Hlavní obsah

V Nižboru oslaví keltský svátek hojnosti

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již čtvrtý ročník keltských oslav Lughnasad – Druhé pankeltské hry, proběhne v sobotu 26. července od 13 hodin na hradě v Nižboru u Berouna, jen pár kilometrů od slavného oppida ve Stradonicích. Akci pořádají obec Nižbor a Ústav archeologické památkové péče středních Čech.

Foto: Foto archív, Právo

Velké pozornosti se těší novodobí keltští kováři.

Článek

„Připomínáme si tak letní oslavy keltského svátku hojnosti. Setkání všech zájemců o keltskou historii proběhne pod širým nebem a je určeno každému bez rozdílu věku a pohlaví,“ řekla Právu jeho organizátorka Lucie Nájemníková z archeologického ústavu.

Podle Nájemníkové jsou připraveny jak netradiční disciplíny, například Krmení Obelixe, Řev na Germány, Stradorixův běh přes mrtvoly či Rána z nemilosti Caesarovi, ale i vystoupení keltských hudebních skupin Shannon a Keltská vinice nebo ukázky ruční keltské výroby a výuka keltských tanců.

„Děti, které rády zpívají, se mohou zapojit do dalšího ročníku soutěže Stradonice hledají SuperBarda,“ dodala Nájemníková.

Reklama

Související témata:

Související články

Turisté se v Praze zdarma neosvěží

Zdá se to podivné, ale některá pítka v centru města dosud neožila. Stále zahalena plechovým krytem spíše překážejí chodcům i turistům z ciziny,...

Výběr článků

Načítám