Hlavní obsah

V mexickém zábavním parku si mohou zájemci zkusit ilegální překročení hranic

Novinky, mšv

Poněkud bizarní atrakci nabízí zábavní park EcoAlberto v Mexiku. Návštěvníci se mohou na jednu noc stát imigranty a naoko si vyzkoušet ilegální překročení hranic s USA. Dobrodružná hra zahrnuje náročný čtyřhodinový pochod a má účastníky především seznámit s nebezpečím a riziky, která mohou při něčem takovém v reálné situaci nastat, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřhodinový pochod v náročném terénu vyjde na 350 pesos za osobu, tedy necelých 400 korun. Ti obzvláště otrlí mohou zkusit i extrémní šestihodinovou verzi, která je asi o 150 korun dražší.

Účastníci by měli být nicméně v dobré fyzické kondici a neměli by opomenout kvalitní boty. Celá akce začíná u místního katolického kostela, kde jsou lidé upozorněni na složitost celého zážitku a také na smysl akce.

Neobvyklá atrakce ale nemá Mexičanům poskytovat návod, jak ilegálně překračovat hranice, právě naopak. Měla by jim pomoci si uvědomit, že nemusejí tolik riskovat kvůli hledání lepšího života v jiné zemi. Podle všeho mělo 70 procent populace města El Alberto, v němž se park nachází, emigrovat do USA kvůli honbě za americkým snem.

Účastníci simulovaného pochodu jsou provedeni náročným terénem a na konci je čeká překvapení. Ve skutečnosti se žádná hranice samozřejmě nepřekračuje a neporušují se ani žádné zákony – akce má mít čistě edukativní charakter. Mimo to ale nabízí park mnohem standardnější aktivity, včetně slaňování nebo plaveb na kajacích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám