město je obklopeno překrásným národním parkem a je tu spousta příležitostí k pěší turistice a lyžování." Hosté budou mít povoleno se pro tyto aktivity obléci, i když patrně mnozí z nich nebudou chtít.

V hotelu bude příjemných 26 stupňů Celsia

Půjdou-li věci podle Haferkornova plánu, hotelový komplex Rosengarten se brzy stane další malou oázou nahoty. Sedmapadesátiletý naturista doufá, že se mu brzy podaří úspěšně uzavřít jednání o odkoupení hotelu s 31 pokoji, který bude hostům k dispozici ve všech sezónách.

Mohlo by se zdát, že úplná nahota během německé zimy je receptem na bolestivé omrzliny, ale Haferkorn ujišťuje, že hotel bude po celý rok vytápěn na příjemných 26 stupňů Celsia.

Od doby, co německý sociolog a otec nudismu Heinrich Pudor napsal v 90. letech 19. století pojednání s názvem Kult nahoty, jeho krajané i krajanky se s oblibou svlékají donaha i mimo domov.

Okolo 45 000 členů má nudistické sdružení

Německé sdružení kultury svobodného těla DFK, které letos oslaví 60. výročí založení, má asi 160 klubových poboček se 45 000 členy. Na rozdíl od sousedního Švýcarska, kde jsou úřady odhodlány pokutovat "nepřijatelné chování" nahých turistů, dvě vesnice ve středoněmeckém pohoří Harz plánují výletní trasy pro naháče.

Anketa

Chodíte na nudistickou pláž nebo na koupaliště pro nudisty?
Ano
37,7 %
Občas
16,9 %
Nikdy
45,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 817 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám