Hlavní obsah

Úspěšný film dostal zapadlé městečko na mapu. Teď láká turisty

Novinky, mšv

Turistika spojená s filmovými místy není ojedinělá. Kromě veleúspěšných trháků, jakými jsou třeba Harry Potter, Pán prstenů či Hra o trůny, se nově týká i městečka Sylva v Severní Karolíně. V něm se totiž natáčel Zlatými glóby ověnčený film Tři billboardy kousek za Ebbingem. A radnice tohohle amerického zapadákova s 2644 obyvateli z toho chce vytěžit maximum, informoval Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Městečko Sylva leží v Severní Karolíně. Filmový Ebbing se ale nacházel v Missouri.

Článek

Turistická organizace státu Severní Karolína už dala dohromady výletní plánovač, který zájemce zavede kolem nejrůznějších lokací, jež se ve filmu vyskytly. Nazvala ho příznačně — Prozkoumejte autentické lokace z Tří billboardů kousek za Ebbingem. Matoucí by pro mnohé mohlo být, že se filmové městečko mělo nacházet ve státu Missouri, Sylva ale leží ve zmíněné Severní Karolíně.

Foto: Profimedia.cz

Sylva má přes 2,5 tisíce obyvatel. Na americké poměry docela slušný zapadákov.

Ústředními atrakcemi mají být například hlavní třída v městečku nebo obchod, který se kvůli filmu proměnil v policejní stanici. Plánovač výletu ale zároveň navrhne, kde je vhodné se ubytovat, kde se najíst a další možnosti.

Nejdůležitější atrakce chybí

Někteří návštěvníci mohou být ale zklamaní. To hlavní — ony tři billboardy, kolem kterých se prakticky celý snímek točí — tu totiž nenajdou. Postavil je totiž filmový štáb a po ukončení natáčení je opět odstranil. „Ačkoli tu už billboardy vytvořené produkčním týmem nejsou, scénická silnice, kolem níž stály, rozhodně stojí za projetí,“ píše turistická organizace o cestě kousek za Sylvou.

U samotného městečka by ale podle Guardianu návštěvníci rozhodně zůstávat neměli. V okolí se totiž nachází hned několik bran do skutečně pitoreskních lokací Severní Karolíny.

Například do národního parku Great Smoky Mountains nebo národního lesa Nantahala. Oba přírodní poklady leží jen 30 minut jízdy od Sylvy. A za méně než 15 minut lze dorazit na krátký úsek scénické silnice Blue Ridge Parkway, která je lemována krásnými lesy, kopci a jezery a pokračuje do sousední Virginie.

Foto: Profimedia.cz

Nedaleko leží třeba národní park Great Smoky Mountains.

Krajina Severní Karolíny se objevila také v dalších známých snímcích stříbrného plátna, například ve Forrestu Gumpovi, Návratu do Cold Mountain nebo v dystopické sáze Hunger Games.

Film Tři Billboardy kousek za Ebbingem je jedním z adeptů na získání Oscara v několika hlavních kategoriích. V případě vítězství by se na městečko Sylva mohla upnout velká pozornost. Podobně tomu bylo třeba v případě loňského La La Landu, kdy začali turisté po Los Angeles hojně vyhledávat natáčecí lokace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám