Hlavní obsah

Tokio je jednou z nejlevnějších vzdálených destinací

Novinky, mšv

Letní dovolenou má většina lidí už nejspíš za sebou. Pokud vám ovšem zbylo nějaké volno a také finance a pokud toužíte vypravit se do dálky, možná je tou pravou volbou Japonsko. Tedy konkrétně Tokio. Britská pošta totiž ve svém přehledu uvedla, že se aktuálně jedná o jednu z nejlevnějších destinací, co se týče například cen za večeři pro dva, kávu či víno. Naopak nejdražší se ukázalo být brazilské Rio.

Foto: Profimedia.cz

Metropole Japonska je k turistům nyní finančně přívětivá.

Článek

Žebříček pro Britskou poštu sestavil dovolenkový vyhledávač TravelBag, který srovnával průměrné ceny celkem deseti položek, jako jsou například šálek kávy, plechovka kokakoly, sklenice vína, čokoláda, lahev vody nebo i opalovací krém a repelent proti hmyzu. Právě Tokio se ukázalo být místem, které nabízí nejnižší ceny. Například taková večeře pro dva i s vínem vyjde v přepočtu na zhruba 1030 korun.

Server Daily Mail, který o přehledu informoval, uvádí, že je to vůbec poprvé, co se Tokio ocitlo na první příčce žebříčku, ceny proti loňsku klesly o 23 procent a od roku 2012 dokonce o 60. Nejvíce ceny podle všeho klesly na ostrovech v Karibiku. Hned za Tokiem obsadily příčky Kapské Město v Jihoafrické republice, Mombasa v Keni, Colombo na Srí Lance nebo vietnamské Hoi An.

S letenkami je to horší

Nejdražší vzdálenou destinací se ukázalo být brazilské Rio de Janeiro, kde jsou ceny mnohonásobně vyšší než v Tokiu. Například tříchodová večeře pro dva s lahví vína vyjde v přepočtu průměrně na 3170 korun. Dokonce i Dubaj skončila ve výčtu předposlední, což znamená v průměru o něco levnější než Rio.

Popularita Japonska se podle portálu TravelBag projevuje i na počtu rezervací, které lidé skrze stránku provádějí. Od loňska poptávka narostla o 23 procent. Nízké ceny jídla jsou ovšem jen špičkou ledovce, doprava do země vycházejícího slunce už tak levná není.

Jednosměrné letenky z Prahy do Tokia začínají průměrně na 15 000 korunách. Ceny za ubytování se poté různí, jednak podle kvality hotelů, ale třeba také podle umístění. Není ovšem výjimkou, že i noc lze sehnat za zhruba 1000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám