Hlavní obsah

Turisté se od příštího roku podívají k vraku Titaniku, nebude to levné

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spatřit pozůstatky jedné z největších lodních katastrof v historii budou moci movití turisté od příštího roku. Cestovní společnost Blue Marble Private totiž plánuje k vraku Titaniku pořádat expedice ve speciálních ponorkách. Každou obsadí dvoučlenná posádka a mimo ni několik málo pasažérů. Výlet do historie je vyjde na 105 000 dolarů, tedy na zhruba 2,6 miliónu korun.

Foto: Profimedia.cz

Vizualizace ponorky, která pasažéry odveze k vraku lodi.

Článek

První exkurze by měla londýnská firma podniknout v květnu 2018, píše portál Business Insider. Cesta začne u pobřeží kanadského ostrova Newfoundland a odtud bude pokračovat k vraku legendárního zaoceánského parníku, který leží na dně Atlantského oceánu — posádka ponorky vezme pasažéry do hloubky 4000 metrů.

Tím ovšem výlet neskončí, cestující budou mít možnost navléct potápěčskou výstroj, prozkoumat vrak lodi a spatřit na vlastní oči také ikonické schodiště. Plavba nebude levná, má se jednat o ekvivalent toho, co museli na Titaniku zaplatit cestující za lístek v první třídě. Společnost Blue Marble Private na svých stránkách uvádí, že se jedná o zážitek pouze pro opravdu dobrodružné duše, jelikož k vraku lodi se podívalo mnohem méně lidí než do vesmíru nebo kolik dosáhlo vrcholu Everestu.

Nepotopitelná loď, jak o Titaniku prohlašoval její hlavní konstruktér Thomas Andrews, vyplula z britského Southamptonu směrem do New Yorku 10. dubna 1912. Svého cíle ovšem nikdy nedosáhla, protože pět dní po zahájení plavby narazila na ledovec a skončila na dně oceánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám