Hlavní obsah

V Bruselu dávají lišky dobrou noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rčení "tam, kde lišky dávají dobrou noc" by mělo odkazovat na nějaké opuštěné místo. Avšak v současnosti lze úspěšně aplikovat i na belgickou metropoli. Zaplavilo ji totiž velké množství lišek, které je možné potkat prakticky kdekoli a kdykoli.

Foto: Profimedia.cz

Starosta městské části Woluwe-Saint-Pierre Villem Draps odhaduje, že na území jeho čtvrti připadá na jeden kilometr čtvereční zhruba jedna liščí rodinka.

Článek

K vidění jsou hlavně v okrajových částech na východě města. Setkat se s nimi nicméně dá i v samotném centru, třeba v okolí institucí Evropské unie, o čemž se před časem přesvědčili i někteří čeští novináři.

Foto: Profimedia.cz

Starosta městské části Woluwe-Saint-Pierre Villem Draps odhaduje, že na území jeho čtvrti připadá na jeden kilometr čtvereční zhruba jedna liščí rodinka. Rezaté šelmy se usidlují v městských parcích, ale i v zahradách soukromých domů.

"Liška je v Bruselu chráněným druhem. Bruselský region ujišťuje, že tento fenomén je normální a pod kontrolou. Nemůžeme pro snížení jejich populace nic udělat," řekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám