Hlavní obsah

Turkish Airlines příští rok navýší spojení mezi Prahou a Istanbulem

Letecká společnost Turkish Airlines navýší v příštím roce počet svých pravidelných letů mezi Prahou a Istanbulem. K dosavadním třem letům přidá od 27. května 2019 čtvrtý denní spoj. V pondělí o tom informovalo pražské letiště.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Letadlo společnosti Turkish Airlines

Článek

Přílet nové linky do Prahy bude vždy ve 12:15 a zpět do největšího tureckého města bude odlétat ve 13:10. Pražské letiště očekává, že by nový spoj mělo ročně využít až 100 000 cestujících. Letenky jsou již v prodeji.

Pražské letiště posiluje provoz i pro zimní letový řád. Od 29. října zavede dopravce easyJet novou linku do severoirského Belfastu. V zimní sezoně bude také pokračovat linka Cyprus Airways mezi Prahou a Larnakou a společnost Qatar Airways bude od 28. října létat z Dauhá do Prahy letadlem Boeing 787-8 Dreamliner s kapacitou 254 cestujících.

Letiště Praha odbavilo v prvním pololetí přes 7,43 miliónu cestujících, což je meziročně o deset procent více. K růstu přispělo především navyšování kapacit současných spojů a zavedení nových linek. Letiště tak zatím naplňuje prognózy z počátku letošního roku, podle kterých by za celý rok mohlo odbavit rekordních 17 miliónů pasažérů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám